A Gödöllő simán elvesztette a pályaelőnyét, míg az Újpest hatalmas ellenállást fejtett ki a BSE ellen. Röviden így lehet összefoglalni a női Extraliga elődöntőjének első mérkőzéseit. Csütörtökön már a második összecsapásokra kerül sor, ahol a tét óriási! Ha az első meccsen győztes csapatok ismét nyernek, karnyújtásnyira kerülnek a továbbjutástól! Beharangozó!

Extraliga, nők, elődöntő, 2. mérkőzések

ÚJPESTI TE – BSE-FCSM
(Március 17. csütörtök, 18 óra)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a BSE javára.
A keddi első meccsen bizony nem állt messze a bravúrtól az Újpest csapata, amely hatalmas csatára késztette a láthatóan hullafáradt BSE-t a Városmajorban. 2:1-es vezetés után talán illett volna megcsinálnia, és négy szettben befejeznie a meccset a látogatónak, ám a címvédő hatalmasat küzdve végül a maga javára fordította a találkozót. Hogy mindez mit jelent a csütörtöki összecsapásra nézve, azt egyelőre nehéz megjósolni, hiszen pihenésre nincs idő, a városmajoriak tovább cipelik a kupadöntő fáradtságát, és immár az újpestiek is kimerültebbek, ám talán még így is ők vannak ebből a szempontból egy fokkal jobb helyzetben. Az első találkozón 43 pontig jutó Sándor Renáta megfékezésére valamit ki kell találnia Farkas Mihály edzőnek, mert úgy néz ki, az nem vezet eredményre, hogy őt hagyják ütni, a többieket pedig megpróbálják tíz pont körül tartani. Újpesti oldalon bizakodásra adhat okot a keddi második és harmadik szett, ahol bizony a magyar mezőny legjobbjának nem ment úgy, ahogy előtte és utána... A hazaiaktól ezúttal is remek játékra lesz szükség mind Kapuvári Melindától, mind Dambendzet Nathalie-tól, illetve legalább olyan nyitásfogadást kellene produkálniuk, mint kedden az első játszma után, és akkor lehet esélyük arra, hogy elkapják a BSE-t. Egy biztos, ha a budaiak nyernek, 2:0-s összesítésről nem valószínű, hogy kiengedik kezükből a továbbjutást...

Tippjeink
Rodics Dániel:
1:3
Kovács Gábor: 3:2

VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA – TEVA-GÖDÖLLŐI RC
(Március 17. csütörtök, 18 óra)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Vasas javára.

A keddi első találkozón bizony megismétlődött a tavalyi forgatókönyv, azaz hiába kapott ki a Vasas az alap- és középszakaszban kétszer is Gödöllőn, a rájátszásban nyerni tudott riválisa otthonában! Igaz, hogy míg ez tavaly már a 2:0-s vezetést jelentette a mai napon pont száz éves angyalföldi klubnak, idén csak annyit jelent, hogy elvették a Pest megyeiek pályaelőnyét. Más kérdés persze, hogy ha a fővárosiak csütörtökön is nyernek, 0:2-ről nagyon nehéz dolga lenne a Gödöllőnek... A vendégek mindenesetre nagyon fogadkoznak, hogy még egyszer nem fognak olyan rosszul játszani, mint a két csapat első találkozóján, amikor a Vasas meglepően simán lépte le őket. Az is igaz, hogy akik látták a két csapat debreceni Magyar Kupa-elődöntőjét, azoknak a második szett hajrájában bizony erősen déja vu-jük lehetett, hiszen az események nagyon hasonlóan alakultak ahhoz. Ezúttal azonban a Vasas nem tette meg ellenfelének azt a szívességet, hogy visszahozza őt a meccsbe. A Gödöllő azon a találkozón jól játszott, és a döntőben is voltak remek periódusaik a BSE ellen. Ha sikerül levetkőzniük a „Folyondár-fóbiájukat”, akkor megszorongathatják az óbudaiakat. Más kérdés, hogy saját otthonukban a vasasos lányok bizony elég régóta sebezhetetlenek, amennyiben nem a BSE látogat a Folyondár utcába. A városmajoriakon kívül legutóbb tétmeccsen éppen a Gödöllő tudott nyerni Óbudán, még 2009 áprilisában, a két csapat bronzpárharcában, ám a vendégek végül azt a párharcot is elvesztették, összesítésben 3:2-re.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:0
Kovács Gábor: 3:2

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr142743722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása