Szabó Dávid CEV Kupa-győztes!

 2011.03.13. 09:37

Az olasz Sisley Treviso nyerte a CEV Kupa döntőjét, miután az első meccsen, hazai pályán elszenvedett 3:2-es vereség után a visszavágón 3:1-re győzött a lengyel Zaksa Kedzierzyn-Kozle otthonában. Szabó Dávid csapata az aranyjátszmát 15:11-re nyerte meg.

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!

Elképesztő hangulatban kezdődött a finálé, a lengyel szurkolók fülsiketítő hangzavart csináltak, így buzdították kedvenceiket a teltházas csarnokban. A Zaksa meg is hálálta a drukkerek segítségét, és szinte azonnal elhúzott az itáliaiaktól (8:2). A Sisley játékosai hamar rájöttek, hogy ha kizárják a környezetet, és csak a játékra figyelnek, lehet esélyük. Novica Bjelica néhány nagy blokkjával csökkent a különbség (13:10). Michal Ruciak sikeres támadásaival tartotta előnyét a házigazda. A folytatásban megtört az olaszok lendülete, így a teljesítményük visszaesett, sokat hibáztak, a lengyelek pedig magabiztosan lezárták a szettet (25:19, 1:0).

Nagyon elszántan kezdte a második etapot a Treviso. Az első technikai szünetben már négy ponttal vezettek, és ezt a folytatásban növelni tudták. Robert Horstink támadásban és nyitásfogadásban is jeleskedett ebben az időszakban. Zagumny is jó formában volt, vezérletével felzárkózott a Zaksa (13:16), de a vendégek erősebb nyitásai hatékonyabbnak bizonyultak, ezért a különbség nem csökkent a befejezésig (21:25, 1:1).

 A harmadik részben az olaszok továbbra is kitűnően nyitottak, és korán vezetést szereztek. Leginkább Alessandro Fei termelte a pontokat, csapata már hattal vezetett a második kötelező szünetben. A Zaksa edzője, Krzysztof Stelmach hamarosan rájött, hogy ez a szett már elúszott, ezért pihentette kulcsembereit.  A cserék nagy lelkesedéssel vezették magukat a küzdelembe, némileg sikerült is csökkenteniük a lemaradást, de a Sisley remekül helytállt, és lezárta a játékrészt (20:25, 1:2).

A Sisley feladója, Dante Boninfante volt a negyedik felvonás hőse! Az ő hihetetlen teljesítményét dicséri, hogy a pályán lévő öt társa ebben a periódusban gyakorlatilag százszázalékosan támadott! A Zaksa ezúttal is keményen küzdött, hogy utolérje ellenfelét, de Horstink, Bjelica, Maruotti és Bontje remeklése révén a Treviso megnyerte a mérkőzést (19:25, 1:3).

A játék képe az aranyjátszmában sem változott, Fei és Bontje jóvoltából gyorsan előnybe került a Sisley (4:1). A folytatásban váltakozó küzdelmet láthatott a publikum, néhány nagyszerű megoldással és néhány nyitáshibával, de a differencia nem nagyon változott. Végül Bontje ütésével véget ért a ráadás is, Szabó Dávid olasz csapata megnyerte a CEV Kupát (11:15).

Érdekesség, és a két csapat közötti nagy csatát remekül mutatja, hogy a döntő legértékesebb játékosának szavazásán ugyanannyi voksot kapott a szakíróktól Alessando Fei és Pawel Zagumny is. Végül az olasz kapta az MVP-díjat, a lengyel pedig egy különleges csészét, amelyet a szervezők biztosítottak.

Samuele Papi, a Sisley Treviso csapatkapitánya: – Gratulálok a lengyel csapatnak, amely az elején rendkívül jól játszott. A folytatásban ellenfelünk egyre több hibát vétett, és úgy tűnt, nem tud megfelelően koncentrálni. Fontos pontokat vesztett a Zaksa, s ezzel esélyt adott nekünk a végső sikerre.

Roberto Piazza, a Sisley Treviso edzője: – Nagy hatást gyakorolt ránk a csarnok hangulata. Köszönöm, hogy ilyen fantasztikus légkörben játszhattuk a finálét. Gratulálok edzőkollégámnak, hiszen jó teljesítményt nyújtott a csapata. A Zaksa szinte ugyanazon a szinten röplabdázik, mint a Rzeszow. Az első szettet nagyon elrontottuk, túl sokat hibáztunk, de szerencsére a folytatásban visszataláltunk saját játékunkhoz.

Michal Ruciak, a Zaksa csapatkapitánya: – Az olasz csapat egyszerűen jobb nálunk a játék legtöbb elemében.

Krzysztof Stelmach, a Zaksa edzője: Nagyon hiányzott a sérült Swiderski és Czarnowski, nélkülük nem tudtunk kiteljesedni. Velük sokkal jobbak lennénk.

CEV Kupa, férfiak, döntő, visszavágó
Zaksa Kedzierzyn-Kozle (lengyel) – Sisley Treviso (olasz) 1:3 (19, –21, –20, –19, aranyjátszma 11:15)

Címkék: olasz lengyel olaszország szabó röplabda treviso cev kupa zaksa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr52735157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása