A Vasas Duna Autó Óbuda 3:1-re győzött a TEVA-Gödöllői RC otthonában a női Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén. Sikerükkel a fővárosiak alaposan visszavágtak riválisuknak a Magyar Kupa-elődöntőben elszenvedett vereségért, 3:0-ra megnyerték a párharcot, és bejutottak a fináléba.

Miklai Zsanett jó oldott meg egy kényszerhelyzetet, ez volt a mérkőzés első pontja, de Németh Zsuzsanna ásznyitásával gyorsan fordított a Gödöllő (2:1). Nagy Eszter blokkjával megint a vendégeknél volt az előny (3:4). A Vasas ismét tudatosan, jól röplabdázott, keveset hibázott, és irányította a játékot (5:8). A jól mezőnyöző és eredményesen támadó óbudaiak tartották vezetésüket, ebben a Gödöllő hibái is közrejátszottak. Kriegel Éva pontjával feljött kettőre a házigazda, Jókay Zoltán rögtön időt kért (9:11). A folytatásban továbbra is összeszedetten menetelt és nagyon jól mezőnyözött a hazai csapat, amely Takács Zsófia ütésrontásával egyenlített (11:11).

Dékány Bernadett pontjai következtek, Deme Gábor is időt kért (12:15). Egyáltalán nem volt rossz a játék, izgalmas, látványos labdameneteket produkáltak a csapatok. Dékány ejtésével és Takács ásznyitásával folytatta jó sorozatát a fővárosi együttes, Deme mester kikérte második idejét (13:18). A visszatérés után Szakmáry pontjával megint csak kettővel vezetett a Vasas, jött is a második idő (16:18). Milovits Júlia a hálóba továbbított, de Nagy Eszter centerpontja miatt nem jött össze az egyenlítés a Gödöllőnek (17:19). Megint sok támadást rontottak a hazaiak, Nagy Eszter sáncolt (17:22), Miklai Zsanett ütése nyomán pedig játszmalabdához jutott a Vasas. A szettet Dékány hátsósoros bombája zárta le (19:25, 0:1).

A második részben a házigazda kezdet jobban, már az első technikai előtt jött a Vasas időkérése (5:2). Merkószki és Szakmáry pontjaival lendületben maradt a Gödöllő (7:2), mert a Vasas védekezése és támadójátéka sem volt olyan hatékony, mint egy szettel korábban. Milovits ejtése után Széles Petra előbb ütött, majd blokkolt (12:6)! Száguldott a hazai csapat, mint két nappal korábban, a harmadik szettben. Milovits antennát nyitott, Németh Zsuzsanna és Szakmáry Gréta nem hibázott támadásban, így a házigazda már nyolc ponttal vezetett a második technikainál (16:8).

Ahogy sejteni lehetett, nem múlt el balhé nélkül a meccs, amely egy idő után Jókay Zoltán és Ujházi Mónika szópárbajává silányult, villant is a sárga lap (18:10). Ez alaposan felhergelte a Vasas szurkolóit és játékosait egyaránt, de a lelátón és pályán is tehetetlenek voltak a fővárosiak, mert túl nagy volt együttesük hátránya. A látogatók időt kértek (20:13), aztán a hazaiak különböztek össze az első játékvezetővel. Miklai Zsanett pontja és Kriegel Éva hibája után Deme Gábor kért időt (21:17), mert lassacskán újra látótávolsága kerültek a vendégek. Németh Zsuzsanna ütést rontott, de a másik oldalon egy pontatlan feladás után Takács Zsófia is. Takács újabb hibája után megnyugodhattak a gödöllőiek, akik Széles Petra duplájával lezárták a szettet (25:18, 1:1).

A zaklatott második etap után a harmadik felvonás elején szerencsére a játéké volt a főszerep, a Vasas továbbra is bántó nyitásrontásokat vétett, ennek ellenére gyorsan ellépett (3:6). Hamar elkezdett zárkózni a Gödöllő, de Nagy Eszter blokkjával a fővárosiak mehettek előnnyel az első kötelező pihenőre (6:8). A feladók pontatlanságai borzolták a nézők és az edzők idegeit. Kriegel Zsófia ütésével egyenlített a házigazda (10:10), de ezután megszakítás nélkül négy pontot szerzett a Vasas (10:14). Nem hagyta magát a Gödöllő, gyorsan visszazárkózott, Jókay Zoltán időt kért (13:14).

Nagyon küzdött, harcolt mindkét csapat, de a bosszantó pontatlanságok miatt nem volt kimondottan színvonalas a játék. Merkószki Tünde lecsapásával a második technikai előtt egyenlítettek a hazaiak, és Takács hosszú ütésével a vezetést is átvették (16:15). Jól nyitottak és mezőnyöztek a gödöllőiek, ez volt az eredményességük alapja. A Vasas impotens támadójátékát Miklai Zsanett törte meg (18:17), de Kriegel Zsófia ütésével már három pont volt együttese hátránya (20:17), Jókay ismét időt kért. Dékány és Miklai felhozta a Vasast (20:19), Merkószki ejtése szélesnek bizonyult, egyenlő állásnál kért időt Deme Gábor (20:20). Elképesztő labdamenet végén Oláh Vivien ütött pontot (20:21), de Lévai Vivien szervát rontott. Miklai is beköszönt, két hazai támadás pontatlanra sikeredett, Takács Zsófia bombája pedig lezárta a játszmát (21:25, 1:2).

Miklai Zsanett ászt nyitott a negyedik periódus elején (1:3), ezzel ismét elkapta a fonalat együttese, és az első kötelező pihenőnél már öttel vezetett (3:8). Milovits Júlia kiosztott egy durván nagy blokkot Németh Zsuzsannának, majd Dékány Bernadett nyitott egy ászértékűt (5:11). Csakhamar megtört a fővárosiak lendülete, némileg közelebb került riválisához a házigazda (8:12). Ennél jobban nem csökkent a különbség. Nagy Eszter centerütése kívülről csípte a vonalat, a vonalbíró ítélete helyes volt, Deme Gábor azonban nem így látta, s előbb a vonalassal, majd a nézőkkel vitatkozott, ő is besárgult (11:17).

Hazai időkérés után tovább nőtt a Vasas előnye, a kiválóan játszó Nagy Eszter blokkolt, aztán a gödöllői feladás megint pontatlan volt (13:21). Merkószki ászt nyitott, aztán rontott. Oláh Vivien meccslabdához juttatta csapatát, Dékány Bernadett nagy mentése után Takács Zsófia pedig lezárta a találkozót, döntőben a Vasas (16:25, 1:3)!

Extraliga, nők, elődöntő, 3. mérkőzés

TEVA-Gödöllői RC – Vasas Duna Autó Óbuda 1:3 (–19, 18, –21, –16)
Gödöllő, 200 néző. Játékvezetők: Ujházi, László É.
Gödöllő: Kriegel É. 6, Merkószki 9, Szakmáry 8, Németh Zs. 7, Kriegel Zs. 5, Széles 12. Csere: Lékó (liberó), Kecskés, Szűcs Zs. Edző: Deme Gábor
Vasas: Milovits 6, Nagy E. 8, Dékány 19, Takács Zs. 12, Miklai 14, Borsos 1. Csere: Vatai (liberó), Lévai, Lutter L., Oláh V. 2, Horváth G. Edző: Jókay Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:8, 12:14, 17:19, 18:23. 2. játszma: 8:3, 14:8, 19:13, 23:18. 3. játszma: 6:8, 10:14, 16:15, 20:17, 21:23. 4. játszma: 3:8, 10:14, 13:19, 15:23

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Vasas javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Deme Gábor: – Gratulálok a Vasasnak, megérdemelten jutott döntőbe. Annyi megjegyzésem még lenne – és ebből még a szövetség is tanulhat –, hogy három nappal a kupadöntő után egy csapat nem lehet újra csúcsformában, azt hiszem, ennek is köszönhető, hogy nem jutottunk tovább.
Jókay Zoltán: – Három! Örülök, hogy a lányok olvasták Lúdas Matyi történetét!

BSE-FCSM – Újpesti TE 3:2 (13, 16, –22, –13, 13). Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:1, a BSE javára.

Az 5-8. helyért, 2. mérkőzések
Békéscsabai RSE – MÁV Előre SC 1:3 (21, –20, –17, –17). Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:1
Albrecht-Miskolci VSC-MISI – NRK-Nyíregyháza 1:3 (–25, –21, 18, –20). Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0, a Nyíregyháza javára.

Köszönöm Dóri!

Címkék: röplabda gödöllő vasas extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr522754518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása