Ismétli magát a történelem?

 2011.03.17. 10:21

Néhány évvel ezelőtt emlékezetes párharcot hozott a férfi Extraliga negyeddöntőjében a Dunaferr és a MAFC, illetve a Kazincbarcika és a Dág összecsapása. Ezek a párosítások idén is összejöttek, a kérdés már csak az, hogy a történelem az eredmények tekintetében is ismétli-e önmagát? Pénteken kezdődik a rájátszás! Beharangozó!

Extraliga, férfiak, negyeddöntő, 1. mérkőzések

DUNAFERR SE – MAFC-BME-MAPEI
(Március 18. péntek, 17 óra)
Az őszi és téli teljesítményétől függetlenül tavasszal mindig jól játszik a MAFC, ez idén sincs másként, ezt az alapszakasz legvégén már bizonyították a fővárosiak, hiszen előbb dráma, két és negyedórás, ötjátszmás csatában legyőzték a Csepelt, ezzel biztosították bennmaradásukat, majd idegenben verték szintén 3:2-re a Veszprémet, ezzel pedig a hatodik helyre ugrottak. Számukra nagy pech, hogy aktuális ellenfelük, a Dunaferr ugyanezt az utat járta be, csak magasabb szinten, a felsőházban. Az újvárosiak előbb a Kazincbarcika otthonában, majd hazai pályán a Kecskemét ellen győztek egyaránt 3:1-re, így a harmadik helyen zárták a középszakaszt. Azt se felejtsük el, hogy közben még volt egy Magyar Kupa négyes döntő, amelynek fináléjában a Dunaferr nagyszerűen helytállt a Kaposvárral szemben, és ha a harmadik szettet – amelyben több játszmalabdája is volt – sikeresen tudta volna befejezni, bizony nem teljesen biztos, hogy nyeri meg a kupát! A csapat fiatal játékosai azóta sem pihentek sokat, hiszen a juniorbajnokságban és az ifjúsági kupában is veretlenül meneteltek az országos döntőbe. A lényeg, hogy mindkét együttes lendületben van, hazai pályán mindenképpen az újvárosiak esélyesek, a fővárosiak talán majd vasárnap, Káposztásmegyeren szorongathatják meg riválisukat, ahogyan tették azt például 2006-ban is, amikor pont a negyeddöntőben ütötték ki jelenlegi riválisukat!

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:1

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA – DÁGI KSE
(Március 18. péntek, 17 óra 30 perc)
A legizgalmasabb párharc a negyeddöntőben mindig a negyedik és az ötödik összecsapása, és ez most sincs másként. Bizonyára sokan emlékeznek rá, hiszen nem volt olyan régen, hogy három éve, 2008-ban a Dág pályahátrányból egyszer már kiütötte borsodi ellenfelét, és fennállása legjobb eredményeként bejutott a legjobb négy közé. Érdekesség, hogy a jelenlegi játékoskeret tagjai közül már akkor is szinte mindenki a csapat tagja volt. Ez persze azt is jelenti, hogy az akkori tapasztalatlan fiatalokból mostanra rutinnal rendelkező, összeérett csapat lett. Hogy most mi várható, azt nagyon nehéz megtippelni, de a Vegyész számára az lehet a legfontosabb intelem, hogy a kistelepülés együttesét soha nem szabad leírni, mindig komolyan kell venni! A Dág veretlenül teljesítette az alapszakaszt az NB I-ben, aztán az Extraliga középszakaszában is csak egy rövid hullámvölgye volt, amikor kikapott otthon a Csepeltől, aztán idegenben a Veszprémtől, a többi meccsét viszont magabiztosan megnyerte. A borsodiak a bajnokság első és második szakaszában is többször vesztettek 2:0-s vezetésről, ezért nem tudtak előkelőbb helyen zárni. A Kazincbarcikán edzőtáborozó angol Leeds Carnegie ellen fontos és hasznos edzőmeccseket játszott a Vegyész, amelynek nagyon figyelnie kell a pályaelőnye megtartására a felszabadultan, különösebb tét és tehet nélkül röplabdázó, jó erőkből álló Dág ellen.
„Egy biztos, nagyon komolyan vesszük az összecsapást – kezdte Dudás András, a Vegyész RC edzője. – Ez a párharc a szezon egyik igen fontos állomása, hiszen ha hibázunk, az egész eddigi munkánk kárba veszhet. Ennek szellemében tehát alaposan felkészültünk ellenfelünkből, akiket elég jól ismerünk. Már csak azért is oda kell figyelnünk, mert a középszakaszban a Dág tiszteletet parancsoló mérleggel zárt, nyolc mérkőzésből hatot megnyert. A bajnokság ezen szakasza számunkra is igen hasznos volt, több olyan találkozót vívtunk, amelyen csak egy pici hiányzott a jobb eredmény eléréséhez. Ebből is lehetett, sőt kell tanulnunk, hiszen újabb fontos feladatok állnak előttünk. Azonban egyvalamire biztosan rávilágított a középszakasz: ha a legerősebb csapatokkal partiban tudunk lenni, akkor most nem szabad rontanunk, mert véleményem szerint erősebbek vagyunk a Dágnál, és ezt a pályán is bizonyítanunk kell. Még egyszer hangsúlyozom, maximális koncentrációra és erőbedobásra lesz szükségünk, mert egy jó ellenfél következik, amely egy jó széria után, kellően felpörögve érkezik hozzánk. Egyébként az első csatát már megnyertük a Dág ellen, hiszen a juniorok elődöntőjében velük találkoztunk, és legyőztük őket. A felnőtt csapatnak adva van a követendő példa.”

Tippjeink

Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 2:3

FINO-KAPOSVÁR – CSEPEL
(Március 18. péntek, 18 óra)
Az első az utolsóval, a címvédő az újonccal. Sima meccs várható. A somogyiak két kemény meccset játszottak a kupadöntőben, és ismét hazavihették a serleget, a fővárosiak pedig a bajnokság alsóházi középszakaszában értek el nagy sikert, hiszen a Szeged búcsúztatásával bennmaradtak az élvonalban, és 11 év után vehetnek részt ismét a rájátszásban. Nem valószínű, hogy az elmúlt napok hektikus edzésmunkája mellett meg tudják szorítani a házigazdát, amelyben ezúttal valószínűleg nem lesz szükség Kántor Sándor pályára lépésére.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:0

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE – COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC
(Március 18. péntek, 19 óra)
A veszprémiek alaposan elrontották a középszakaszukat azzal, hogy az utolsó fordulóban, odahaza nem tudták megverni a MAFC-ot. Bár a Kecskemét és a Dunaferr jelenlegi formáját látva szinte teljesen mindegy, kivel találkoznak a bakonyiak. Az alföldiek kulcsemberei kipihenhették magukat a kupadöntő után, a fiatalok viszont a juniorok és az ifjúságiak között is vitézkedtek. Az alapszakaszban jó kis meccset játszott egymás ellen ez a két együttes Kecskeméten, a Veszprémnek most is ez lehet a célja. Hazai pályán ez kötelező feladat Karagics Mátyás csapatának. Fontos technikai információ, hogy a Kecskemét – Zalaegerszeg focimeccs 17 órai kezdésére való tekintettel a kecskeméti röplabdázók 19 órától lépnek pályára pénteken. A mérkőzés nagyon fontos, ezért minél több szurkolót szeretnének vendégül látni a röplabdázók. Akik felmutatják a labdarúgómeccsre szóló jegyüket, azok félárú, 300 forintos belépőt válthatnak, míg a focibérlettel rendelkezők ingyen léphetnek be a Messzi István Sportcsarnokba!
„Semmi sem szól mellettünk, de éppen ez lehet a legnagyobb fegyverünk – közölte Nyári Sándor, a Veszprém edzője. – A csapat előtt az a cél lebeg, hogy ne dicstelenül szerepeljünk a Kecskeméttel szemben. Arra kértem a srácokat, mivel teher nélkül lépünk pályára, ezért igyekezzünk minél felszabadultabban, szemtelenebben, ötletesebben röplabdázni. Csináljunk meg mindent, amit tudunk és akkor nem lesz okunk a szégyenre. Eddig a csapatom egyetlen bravúrt sem tudott felmutatni. Itt az ideje, hogy a két sikerig tartó párharc legalább egyik meccsén bombameglepetéssel szolgáljunk.”

Tippjeink

Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:0

(forrás: Borsod Online, Veszprém megyei Hírlap)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr242746518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása