Elődöntőjéhez érkezett a női Extraliga. A negyeddöntő után tíz nappal, a Magyar Kupa-döntő után négy nappal folytatódik az erőltetett menet, hogy aztán majd három hetet pihenjenek a csapatok. Ki érti ezt?!? A feladat mindenesetre adott, ezúttal a Gödöllő és az Újpest próbálja megakadályozni az elmúlt szezon két finalistáját, a Vasast és a BSE-t abban, hogy ismét egymás ellen döntőzzenek. Mindenközben az alsóházi helyosztókat is elkezdik a csapatok. Beharangozó!

Extraliga, nők, elődöntő, 1. mérkőzések

BSE-FCSM (1.) – ÚJPESTI TE (5.)
(Március 15. kedd, 17 óra)

Miután a BSE alig három napja nagy csatában megvédte Magyar Kupa elsőségét, lelkileg rendkívül feltöltve várhatja az UTE ellen bajnoki elődöntőt. A lilák több mint 21 év után vannak ismét ott a legjobb négyben, rutinos csapatuk nyilván nem szeretne itt megállni, ha már eddig eljutott. A városmajoriak a debreceni MK fináléban korántsem játszottak kirobbanóan, sőt inkább a szenvedés volt jellemző a Gödöllő elleni mérkőzésükre, mert ellenfelük taktikailag rendkívül felkészülten röplabdázott, és úgy próbálták semlegesíteni Sándor Renátát, ahogyan az korábban egyik csapatnak sem sikerült. A fővárosiak elsőszámú ütőjátékosa így is 36 pontot szerzett négy szett alatt (41%). A többiek közül néhányan (Hackl, Kötél, Horváth, Tóthné) azonban meglepően szépen végrehajtották feladatukat. Erejüket mutatja, hogy – némi szerencsével, és a kulcsszituációkban mutatott nagyobb koncentrációjukkal – felül tudtak kerekedni riválisukon. Kérdés, hogy az újpestiek is képesek lesznek-e legalább ennyire kivenni a játékból Sándort, illetve mennyit fog számítani az, hogy az UTE-nak az elmúlt héten csak erre a párharcra kellett készülnie, míg a címvédő mind mentálisan, mind fizikálisan fáradtabb lehet riválisánál. A pályaelőny így is a BSE-nél van, márpedig a Városmajorban régen nyert vendégcsapat utoljára. Konkrétan tétmeccset legutóbb a 2009-es bajnoki döntő első meccsén, az NRK ellen vesztett utoljára a csapat...
   
Tippjeink
Rodics Dániel:
3:0
Kovács Gábor: 3:1

TEVA-GÖDÖLLŐI RC (2.) – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA (3.)
(M
árcius 15. kedd, 20 óra)
Mivel a gödöllőiek hazai pályáján, az egyetemi csarnokban egész napos rendezvény lesz, így a szokásosnál csak két órával később, este nyolckor kezdődik a két együttes idei hatodik egymás elleni meccse. A felek legutóbb szerdán találkoztak, és könnyen lehet, hogy kilenc napon belül további öt alkalommal adnak egymásnak randevút. Biztos nem fogják unni egymást…. A Magyar Kupa elődöntőjében a Gödöllő egy számukra borzasztó első játszma után 3:1-re legyőzte a Vasast, ezzel történetének egyik legnagyobb sikerét érte el. Ilyenkor persze mindig nagy kérdés, hogy lelkileg mi a jobb? Egy simán megnyert bronzmeccs (Vasas), vagy egy drámai körülmények között elvesztett finálé (Gödöllő)? Illetve főleg az a kérdés, hogy utóbbit miként éli meg egy csapat? Sikerként vagy csalódásként. Tavaly is a bajnoki elődöntőben találkozott egymással ez a két együttes, egy emlékezetes párharcban, hiszen a Gödöllő kétszer is 2:0-ra vezetett a Folyondár utcában, mégis 3:0-s összesítéssel esett ki. Idén ezt a végeredményt nem tartjuk valószínűnek egyik oldal részéről sem, hiszen úgy tűnik, jelenlegi állapotában mindkét csapat jobb annál, mintsem hogy nyert meccs nélkül búcsúzzon a bajnoki címről dédelgetett álmaitól. Az alap- és középszakaszban mindkét fél nyerte hazai meccseit, így egy otthon elbukott összecsapás könnyen végzetes lehet.

Tippjeink
Rodics Dániel:
2:3
Kovács Gábor: 3:1

Extraliga, nők, az 5-8. helyért, 1. mérkőzések

MÁV ELŐRE-PRO PÁTRIA ELECTRONICS SC (6.) – BÉKÉSCSABAI RSE (7.)
(Március 16. szerda, 18 óra)

Az alsóházban is várhatóak nagy küzdelmek, jó meccsek, ha az ide jutott csalódott csapatok komolyan tudják venni a találkozókat... A fehérváriak tavaly a négy között voltak, idén elvéreztek a Vasas elleni negyeddöntőben. Ezzel szemben a viharsarkiak legnagyobb sikere egy bajnoki hatodik hely volt, ezt javíthatják meg idén, ha kiejtik mostani riválisukat, majd a helyosztón is győznek. Mindkét oldalon sérült egy-egy kulcsjátékos, a csabaiak Molcsányi Ritára, a pályaelőnyt élvező fehérváriak Papp Dórára nem számíthatnak.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:1
Kovács Gábor: 3:2

NRK-NYÍREGYHÁZA (4.) – ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI (8.)
(Március 16. szerda, 18 óra 30 perc)

Az NRK még úgy is a találkozó és a párharc egyértelmű esélyese, ha tudunk a gondjairól, és azt is tudjuk, hogy bizony idén a Magyar Kupa négyes döntőjében nem sok babér termett a szabolcsi együttesnek. A Miskolc azzal, hogy visszajutott az Extraligába, már elérte idei célját, most a legfontosabb a csapat egyben tartása, és életben tartása. Toma Sándor edző bár lemondott, mégis maradt a csapat élén, ám tudjuk, hogy a körülmények ott sem tökéletesek (a miskolci helyzetről ide kattintva olvashatnak bővebben), így aztán lelkileg egyik együttes sem lehet éppen a csúcson. A szabolcsiak nagyobb tapasztalata, magassági fölénye és pályaelőnye valószínűleg elegendő lesz ahhoz, hogy idén is az ötödik helyért játszhassanak.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:1
Kovács Gábor: 3:0

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr162737186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása