Az NRK-Nyíregyháza megtartva jó szokását, hosszú évek hagyományait ápolva bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában. A finálét a szomszédos megyeszékhelyen, Debrecenben rendezik, az impozáns Főnix Csarnokban! A háromnapos, a férfiakkal párhuzamosan kialakított programban a nyírségiek csütörtökön lesznek érdekeltek, a címvédő BSE ellen.

A szabolcsiak a balszerencsét is emlegethetnék, elvégre az abszolút favorittal kénytelenek megküzdeni. Nem képezi vita tárgyát, hogy a fővárosiaknak áll a zászló, akik ebben a szezonban csupán háromszor kaptak ki, ebből kétszer Nyíregyházán!

„Az Újpesttel szemben elvesztett bajnoki párharc után azt mondtam a lányoknak, ez csúcsteljesítmény volt a részükről, hasonlóan elszánt, bátor játékot remélek most is – taglalta Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – Tudom, hogy mindenki a BSE győzelmére számít, ami reális, ettől függetlenül odatesszük magunkat, és az is bizonyos, nem minket nyom a tét. Fiataljaink ismét olyan légkörben szerepelhetnek, amelyben korábban még nem volt részük, de nem féltem őket, mert helyén van a szívük."

Többhetes kihagyást követően Roma Flóra felépült, ugyanakkor mégis lesz hiányzó, a legújabb sérült Pető Tamara, aki nem léphet pályára Debrecenben.

A Nyíregyházi Főiskola SE a női NB I 1-4. helyéért zajló rájátszásának második fordulójában, csütörtök este a Szolnoki őiskola RK-SI vendége lesz.
 
Az újonc Tisza-partiak éppen csak lecsúsztak az Extraligába jutás esélyét jelentő osztályozóról, a Magyar Kupa negyeddöntőjében pedig meleg pillanatokat okoztak az NRK-nak. A szabolcsiak hosszú idő után megízlelték a győzelem ízét az Újbuda elleni hétvégi összecsapáson, ebből erőt meríthetnek.

„Ott szeretnénk folytatni, ahol vasárnap abbahagytuk – mondta Kolozsi János, a Nyíregyházi Főiskola SE edzője. – Nem lesz egyszerű, de idegenbeli bravúrok szükségeltetnek ahhoz, hogy az élen végezzünk az NB I-ben.”

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola nyíregyházi főiskola nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr562724940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása