A női Extraligába a közelmúltban visszajutott Albrecht-Miskolci VSC-MISI edzője, Toma Sándor a klub anyagi nehézségei miatt hétfő reggel bejelentette lemondását! A trénerrel a nagy folyamán tárgyalt az egyesület elnöke, valamint a szakosztály főtámogatója is, és végül maradásra bírták, tehát nem távozik a borsodi csapattól.

Toma Sándor – néhány héttel azután, hogy ismét a legjobbak közé vezette a tavalyi évben az NB I-be kiesett együttest – hétfőn reggel az MVSC elnökének, Illyés Miklósnak telefonon bejelentette lemondását. Mindezt érdeklődésünkre maga az érintett is megerősítette. Elmondta, hogy a városnak nincs költségvetése, a klubok és a sportiskola még nem kapták meg a nekik korábban megítélt támogatásokat. Az egyesület részéről ezért volt egy hátralék a szakember fel, akinek ez a főállása, tehát jelentős problémát okozott neki a tartozás. Toma Sándor elmondta, hogy a nap folyamán, a bejelentését követően személyesen találkozott a klubelnökkel, és a csapat névadó támogatójával, Albrecht Józseffel, akik marasztalták, és megoldást ígértek a nehéz pénzügyi helyzetre, ezért az edző úgy döntött, mégsem távozik a csapat éléről.

A klub elnöke, Illyés Miklós is azt mondta, hogy valószínűleg a sportklub kilátástalan anyagi helyzete ösztökélhette Toma Sándort erre a drasztikus lépésre. Az egyesület első embere hozzátette, sajnos csúszások vannak a kifizetések terén, és az edzőnek valószínűleg elfogyott a türelme.

„Rendkívül nehéz helyzetben vagyunk, mert nincs miből finanszírozni az egyesület működését, és a sportlétesítmény fenntartását sem – részletezte a krízist Illyés Miklós. – Szerettünk volna a várható 2011. évi önkormányzati támogatásunk terhére előleget kérni a városházától, de nem kaptunk. Üres a kasszánk, és mivel az önkormányzat támogatása nélkül eddig sem tudtuk volna működni, így az ellehetetlenülés irányába haladunk. Azt tudni kell, hogy a sporttelep a MÁV tulajdonában van, a tulajdonos pedig egy teljes naptári évre 480 ezer forintot biztosít a fenntartásra... Pedig az ingatlan üzemeltetése éves szinten 21 millió forint körül van, vagyis a hiányzó húszmillió forintot nekünk kell előteremtenünk, amit pályázati pénzekből, önkormányzati támogatásból, szponzori bevételekből fedeztünk eddig. Összesen kilenc szakosztályunk van, az erőemelés, a thai-box, a kerékpár, a tenisz és a természetjárás a közvélemény előtt kevésbé ismert, de a kajak-kenu és a labdarúgás létszámában is nagyobb az előzőeknél, viszont a női röplabdacsapatunk, és a cselgáncs-szakosztályunk eredményei országosan is ismertek és elismertek. Nem szeretném, ha eltűnnének az eddig előállított értékeink, és bár régóta keressük a megoldást a hogyan továbbra, lehet, hogy a vége az lesz, hogy a legeredményesebb szakosztályaink az önállósodás útjára lépnek.”

Illyés Miklós elmondta, hogy valamivel több mint hétmillió forint az MVSC jelenlegi adósságállománya, ebből a legnagyobb tétel a téli időszakkal összefüggő fűtéshez kapcsolódó gázszámla-tartozás, valamint a villanyszámla. Az MVSC elnöke a tartozásaikat részletezve elmondta azt is, hogy adósságuk van a szakági szövetségek, az adóhivatal, a könyvelő, a telefonszolgáltató felé, valamint bérek és juttatások kifizetésével elmaradásaik vannak nem csak a röplabdacsapat edzőjével, hanem a jövő évi olimpiai játékokon valószínűleg éremért harcoló Karakas Hedvig cselgáncsozóval szemben is.

„Már végeztem arra vonatkozó számításokat, hogy mennyit lehetne spórolni akkor, ha nem lennénk fenntartói a sporttelepnek, hanem csak pályákat, létesítményeket bérelnénk az egyes sportágaink számára, és mondhatom, lényegesen jobban járnánk – folytatta az elnök. – A cselgáncsozók teremhasználati díja éves szinten körülbelül kétmillió forint lenne, nagyjából ennyiből kijönne a röplabdacsapat teremigénye is, a többi szakosztály pedig jóval kevesebből is meg tudná oldani a létesítményhasználatot. Ez lesz a fő téma a jövő heti elnökségi ülésen is, mert az évi 56 millió forintos költségvetésünkből nem tudunk 21 millióért fenntartani egy sporttelepet. Az is a jövőbeni lehetőségek között van, hogy az MVSC kiköltözik a sporttelepről, és az ingatlan tulajdonosa majd megpróbálja fenntartani a saját tulajdonát valahogy. Az biztos, hogy az évi 480 ezer forintja nem lesz erre elég, mert ebből egy havi őrzési díj sem jön ki...”

Az MVSC elnöke azt is elmondta, hogy három éve tárgyaltak a MÁV-val arról, hogy milyen feltételekkel ruházná át a sportingatlan tulajdonjogát a vasúttársaság, de a klubvezetői szavai szerint az árajánlat riasztó volt a sportegyesület és a miskolci önkormányzat számára is.

Borsod Online és hunvolley.blog

Címkék: miskolc röplabda extraliga mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr72719592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása