Három a magyar igazság!

 2011.03.04. 01:46

Két párharcban csak két meccsre volt szükség a női Extraliga negyeddöntőjében, négy csapat azonban szombaton ismét pályára lép, és megküzd az elődöntőbe jutásért! Egyértelmű, hogy ezek a csatározások vannak reflektorfényben, de közben a kulisszák mögött, az NB I alsóházában tovább folytatódik a harc a kiesés ellen. Beharangozó!

Extraliga, nők, negyeddöntő, 3. mérkőzések

VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA – MÁV ELŐRE SC
(Március 5. szombat, 18 óra)
Nagy meglepetés volt az NRK-Nyíregyháza 3:0-s hazai győzelme az Újpest ellen, és pontosan ugyanekkora meglepetésként hatott a fehérváriak sikere a Vasas ellenében. Nagyon régen fordult elő utoljára, hogy az óbudaiaknak küszködniük kellett a legjobb négy közé jutásért, de most pontosan ez a helyzet. A keddi meccsen voltak kifejezetten jó periódusaik, de elég volt egy rossz nap, és máris szembenézhetnek a megdöbbentő ténnyel: kik-ki meccs vár rájuk az elődöntőbe kerülésért! Hűséges szurkolóikon és a hazai pálya előnyén kívül elsősorban saját magukra számíthatnak ebben a csatában. Nem biztos, hogy jó ötlet lenne dühből nekirontaniuk az ellenfélnek, mert ez a szituáció bizony a fehérváriakból is kihozhatja a rejtett tartalékokat, ahogyan tavaly a Nyíregyháza ellen is történt. Tudatos, higgadt, céltudatos, ugyanakkor erőteljes röplabda kell a Vasas részéről a sikerhez, csak az vezethet eredményre a sérült Papp Dórát nélkülöző MÁV Előre ellen.

Tippjeink

Kovács Gábor: „erre elvből most nem tippelek”
Rodics Dániel: „erre elvből most 3:0-t tippelek”

NRK-NYÍREGYHÁZA – ÚJPESTI TE
(Március 5. szombat, 18 óra)
Nagyon közel állt a nagy bravúrhoz, a négy közé jutáshoz a Nyíregyháza a fővárosban, de az első és a második szett végjátékát is elrontotta, kikapott, úgyhogy jöhet a harmadik meccs. Sokan nem értették, hogy kaphatott ki az UTE az első meccsen 3:0-ra. Nos, aki látta a második találkozót, annak már nincsenek kétségei, ez az NRK magyar női szinten bizony elég jó csapat! Általában nagyon jól, magabiztosan, erősen, taktikusan, pontosan szerválnak a szabolcsiak, a blokkjukat is megfelelően szervezik, de a szoros hajrákban néhányan még rutintalannak bizonyulnak. Ennek ellenére otthon megint van esélyük a sikerre, annál is inkább, mert több minőségi fiataljuk van, akiknek vélhetően nem megterhelő a rájátszás sorozatterhelése. Az Újpestnek nagyon jól kell játszania, ha győzni akar!

Tippjeink

Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel: „babonából 2:3”

NB I, nők, rájátszás, az 5-8. helyért, 3. forduló

AGRIA RC-EGER – KALOCSAI SE
(Március 5. szombat, 15 óra)
Jelentős hullámvölgy után látványosan feltámadt az Eger, és legutóbbi ellenfelét, a Veszprémet leverte cölöpnek, már bocsánat... Nem téma, fix hazai.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:0

VESZPRÉMI EGYETEMI SC – PALOTA-BÖLLHOFF
(Március 5. szombat, 17 óra)
Újabb kiesési rangadó vár a két csapatra, amely ebben a szezonban már többször megküzdött egymással, minden alkalommal az otthon játszó sikerével. Már nincs sok hátra, ezért a bakonyiaknak tisztában kell lenniük azzal, hogy ha ezúttal nem nyernek, bizony elképesztően nehéz helyzetbe kerülnek a folytatásban. A Palota ebben a szezonban csak Kalocsán tudott nyerni vendégként, bár a múltkor már jelentősen megszorította a Veszprémet.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:1

Az állás 2 forduló után
1. Palota 24 pont (32:21)
2. Veszprém 23 pont (34:20)
3. Eger 22 pont (31:21)
4. Kalocsa 15 pont (6:41)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232708793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása