Az Újpesti TE női csapata javában készül a címvédő BSE elleni Extraliga-elődöntőre. Az UTE 21 éve szerepelt utoljára a legjobb négy között, és akkor meg is nyerte a bajnokságot!

– Az edző szemszögéből tekintve milyen volt a csapat teljesítménye a negyeddöntőben?
Farkas Mihály:
– Ez a keret január elején állt össze rutinos és fiatal játékosok elegyéből, a kezdőhatosba inkább a tapasztalat dominál. Nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy rendkívül intelligens játékoskeretről van szó, ez megkönnyítette a munkának azt a részét, amikor elkezdtük gyakorolni a férfiasabb, gyorsabb, és figurákkal teletűzdelt játékot. Azt gondolom, hogy itt a négy között inkább ezzel a játékkal lehetünk eredményesek. A középszakasz utáni felkészülési meccseken ezekből jó néhány játékelemet begyakoroltunk és alkalmaztuk. Aztán jött az NRK elleni negyeddöntő, ahol ebből nagyon keveset láthattunk viszont, mert az óriási tét rányomta a bélyegét a játékunkra, és tulajdonképpen egy egyszerű alapjátékkal jutottunk túl riválisunkon.

– Játékosként is így élték meg a negyeddöntőt?
Kovács Tímea:
– Feszültek voltunk, de az nyert, aki jobban megérdemelte. Bár az NRK tényleg nagyon jó teljesítményt nyújtott, különösen az első mérkőzésen, nálunk több játékos tudott egyre jobb formába lendülni.
Dambendzet Nathalie: – Az első meccs katasztrófa volt, de mindenképpen pozitívum, hogy sikerült a csapatnak felállnia, és már a következőn sokkal jobb teljesítményt tudtunk felmutatni. Érdekes, szerintem a harmadik meccsen erősen hullámzóak voltunk, de végül mentálisan jobban bírtuk, így sikerült fordítanunk.
Ancsin Ildikó: – Szerintem is hullámzó volt a teljesítményünk, de szerencsére a csapat játéka folyamatosan javult. Úgy érzem, az utolsó mérkőzés negyedik szettjében mutatott kitartással tudtuk feltenni a pontot az i-re.

– Szombathelyi Kitti fantasztikus teljesítményt nyújtott az utolsó meccsen. A negyedik szettben például 24:24-nél sáncolta a nála legalább húsz centivel magasabb Katona Brigittát. Talán ez volt a mérkőzés legfontosabb pontja!
Szombathelyi Kitti:
– Én tiszta stresszben voltam már ekkor. Az utolsó energiámat is összeszedtem, a legjobbkor, azt hiszem.

– Kapuvári Melinda számára minden bizonnyal furcsa volt korábbi csapata ellen játszani a negyeddöntőben.
Kapuvári Melinda:
– Mindig különleges érzés Nyíregyházán pályára lépni. Nagyon szeretem a régi csapatot, végül is Erdősné mellett nőttem fel. A teljesítményem szerintem hasonló volt a többiekéhez, az első meccstől folyamatosan egyre jobbak voltunk.

– Milyen érzésekkel tekintenek az elődöntőre?
Farkas Mihály:
– A legfontosabb feladat az, hogy kifejezetten olyan pszichés állapotba kerüljünk, hogy elő tudjuk venni a tarsolyból a férfias és gyors játékunkat, és merjük is azt játszani.
Kovács Tímea: – Alig várom már a BSE elleni párharcot, én nagyon szeretek ellenük játszani. Ráadásul az is jól jön nekünk, hogy az esélyesség terhe ellenfelünkön van, így sokkal könnyebb lesz az Újpestnek.
Damdendzet Natalie: – Ahhoz képest, hogy szeptemberben honnan indult el ez a csapat, és azóta min mentünk keresztül, szerintem óriási utat jártunk be. Bízom abban, hogy a tendenciák, amiket a csapat összképe mutat, nem változnak. Mindenesetre az biztos, mi szabadon játszhatunk, és ha ezt sikerül megtenni, meglátjuk, ez mire is lesz elég.
Szombathelyi Kitti: – Én úgy érzem, hogy biztos leszek a BSE ellen is olyan transzban, mint az NRK-nál, hiszen egyre jobb állapotban vagyok, és én is bízom abban, hogy mindenki a lehető legjobbját tudja majd nyújtani.
Kapuvári Melinda: – Én már alig várom az összecsapást és kifejezetten boldog vagyok, hogy egy ilyen erős ellenfelet kaptunk. Úgy érzem, hogy kifejezetten erős csapat ellen jobban játszom. Egyébként az a véleményem, hogy abszolút meg lehet fogni a BSE-t, egyszerűen csak mindenkinek meg kell csinálnia azt, amit tud. Verhető ellenfelet kaptunk. Érdekes párharc lesz, az biztos.
Ancsin Ildikó: – Én úgy gondolom, hogy nekünk egy óriási dolog, hogy bekerültünk a négybe, nincs veszítenivalónk. Úgy látom, itt a lányoknak nagy a tartásuk, mindenki nyerni akar. Bízom benne, hogy egy felszabadult és igazán szép örömröplabdát tudunk majd játszani, és ez meghozza majd a várt sikert. Izguljon a BSE, nekik kell cipelniük a bajnoki címvédés terhét!

Az első mérkőzést március 15-én, kedden rendezik a Városmajorban.

(forrás: utevolley.hu)

Címkék: röplabda ute újpest bse extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr922728188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

figyelmes8 2011.03.11. 08:05:27

Farkas Mihály: "Ez a keret január elején áltt össze..." Ez azért így furcsa. És januárig mi volt?
"Férfiasabban" kellene nyilatkozni!
D. Natalie: "... azóta min mentünk keresztül," - remélhetőleg arra utal, hogy ősszel csapnivalóan, és mélyen tudásuk alatt játszottak, élükön pont vele.
Továbbá a négybe kerülés kapcsán Nyiregyháza pech és sérüléssorozatát nem kéne elhallgatni.

háló 2011.03.11. 09:27:26

Ennek az összevásárolt csapatnak illik megnyernie a bajnokságot

Géem 2011.03.11. 10:26:05

Kedves figyelmes8!

Az UTE női vonalon játszik és egy edzőnek ehhez mérten kell nyilatkozni.
Farkas Mihály hidd el elég férfias ember.
Januárig az Újpest optimális játékának kialakítása folyt minden téren. Ha figyelmesen követted az eseményeket, biztos tudod, hanem javaslom a megfelelő fórumok átolvasását.
Nyíregyházával kapcsolatban tavaly a BUSZACSÁ-ban a nyíregyháziak vígan és lesajnálóan vigyorogtak a képünkbe, élcelődtek rajtunk, ugyanez folytatódott a röplabdás oldalakon. Biztos vagyok benne, sőt tudom, hogy a center és más gondjainkra magasról tettek és említésre sem méltatták.
Én azt mondtam erre, hogy: „Hodie mihi, cras Tibi!” Egy percig sem sajnálom, hogy igazam lett. Átlag 30 év körüli, csapatunk tükröt tartva a magyar röplabdasport arcába, biztosította, helyét a legjobb 4 közé.
Maximális tisztelettel az NRK felé a röplabdában, elértekért. Ez nem pech, ez állapot.
Azt bizonyítja, hogy:
1, Nyíregyházán nincs elég pénz amit a rátermett vezetés nem teremtett elő.
2, Nincs elég jó 20 éves játékos, aki a szintén fél profi státuszú munka mellett keményen készülő 30 feletti játékosainknál többet nyújt azaz nem elég jó a szakmai munka.
3, Ez az egész a mentális gyengeségből fakad.
Lehet ezért nem szeretni, az UTE-t, meg 4-5 cikkecskét kihegyezni a hősies vidékre. Aztán meg sajnálkozva vekengni, hogy jaj így meg úgy.
Én meg erre azt mondom illene az embernek magába néznie, tényleg komolyan tárgyilagosan foglalkozni az eseményekkel. Elismerni a pozitívumot, nem elmismásolni a hibákat.
Mert amíg egyesek csak a „szerencsére semmi másra fogják a dolgokat”.
Addig nekem és csapatomnak még sok-sok babér teremhet.

Hajrá Lilák!
Gém

Géem 2011.03.11. 10:34:15

Kedves háló!

Ha ez az "összevásárolt", érem esélyes csapat- mellesleg 3 játékosunk is a legfiatalabbakat nem számítva a klub újra alapításától kezdve az UTE címerért küzd-
nyeri a bajnokságot. Az amellett, hogy nekem földöntúli öröm lesz. Csak eggyel több okot ad arra, hogy elgondolkozzanak, a röplabdában dolgozok a "háló" állásáról.

Hajrá Lilák!
Gém

Géem 2011.03.11. 10:35:15

S nem Rád gondolok a "háló" szónál.

háló 2011.03.11. 11:16:28

Valóban igaz vidéken-föleg északkelet Magyarországon-nem lehet szponzort találni a röplabdára.(A magyar kupát 50-100 néző látta.Erre a nézőszámra szponzor nem ad pénzt.)Ráadásul ez a vidék szegény.Ez nem Budapest.Ezért volt kénytelen 15-17 éves játékosokkal a bajnokságban indulni a Nyiregyháza.Kapuvárit is elvitték tölűk év közben.Gondolom nem pusziért játszik.Ha vidék nem fog játékost nevelni nem tudnak honnan játékost venni.A korosztályos bajnokságokban a vidéki csapatok jók.Pénz hiányában sok vidéki csapat meg fog szünni.Ma már eljutottunk addig,hogy megyei jogú városokban sincs legalább NBII-es csapat.

krájsz 2011.03.11. 11:40:45

@háló:

Szerintem ne hegyezzük ki a kérdést az UTE csapatára! A négy között vannak, az a lényeg. Mennyien magasztalják a Veszprém férfi kézicsapatát, vagy új divatcsapatainkat, a DVSC-t, meg a Videotont a labdarúgóknál, vagy a Vasas férfi vízilabdacsapatát. Ezek mind azért vannak ott, ahol, mert összevásárolták a csapatukat. Az, hogy Kapuvárit leigazolták az újpestiek, tény, de ne felejtsük, hogy Kapuvári nem nyíregyházi... Vajon a város szépségéért ment Szabolcsba anno? Vagy Sándor a BSE- be Jászberényből? Most már a Békéscsaba és a MÁV Előre is tele van máshonnan érkező játékosokkal, sajnos. Most éppen az UTE- nak volt pénze arra, hogy magához csábítsa azokat a játékosokat, akikkel eredményt tud elérni, máskor másnak. Ennek köszönhetően Farkas Mihály úgy nyilatkozik, ahogy neki jólesik, függetlenül attól, hogy igaza van, vagy sem.

Géem 2011.03.11. 13:11:57

Kedves háló!

Audi- Győr foci
MKB- Veszprém kézi
MOL- Videoton foci
Pick- Szeged kézi
Volán- Fehérvár jégkorong
ZF- Eger vízilabda
Ezek csak a szponzorok, emellett vidéken az önkormányzatok jobban támogatják a sportot, mint Pesten tény.
A magyar kupára azért volt 50 néző kiváncsi mert az MRSZ-ben senki nem csókolgatta eléggé Kóka úrnak a kezét, hidd el, csak ha ő kimegy lett volna közel 1000 néző. Mellesleg meg nem vagyunk benne a kiemelten támogatott sportágak között, úgyhogy adóvisszatérítés, szponzor nagyon nem is lesz, mégha át is megy az EU-nál. Erről kellene írni meg utána menni nem pedig, arról hogy Farkas Misi két kacsintás között milyen "férfiasan" nyilatkozik.

Hajrá Lilák!
Gém

ui.: Egyébként meg adom krájsz szavait, most a vezetőség összegereblyézet egy kis plusz sütipénzt más meg nem. Reméljük ezzel a helyzettel hosszútávon tudunk élni.

trénerbá 2011.03.11. 14:57:54

Sziasztok!

Olvasgatom a kommenteket, és mi tagadás néha szomorú, néha vidám vagyok. A témához annyit, hogy én személy szerint örülök az UTE megerősödésének, még ha ezt a saját csapatom meg is sínylette az idén... Miért lenne ez baj? Szerintem nagyszerű az, hogy vannak még emberek akik pénzt és szponzort hoznak a sportágba. Nagyszerű volt látni hazai pályákon Dambendzetet, és igenis örülni kell ha a hazai bajnokság színvonala emelkedik. Már pedig idén ez történt, és ez mindentől függetlenül jó dolog.
Vidék kontra főváros.. Felesleges vita ez, mindenhol fontosnak kellene érezni az up nevelést, jó szakmai munkát kellene megkövetelni az up. edzőinktől és akkor lenne miből vásárolni, igazolni. (mondjuk az UTE-nak ebben még van mit fejlődnie... különben úgy jár mint az Eger, Tatabánya, vagy akár az NRK.) Mióta világ a világ mindenhol van játékosmozgás, szerintem ez nem baj. Ami pedig azt a kommentet illeti, hogy Békéscsabán is már sok máshonnan érkező játékos van: Igen, igaz. Tudomásul kell venni, hogy sok játékosunk a tanulást helyezi előtérbe és a röplabdázásban nem találja meg az elképzelését. Ennek oka a nyilvánvaló pénz és média hiány a sportágban. ha majd a mi fiataljainknak is perspektívát fog jelenteni Magyarországon RÖPLABDÁZNI és tanulni, akkor nem lesz ennyi pályaelhagyó fiatal.
süti beállítások módosítása