A Vasas Duna Autó Óbuda meglepően simán nyert 3:0-ra a TEVA-Gödöllői RC ellen a női Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén. Vereségükkel a gödöllőiek már az első összecsapáson elvesztették pályaelőnyüket az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban.

Dékány Bernadett és Takács Zsófia eredményességének köszönhetően jól kezdte a meccset a Vasas (5:6), de a hazaiak eleinte nem hagyták meglépni riválisukat (9:9). Jól nyitottak, jól fogadtak és hatékonyan ütöttek a csapatok, igazán élvezetes és színvonalas volt a játék. Miklai Zsanett ászt szervált, ezzel elhúzott az óbudai együttes (9:12). Dékány és Takács a folytatásban is bombázta a hazai térfelet, a gödöllőiek nem találták az ütések ellenszerét (10:14). Deme Gábor időt kért, de a Vasas száguldása tovább tartott (11:16).

A hazaiak trénere hamarosan módosította együttese szerkezetét. Csökkent az egyre kiválóbban mezőnyöző Gödöllő hátránya, amikor Miklai ütése szélesnek bizonyult, Jókay Zoltán időt kért (14:18). Ment a cserélgetés mindkét oldalon, Oláh Vivien ponttal mutatkozott be a vendégeknél (16:20). Hirtelen pontatlanná váltak a feladók, az ütők közül pedig inkább a fővárosiak tudták megoldani a nehéz feladatokat (19:22). Miklai hátsósoros bombája a gödöllői hármas blokkról kipattant, ezzel játszmalabdához jutott a Vasas, Deme mester megint időt kért (20:24), de Dékány Bernadett ásznyitásával véget ért a szett (20:25, 0:1).

Milovits Júlia remek nyitásaival kezdődött a második rész (0:2), majd Németh Zsuzsanna szintén szervából egyenlített (2:2). Elkezdtek hibázni a vendégek, ez az első szettben nem volt jellemző rájuk (6:3). Jól játszott az első részben a Vasas, ezért érthetetlen, hogy miért kezdett kapkodni a fordulás után. A Gödöllő persze jól kihasználta riválisa megingását (8:4). Az első technikai szünetet követően éledezett a Vasas (10:8), de a házigazda Németh Zsuzsanna ütéseivel őrizte előnyét, majd a cserefeladó, Tóth Luca ászt nyitott, Széles Petra pedig visszabombázott egy átpattanó labdát (13:8), Jókay Zoltán időt kért.

A visszatérés után gyors menetelésben kezdtek az óbudaiak, megint visszaállt a kétpontos különbség, így Deme Gábor is időt kért (13:11). Milovits nyitott két ászértékűt, máris egyenlített csapata. A Gödöllő trénere a térdműtétje után visszatérő Berze Zsófiát küldte pályára a hátsó alakzat stabilizálására, de egy jó blokkal az ellenfél átvette a vezetést (13:14). Németh Zsuzsanna törte meg együttese rossz sorozatát, de ekkor már csak szép emlék volt a Gödöllő számára a korábbi ötpontos előny (14:15). Takács Zsófia talán első ütésrontásával mégis a hazaiak mehettek előnnyel a második technikaira. Amilyen jó volt az első szett, a második olyan hektikus (16:15).

A folytatásban a hibák játszották a főszerepet, Nagy Eszter sáncával megint vezetett a Vasas, a hazaiak időt kértek (17:18). Kriegel Éva rossz labdaérintésével lett újra két pont az óbudai csapat előnye (18:20). A rontások száma sajnos nem csökkent egyik oldalon sem, de Széles Pétra blokkjával egyenlített a Gödöllő, Jókay Zoltán azonnal időt kért (21:21). Irritálóan sok volt a hálónyitás, Borsos Lili centersáncával a hajrában kettővel megugrott a Vasas (21:23). Németh Zsuzsanna betalált, Kriegel Zsófia pedig nyitott egy ászt Lévai Vivienre (23:23)! Miklai Zsanett pontjával játszmalabdához jutottak a fővárosiak, Dékány Bernadett hátsósoros ütésével pedig lezárták a második szakaszt (23:25, 0:2).

Vasas-pontokkal és Gödöllő-egyenlítéssel indult a harmadik felvonás is (0:2, 2:2). Az óbudaiak aztán ismét nekilódultak, s a házigazda hibáit kihasználva szerezték pontjaikat (3:7). A hazaiak az első technikai szünet után elkezdtek kapaszkodni, Jókay edző időt kért (6:9). Nagy Eszter ászt nyitott, majd egy ászértékűvel is megkínálta a riválist (7:12). Tartotta vezetését a látogató, a Gödöllő nem találta a játék ritmusát, kevés tervszerű, erőteljes, pontos támadást tudott vezetni, így nem csoda, hogy nem volt eredményes. Deme Gábor utolsó elkeseredésében időt kért (9:15). Ez a meccs egyáltalán nem hasonlított a két együttes legutóbbi találkozójára, a néhány nappal korábban Debrecenben rendezett Magyar Kupa-elődöntőre, ezúttal sokkal összeszedettebb volt a fővárosi csapat.

Hamarosan tízpontos különbség alakult ki a csapatok között, a Vasas-szurkolók rá is számoltak az ellenfélre. Deme Gábor beküldte a fiatalokat, Háfra Dominikát és Kecskés Petrát, majd ismét időt kért (9:20). A szőrösszívű játékvezetők két hibás érintést is fújtak a gödöllőieknél, akinek szerencséjük sem volt, sok támadást elrontottak. Az első szettet kivéve nem volt valami nagy színvonal, de erről igazán nem a győztes Vasas játékosai tehetnek. A találkozó Takács Zsófia ásznyitásával ért véget (12:25, 0:3). A párharc két nap múlva a Folyondár utcában folytatódik. Akik azt hiszik, hogy a fináléba jutás kérdése ezzel a fölényes fővárosi sikerrel eldőlt, azok nagyon tévednek. Ilyen rosszul ugyanis még egyszer nem játszhat a Gödöllő!

Extraliga, nők, elődöntő, 1. mérkőzés

TEVA-Gödöllői RC – Vasas Duna Autó Óbuda 0:3 (–20, –23, –12)
Gödöllő, 200 néző. Játékvezetők: Adler, Mezőffy
Gödöllő: Kriegel É. 5, Szakmáry 6, Merkószki 2, Kriegel Zs. 1, Németh Zs. 10, Széles 6. Csere: Lékó (liberó), Tóth L. 3, Szűcs Zs., Berze, Kecskés, Háfra D. Edző: Deme Gábor
Vasas: Milovits 3, Nagy E. 5, Miklai 12, Takács Zs. 10, Dékány 15, Borsos 5. Csere: Vatai (liberó), Lévai, Oláh V. 1, Edző: Jókay Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 10:14, 16:19, 19:23. 2. játszma: 8:4, 13:8, 13:15, 18:19, 21:23. 3. játszma: 4:8, 9:14, 10:22

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Vasas javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Deme Gábor: – A Vasas nagyon jól játszott, mi pedig borzasztóan. Nem is születhetett más eredmény.
Jókay Zoltán: – Egy!

Köszönöm Dóri!

Címkék: röplabda gödöllő vasas extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr182743070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása