Légiós-körkép március 16.

 2011.03.17. 00:08

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat, gazdag tartalommal, a teljesség igényével! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az USA számos országában, államában sikeresen szerepelnek!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): Ezüstérmet szerzett a Challenge Kupában a csapat, miután idegenben 3:0-ra, hazai pályán nagy csatában 3:2-re kapott ki az olasz Lube Banca Marche Macerata együttesétől.
A bajnoki alapszakasz 21. fordulójában 3:1-es siker hazai környezetben a MEF Okullari ellen. Mészáros a negyedik szettben csereként állt be, két pontot szerzett. Statisztika itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A csapat a Bajnokok Ligája rájátszásában, a második forduló visszavágóján 3:1-re kikapott hazai pályán az olasz Bre Banca Lannutti Cuneo együttesétől, de az aranyjátszmát megnyerte, így bejutott az észak-olaszországi Bolzanóban rendezendő négyes döntőbe, ahol a szintén orosz Zenit Kazany lesz az ellenfele. Bővebben itt!
A bajnokság alapszakaszának huszadik fordulójában kellemetlen meglepetésre 3:0-s vereség otthon a Gazprom-Jugra Szurgut ellen. Veres 11 pontot ütött. Statisztika itt!

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A bajnokság alapszakaszának 22. (utolsó) fordulójában 3:0-s győzelem hazai pályán a CSM Bucuresti ellen. Képgaléria1 ittKépgaléria2 itt! A csapat a harmadik helyen zárt, a negyeddöntőben így a Steaua Bucurestivel találkozik.
Ismét edzőváltás volt a bajnoki címvédőnél, a szezon közben érkező Mircea Dudas menesztése után immár a német Michael Merten az edző, és az osztrák válogatott szövetségi kapitánya, Michael Warm a technikai igazgató.

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszának 22. (utolsó) fordulójában 3:0-s vereség a Dinamo Bucuresti otthonában. Az együttes a negyedik helyen végzett, így az Unirea Dej csapatával találkozik a negyeddöntőben.

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): A bajnokság alapszakaszának 22. (utolsó) fordulójában 3:0-s győzelem a CSMU LPS Suceava otthonában. A csapat a tabella első helyén zárt, így a Kolozsvárral játszik a negyeddöntőben.
Zajlik az élet a tengerpartiaknál, hiszen a januári edzőváltás után most megint váltás történt szakmai téren. Az év elején a fehérorosz utánpótlás és felnőtt válogatott szövetségi kapitányává kinevezett Bajnokok Ligája-aranyérmes Viktor Szidelnyikov helyett a bolgár Ljubomir Geraszimov lett a főnök, az ő szerződését azonban felbontották, és visszahozták Szidelnyikovot.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A bajnokság felsőházi rájátszásának hetedik fordulójában 3:1-es győzelem hazai pályán az Uko Kropa ellen. Képgaléria itt! A magyar kezdő volt, négy pontot szerzett. A nyolcadik körben 3:0-s siker a Marchiol Vodi otthonában, Kovács kilencszer volt eredményes.
Némi veszteség érte az együttest, ugyanis a brazil center, Israel Jose Dos Santos távozott, mivel Indonéziába szerződött.

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A bajnoki elődöntő első mérkőzésén, hazai pályán, majd a második összecsapáson, idegenben is 3:1-es siker a hotVolleys Wien ellen. A 35. születésnapját ünneplő magyar feladó természetesen végigjátszotta a meccseket. Az első találkozón három pontot szerzett, statisztika itt!

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): A bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén 3:0-s, második találkozóján pedig 3:1-es győzelem a VCA Hypo Niederösterreich ellen. A magyar játékos végig a pályán volt, előbb hat pontot ütött (statisztika itt, képgaléria itt), majd szintén hatszor volt eredményes (statisztika itt)!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A magyar játékos csapata megnyerte a CEV Kupát, hiszen a döntő első meccsén, hazai pályán elszenvedett 3:2-es vereség után a visszavágón 3:1-re győzött a lengyel Zaksa Kedzierzyn-Kozle otthonában, majd az aranyjátszmát is megnyerte!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnoki alapszakasz 23. fordulójában 3:0-s vereség a Castellana Grotte otthonában, így komoly veszélybe került a rájátszást jelentő legjobb nyolc közé kerülés. Baróti kétszer is pályára lépett csereként, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): Az alapszakasz 22. fordulójában 3:0-s vereség hazai pályán az SCC Brlin ellen. A magyar játékos sérülése után ismét elfoglalta helyét a védelem tengelyében. Statisztika itt!

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): Kazincbarcikán edzőtáborozott az angol csapat, amely edzőmeccset játszott a Vegyész RC-vel, és a helyszínen tekintette meg a Magyar Kupa férfi és női döntőjét is.
„Csapatunk hétfő délután érkezett meg Ferihegyre, majd a Citadella és a Hősök tere meglátogatása után este tíz után érkeztünk meg Kazincbarcikára, ahol Fehér Tamás és anyukája vártak minket hurkával, kolbásszal és pálinkával – kezdte a hunvolley.blog olvasóinak szóló exkluzív beszámolóját Tóth Milán. – Kedd reggel a csapat ismerkedett a teremmel, ami tetszett a játékosoknak. Ez engem igencsak meglepett, mert sokan nem szeretik a kazincbarcikai csarnokot. A kétórás edzés után ebédelni indult a társaság, majd egy délutáni pihenést követően jött a Vegyész juniorjai elleni meccs, amelyen azért a felnőtt játékosok is pályára léptek. A mérkőzést 4:1-re nyertük meg! Szerdán délelőtt a csapat Aggtelekre, a Cseppkő-barlangba tett látogatást, ami nagyon tetszett a srácoknak, Berndt Attila pedig remek túravezetői képességeit csillogtatta meg nekünk. Este hét órakor, körülbelül 200 néző előtt elkezdtük a mérkőzést, amelyen a Vegyész felnőtt csapata 4:0-ra megvert minket, ám a szettek igen szorosra sikeredtek. A hazaiakról tudtuk, hogy remekül nyitnak és ezt bizonyították is, kiválóan szerváltak az egész mérkőzés folyamán. A Barcika nagyszerűen, felszabadultan játszott. Csapatunk mindent beleadott, de a játszmagyőzelem nem jött össze. Csütörtökön ismét a felnőtt kerettel mérkőzhettünk meg, amelyen 2:2 lett a végeredmény, 2:0-s hazai vezetés után. Ezen a mérkőzésen Fehér Tamás már nem volt velünk, Herczeg Roland pedig még mindig sérült volt. Az utolsó két szettben kicsit átalakult a csapatunk és ennek köszönhetően nyertük viszonylag simán ezt a két etapot. Péntek délelőtt még volt egy edzésünk, majd délután a csapat a kupadöntőt tekintette meg Debrecenbe, amely szintén nagyon tetszett a játékosoknak, bár az üres lelátók szerintük is hülyén néztek ki. Összegezve az edzőtábor elérte célját, ami az volt, hogy egy erős ellenfél ellen készüljünk a hétvégi egyetemi bajnokság döntőjére. A helyiek szerint szimpatikus, ügyes csapatunk van olyan játékosokkal, akikben sokkal több van. Volt edzőm, Veres Pista bácsi is dicsérte csapatunkat. Ezúton szeretnénk megköszönni a sok segítséget Dudás Andrásnak és Gulyás Ferencnek, valamint a Vegyész keretének, mert remek edzőpartnerek voltak. Hajrá Vegyész, Let’s go Carnegie!”

Offra Norbert (London Polonia, angol): A bajnokság 14. játéknapján 3:0-s győzelem a London Docklands otthonában.

Botos Ferenc (edző, Union Raiffeisen Arbesbach, osztrák): A bajnoki rájátszásban az 5-8. helyért játszik a csapat, az első mérkőzésen 3:2-es hazai győzelem a VBK Wörther-See-Löwen Klagenfurt ellen. Statisztika itt! Képgaléria itt!

NŐK

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): Az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki bronzpárharcot a Hotel Cristal ellen játssza a csapat a következő időpontokban: március 26., április 2., április 10.
A mérkőzések nélküli időszakot kiválóan kihasználja az együttes, amely csapatépítésként önvédelmi tanfolyamon vett részt egy rendőrség oktató vezetésével. A nagyon informatív és érdekes foglalkozás célja az volt, hogy lányok ne csak a pályán, hanem azon kívül is meg tudják védeni magukat. Képgaléria itt!

Héjjas Valéria és Pethő Anita (Nantes, francia): A bajnokság alapszakaszának 18. fordulójában 3:1-es győzelem otthon a Béziers ellen. Pethő kezdő volt, csapata második legeredményesebbjeként 16 pontot szerzett. Héjjas nem játszott. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A bajnoki alapszakasz 17. fordulójában 3:0-s győzelem a VC Marcq Baroeul otthonában. A csapat a tabella hetedik helyén áll. Képgaléria a szezon eddigi fotóiból itt!

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A bajnokság 7-12. helyéért zajló rájátszásának hatodik fordulójában sima 3:0-s győzelem otthon a Panelliniosz ellen. A magyar játékos hét pontot szerzett. A csapat az alsóházi tabellán továbbra is veretlenül vezet.

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A Görög Kupa elődöntőjében 3:1-es győzelem a Panathinaikosz ellen! Kiss 11 pontot szerzett. Képek itt! Videók itt! A döntőt április 16-án az Olympiakosz ellen játssza a magyar légiós csapata.
A bajnokság 1-6. helyéért zajló rájátszásának hatodik fordulójában 3:0-s győzelem hazai környezetben a Anatolia ellen. Kiss nyolc pontot szerzett. Képgaléria itt!

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Santa Croce adott otthont az Olasz A2 Kupa négyes döntőjének. Az elődöntőben 3:2-es siker a házigazda Biancoforno Santa Croce ellen. A magyar játékos a mezőny legeredményesebbjeként 23 pontot szerzett. Statisztika és képgaléria itt!
A döntőben 3:2-es vereség az Esse-ti Loreto ellen. Nagy Mariann 29 ponttal ezúttal is a legeredményesebbnek bizonyult. Statisztika és képgaléria itt! a négyes döntő képgalériája a Facebook-on!
Az A2 Liga alapszakaszában az elmúlt hétvégén szünet volt.

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszában az elmúlt hétvégén szünet volt.

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): Az Olasz A1 Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén 3:1-es győzelem hazai pályán a Bergamo ellen. Horváth a győztes csapat legeredményesebbjeként húsz pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A bajnokság alapszakaszának 15. fordulójában 3:1-es vereség az MC-Carnaghi Villa Cortese otthonában. A magyar játékos 11 pontot szerzett. Statisztika itt!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz 18. fordulójában 3:0-s vereség a Schweriner SC otthonában. A magyar centert nem nevezték a mérkőzésre. Statisztika itt!
A 19. körben 3:1-es kudarc hazai pályán a Smart Allianz Stuttgart ellen. Kovácsot ezúttal már nevezték, de nem lépett pályára. Statisztika itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakasz 18. fordulójában 3:0-s idegenbeli győzelem az Allgäu Team Sonthofen ellen. A magyar röplabdázó öt pontot szerzett. Statisztika itt!
A 19. körben 3:0-s hazai vereség a Dresdner SC ellen. Liliom két pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakasz 18. játéknapján 3:2-es siker odahaza a VT Aurubis Hamburg ellen. A magyar feladót nem nevezték a találkozóra. Statisztika itt!
A 19. körben 3:1-es győzelem az SV Sinsheim otthonában. Statisztika itt!

Zsoldos Edina (TG Biberach, német): A másodosztály Déli-csoportjának 22. játéknapján 3:1-es hazai vereség az SV Lohhof ellen. A magyar játékos kezdőként szerepelt a meccsen.

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német): A másodosztály Déli-csoportjának 22. játéknapján 3:0-s siker a Harcos Kenguruk (Fighting Kangaroos Chemnitz) otthonában! A magyar játékos csereként kapott lehetőséget.

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának 20. fordulójában 3:1-es győzelem a CV Viladecans otthonában.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): Az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót a bajnokságban.

Várkonyi Bernadett (Ealing Energy, angol): Az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót a bajnokságban.

Dobos Ildikó (Polonia London, angol): Az élvonal 14. játéknapján elszenvedte első vereségét a listavezető fővárosi csapata, amely 3:2-re kapott ki a Swiss Cottage otthonában. Érdekesség, hogy csak az ötödik szett volt szoros (17:15), a többi négy nagyon sima.

Nagy Dóra (Team South Wales, walesi): A negyedosztály Nyugati-csoportjában nem rendeztek fordulót az elmúlt hétvégén.

Dobi Edina (New Orleans Privateers), Molnár Hajnalka (Memphis Tigers), Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders), Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams), Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats), Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikaiak): Az Egyesült Államokban már véget ért a szezon.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr92746042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása