A férfi negyeddöntő második mérkőzéseivel folytatódik és egyben zárul a röplabdahétvége vasárnap. Minden szem Dágra szegeződik, ahol  az első találkozót megnyerő Kazincbarcikának lehetnek meleg pillanatai. A párharc ezúttal akár véget is érhet, de lehet, hogy döntő meccs lesz belőle... Ezen kívül pályán lesz számos NB I-es és NB II-es csapat is. Beharangozó!

Extraliga, férfiak, negyeddöntő, 2. mérkőzések

DÁGI KSE – VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA
(Március 20. vasárnap, 16 óra)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Kazincbarcika javára.
A várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott az első meccs. A Dág a harmadik szettet egy döbbenetes játékvezetői tévedés miatt vesztette el játszmalabdáról (24:23), a negyedik felvonást viszont saját hibájából bukta el agyonnyert helyzetből (24:19). Az érdem természetesen a győztesé, amely a Vegyész! A borsodiak megőrizték pályaelőnyüket, de a kistelepülés semmivel össze nem hasonlítható hangulatú csarnokában vélhetően nekik is elképesztően nehéz dolguk lesz. A dágiak érzik, hogy egyáltalán nem lefutott a továbbjutás kérdése, ezért biztosan mindent meg fognak tenni a sikerért. Bár a Kazincbarcika töltötte a középszakaszt a felsőházban, és a Dág az újonc, most valamiért mégis úgy tűnik, hogy a Vegyész részéről lenne bravúr a győzelem. A fiatalok persze nyilván jobban bírják a fizikális megterhelést, de talán ez a második meccsen még nem lesz döntő tényező.

Tippünk 3:1

COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC – KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE
(Március 20. vasárnap, 17 óra)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Kecskemét javára.
A veszprémieknek volt néhány nagyon gyenge időszakuk az első meccsen, de a harmadik szett közepétől a negyedik periódus közepéig például egészen meglepően jól röplabdáztak, és akkor egyértelműen irányították is a játékot. A Kecskemét valószínűleg nem hibázza el a második találkozót sem, de ha a bakonyiak összekapják magukat, és nagyjából állandósítani tudják a jó játékukat, tehát kiegyensúlyozottan teljesítenek, akkor az alföldieknek bizony lesznek meleg pillanataik.

Tippünk 1:3

MAFC-BME-MAPEI – DUNAFERR SE
(Március 20. vasárnap, 17 óra)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Dunaferr javára.
Jó játékkal nagyon simán nyerte az első meccset a Dunaferr, de a fővárosiak közül hiányzott a közelmúltban remek formát mutató feladó, Vocskó Máté. Ha az ujjsérüléssel küszködő irányító visszatér, a dunaújvárosiakra nehéz percek várnak a káposztásmegyeri gimnázium szűk és alacsony tornatermében. Nem valószínű persze, hogy a Dunaferr éppen most botlik, hiszen az együttes remek formában van, amit a pénteki győzelménél is jobban mutat a bajnoki középszakasz végén a Kazincbarcika és a Kecskemét ellen aratott győzelem, valamint a debreceni Magyar Kupa-döntőben mutatott játék.

Tippünk 1:3

CSEPEL – FINO-KAPOSVÁR
(Március 20. vasárnap, 19 óra)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Kaposvár javára.
Olcsó poén lenne azzal viccelődni, hogy a fővárosiak otthon felejtették az igazolásaikat, ezért az első mérkőzés tulajdonképpen elmaradt, csak felkészülési meccset játszottak a csapatok. Ilyen, és ehhez hasonló baki nyilvánvalóan mindenkivel előfordulhat (és számtalanszor elő is fordul), ennek ellenére persze ciki és kellemetlen, de ami történt, megtörtént, ezen túl kell lépniük a csepelieknek. Elfelejteniük persze nehéz lesz, mert ezután nyilván mindenki ezzel fogja ugratni őket, de hosszú évek múlva, amikor majd nosztalgiáznak, bizonyára ők is nevetni fognak az egészen. Játszottak egy jó kis edzőmeccset, vasárnap este pedig nem lehet más a céljuk, mint az, hogy játszanak egy jó kis tétmeccset.

Tippünk 0:3

A további program

NB I, férfiak, rájátszás, a 9-11. helyért, 1. forduló
SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI – SÜMEGI RE
(Március 20. vasárnap, 13 óra 30 perc)
Szabadnapos: HPQ-Szegedi RSE

NB I, férfiak, rájátszás, a 12-14. helyért, 1. forduló
FELSŐVÁROSI MASITA FRKE – DEBRECENI EAC
(Március 20. vasárnap, 11 óra)
Szabadnapos: Sollight-Nyíregyházi FRK

NB I, nők, rájátszás, az 1-4. helyért, 4. forduló
SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI – ÚJBUDA TC
(Március 20. vasárnap, 16 óra 30 perc)

NB I, nők, rájátszás, az 1-4. helyért, 5. forduló
PALOTA-BÖLLHOFF – KALOCSAI SE
(Március 20. vasárnap, 11 óra)

Az NB II programja, március 20. vasárnap
Nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 17. forduló
11 óra: Jászberényi RK – Röpke SE Kecskemét
11 óra: NRC-Kazincbarcika – TFSE-KRA
Nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 17. forduló
11 óra: Győri Dózsa SE – Sümegi RE
14 óra: Pécsi TE-PEAC – Tatabányai Volán SE
Férfiak, alapszakasz, 17. forduló
11 óra: Dorog ESE – Gyenesdiási Kinizsi SK
14 óra: Kunhegyes ESE – Széchenyi ESE Győr
17 óra: Pécsi TE-PEAC – 1. MCM-Diamant-Kaposvár

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr302751919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása