Az olasz Sisley Treviso hazai pályán elvesztette a CEV Kupa-döntő első mérkőzését. Szabó Dávid csapatát a lengyel Zaksa Kedzierzyn-Kozle győzte le 3:2-re. A magyar játékos nem lépett pályára.

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!
• A mérkőzés teljes felvétele!

A Sisley diktálta az iramot az első szett elején (5:3), majd remek védekezésének és Jiri Kovar pontjainak köszönhetően tovább növelte előnyét (9:5). A Zaksa megpróbálta megtalálni a módját, hogy megtörje az olaszok lendületét, Novica Bjelica és Rob Bontje blokkjaival megint a Treviso volt eredményes (13:7). Csak Jakub Jarosz játszott hatékonyan ekkor a vendégeknél, de a különbég tovább nőtt, Maruotti jó megoldása után jött az első technikai szünet (16:9). A Zaksa átszervezte a védekezését, de ebben a szettben már nem volt számára visszaút (20:14). Alessando Fei ütése és az ukrán Gladyr hibája zárta az első felvonást (25:17, 1:0).

A Zaksa játéka látványosan javult a folytatásra, és ezt az eredmény is tükrözte (8:10). Jarosz két hibájával fordult a kocka, a szoros csatában a második technikainál már a hazaiak álltak jobban (16:14). Ekkor már a lengyelek brazil ütőjátékosa, Idner-Faustino Lima Martins is a pályán volt, és jó megoldásaival meg is fordította az állást (19:20). Bontje és Jakub Jarosz pontjai következtek, majd a legvégén Maruotti hibájával a Zaksa nyerte a szettet (22:25, 1:1).

Erőteljesen rajtolt a Sisley a harmadik periódusban, Jiri Kovar tűz alá vette a lengyel térfelet (8:4). A Zaksa nyitásfogadása pontatlanná vált, és amikor Bontje blokkolta Jarosz próbálkozását, már öttel vezettek az itáliaiak (13:8). Michal Ruciak megpróbálta csökkenteni a differenciát, de egy ütése és egy ásznyitása után, Bontje jó megoldásának köszönhetően jött a második technikai (16:11). A csapatkapitány, Samuele Papi beállt Kovar helyett, ezzel hatékonyabbá vált a Treviso védekezése. Bontje és Boninfante pontjaival tartotta előnyét a házigazda (18:12), de a lengyelek ekkor még felzárkóztak (18:15), a hajrá azonban sima volt, De Togni és Fei elintézte a végjátékot a házigazdának (25:18, 2:1).

A Zaksa jó védekezése megalapozta a hatékony ellentámadásokat a negyedik szett elején. Jarosz ellenállhatatlanul ütött (8:11). A Sisley edzője, Roberto Piazza feladót cserélt, érkezett a veterán brazil Marcelinho, Horstink pedig Fei helyett állt be, de ez nem sokat változtatott a helyzeten (11:16). Visszatért a kezdőfeladó, Dante Boninfante, de a Zaksa legtöbb megmozdulása eredményesen zárult, így bár a Treviso a végén tényleg szorossá tudta tenni az állást, a látogatók vezetése tulajdonképpen nem volt veszélyben, és Gladyr pontjával véget ért a játszma (22:25, 2:2).

A Zaksa kezdte jobban az ötödik szettet is (4:6), mert Maruotti és Kovar is elhibázta a támadásokat. Kazmierczak és Ruciak is okosan játszott, és kulcsfontosságú pontokat szerzett (7:9). Jarosz ásznyitásával és Horstink kihagyott ziccerével gyakorlatilag minden eldőlt (7:11). Alessandro Fei kétszer kalapált, de Jarosz vezérletével lezárta a játszmát a Zaksa, amely így idegenben nyerte a döntő első meccsét (11:15, 2:3).

Roberto Piazza, a Sisley Treviso edzője: – Esélyt adtunk ellenfelünknek a győzelemre, és a lengyelek éltek is vele. Intelligens, tehetséges csapat a Zaksa, nem könnyű nyerni ellene. Ebben a pillanatban csalódottak vagyunk, a statisztikák azt mutatják, hogy nagyon kicsi volt a különbség a csapatok között. Ezt kell kihasználnunk, és ha pozitívan állunk a második meccshez, mindent megtörténhet Lengyelországban! Harcolni fogunk az aranyéremért!

Alessandro Fei, a mezőny legeredményesebb játékosa: – Volt esélyünk, hogy sikeresen lezárjuk a meccset, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. A különbség a két csapat között valóban minimális.

Krzysztof Stelmach, a Zaksa edzője: – Nagy erőfeszítéseket tettünk a győzelemért, de ez még csak az első felvonás volt! Ugyanezt a teljesítményt kell megismételnünk otthon. A kupagyőzelemhez vezető út még mindig nagyon hosszú, de most már tudjuk, hogyan kell játszani a Treviso ellen, amely egy kiváló csapat. Megpróbáljuk kihasználni a helyzetet.

Pawel Zagumny, a Zaksa feladója: – Azt hiszem, megérdemeltük a győzelmet, de nincs vége a párharcnak, végéig kell koncentrálnunk a visszavágón is. A Sisley sokszor megmutatta, hogy képes kitűnően játszani, ha a csapat komoly bajba kerül, így nem szabad alábecsülni ellenfelünket!

CEV Kupa, férfiak, döntő, 1. mérkőzés
Sisley Treviso (olasz) – Zaksa Kedzierzyn-Kozle (lengyel) 2:3 (17, –22, 18, –22, –11)

Címkék: olasz lengyel szabó röplabda treviso cev kupa zaksa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr682727220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása