A férfi Extraliga felső- és alsóházában is rendkívül fontos meccseket rendeznek pénteken! Akár már a kieséssel kapcsolatos kérdések is eldőlhetnek, és a negyeddöntő párosítására is fény derülhet! Beharangozó!

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 5. forduló

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA – DUNAFERR SE
(Március 4. péntek, 17 óra 30 perc)
A borsodiak legutóbb a Kecskemét ellen biztosíthatták volna harmadik helyezésüket, sőt akár a második pozíciót is elérhették volna, de hazai pályán 2:0-s előnyről kikaptak az alföldiektől, így még az is előfordulhat, hogy visszacsúsznak a negyedik helyre. Ezt elkerülendő nyilván győzni akar a Vegyész a közvetlen riválisnak számító Dunaferr ellen. A dunaújvárosiak ebben a szezonban eddig kétszer léptek pályára Kazincbarcikán, a bajnoki alapszakaszban 3:1-re, a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján pedig 3:2-re nyertek a hazaiak.
„Háromhetes szünetet hagytunk magunk mögött, amelyben igyekeztem teljes mértékben felépíteni a felkészülésünket – mondta Dudás András, a Vegyész edzője. – Az elején inkább a fizikai részre helyeztük a hangsúlyt, majd a játék csiszolása következett. Nem volt teljesen ideális ez az időszak, sajnos betegségek és sérülések, valamint iskolai és munkahelyi elfoglaltságok is hátráltatták a munkánkat. Ettől függetlenül sokat és jól dolgoztak a játékosok, csak a tétmeccs hiányzott, de az nagyon... A Dunaferr ellen egyértelműen a győzelem a célunk, de mint a mögöttünk hagyott találkozók is bizonyítják, nem lesz egyszerű a feladatunk, hiszen a bajnokság ezen szakaszában közel azonos képességű ellenfelekkel csapunk össze. Ezért bármilyen is a győzelem, azt sikerként kell elkönyvelni. A hazai pályát ki kell használnunk, itthon már kétszer is megvertük a dunaújvárosiakat, sőt az egymás elleni mérlegünk is jobb ebben a szezonban, ezt akarjuk tovább javítani. A két együttes jól ismeri egymást, sok váratlant nem hiszem, hogy elő tudnánk húzni, az viszont biztos, hogy ha a meccs elején megfogjuk őket, és már onnantól kezdve mi irányítunk, akkor elérhetjük a célunkat. Igyekszem majd úgy variálni a felállásunkat, hogy a pályára lépő friss erők valóban erősítsék a játékunkat, lendítsenek a csapaton.”
A dunaújvárosiak nem tudtak zavartalanul dolgozni, készülni a közelmúltban, hiszen a felnőtt csapat fele részt vett a VI. korcsoportos diákolimpia szegedi országos döntőjén, amelyet meg is nyert a Hild József Szakközépiskola együttese. Ezután két edzőmeccs következett a Veszprém ellen, idegenben 3:1-es vereséggel, otthon viszont 4:0-s győzelemmel.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:2

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE – FINO-KAPOSVÁR
(Március 4. péntek, 18 óra)
Az alföldiek két szoros és egy sima szettben 3:0-ra kikaptak Kaposváron a tavalyi döntő két résztvevőjének szezonbeli első találkozásán. Nem volt igazán jó meccs, a kecskemétiekből hiányzott az átütőerő, a somogyiak viszont szorult helyzetben jó megoldásokat választottak.
„Mi ezt a mérkőzést kifejezetten tesztmérkőzésnek szántuk, hogy felmérjük a Kaposvár játékát – magyarázta Karagics Mátyás, a Kecskemét edzője. – Otthon harcosabban játszunk, játszmanyerési esélyek is vannak. Mindkét csapat gyengébb, mint tavaly, bár mindkét csapat erősített. De a Kaposvár jobban! Mi a saját utánpótlásunkból erősítettünk, a Kaposvár meg tőlünk.”
A somogyiak edzője, Kántor Sándor a legutóbbi rangadó után három nap pihenőt adott a társaságnak, azóta viszont újból a munka lépett elő főszereplővé. „Úgy érzem, ez a feltöltődés jót tesz majd, és újult lendülettel mehetünk neki a többi mérkőzésnek – magyarázta a tréner. – A csapat már hozzászokott, hogy egymás után vannak a mérkőzések. Természetesen azt mondom, hogy a játékosokra számíthatunk, lehet, hogy két különböző hatossal állunk fel, majd hozza a sors, hogy mi lesz.”
Egy évvel korábban a címvédő nagy meglepetésre megbotlott Kecskeméten a középszakaszban, nagy kérdés, hogy ezúttal a nem egészen egy héttel később rendezendő Magyar Kupa-elődöntő előtt élesben egymásnak esnek-e a csapatok...

Tippjeink

Kovács Gábor 1:3
Rodics Dániel 3:2

Extraliga, férfiak, középszakasz az 1-4. helyért
Az állás 4 forduló után
1. Kaposvár 8 pont
2. Kecskemét 7 pont
3. Kazincbarcika 5 pont
4. Dunaferr 4 pont

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 9. forduló

HPQ-SZEGEDI RSE – DÁGI KSE
(Március 4. péntek, 18 óra)
Fokozhatatlanná váltak az izgalmak a kiesés elkerüléséért. Még minden lehetőség elképzelhető, minden megtörténhet. A csongrádiak az utolsó körben Csepelre látogatnak, és biztosan nem akarják elodázni a döntést a bennmaradással kapcsolatban. A megoldás: nyerniük kell pénteken a Dág ellen, akkor minden más eredménytől függetlenül eldől, hogy nem esnek ki. A csongrádiak a középszakaszban eddig veretlenek hazai környezetben, mivel a Veszprémet, a MAFC-ot és a Csepelt is legyőzték. A kistelepülés csapata már biztosan ötödikként zár, tehát a dágiaknak nem kell ez a győzelem, mégis úgy utaznak el a találkozóra, hogy mindenképpen nyerni akarnak! Hogy aztán éles helyzetben kinek mit sugall a tudatalattija, az péntek délután az Etelka sori csarnokban kiderül.

Tippjeink

Kovács Gábor 2:3
Rodics Dániel 3:1

MAFC-BME-MAPEI – CSEPEL
(Március 4. péntek, 20 óra 30 perc)
Késő este, Bajnokok Ligája-időpontban kezdődik a fővárosi rangadó, amely színvonalában nyilván elmarad a jelentős nemzetközi meccsek nívójától, de az izgalmakat és a tétet tekintve a szezon egyik legfontosabb meccsére van kilátás a káposztásmegyeri gimnázium tornatermében! A kérdés: hosszú évek után lesz-e őrségváltás a fővárosi férfimezőnyben, hiszen a MAFC esetleges kiesésével a Csepel maradna az egyetlen budapesti csapat az élvonalban. A Szeged eredményeitől is nagyon sok függ, de ha a műegyetemiek nem akarják az utolsó fordulóra, a veszprémi meccsre halasztani a döntést, mindenképpen nyerniük kell péntek este.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 3:1

Szabadnapos: Company Nyelviskola-Veszprémi RC

Férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért
Az állás 8 forduló után
5. Dág 12 pont (18:10, 7 mérkőzés)
6. Veszprém 11 pont (13:12, 7 mérkőzés)
7. Szeged 9 pont (10:14, 6 mérkőzés)
8. MAFC 8 pont (11:12, 6 mérkőzés)
9. Csepel 8 pont (11:15, 6 mérkőzés)

NB I, férfiak, középszakasz, a 10-14. helyért, 9. forduló

SÜMEGI RE – DEBRECENI EAC
(Március 4. péntek, 19 óra)

A papírforma alapján nagyon sima hazai győzelemre lehetne számítani, igen ám, de a dunántúliak fizikailag és lelkileg is mélyponton vannak. Sérülések, betegségek, munkahelyi elfoglaltságok és egy haláleset árnyékolja be a csapat felkészülését, amely így rendkívül tartalékos összeállításban kénytelen pályára lépni.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:2

SOLLIGHT-NYÍREGYHÁZI FRK – KODOLÁNYI-MASITA FRKE
(Március 4. péntek, 19 óra 30 perc)

Dúl a harc a végeken a kiesés ellen, nagy a tét az alsóházban is. A szabolcsiak hazai pályán egyértelműen esélyek a sikerre, hiszen a székesfehérváriak ebben a szezonban még nem nyertek meccset idegenben.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:0

Szabadnapos: Szolnoki Főiskola RK-SI

(forrás: Borsod Online, kapos.hu)

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr252707538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qmiklos 2011.03.04. 21:53:28

Helló,

Írtad, csak későn olvastam, hogy a mai MAFC-MAPEI - Csepel meccsről, hogy "de az izgalmakat és a tétet tekintve a szezon egyik legfontosabb meccsére van kilátás a káposztásmegyeri gimnázium tornatermében!"

Mióta játszik a Mafc Káp.megyeren? Mert a hunvolley.hu versenykiírás táblázatban az szerepel, hogy Helyszín: Budapest 2. Honnan lehet tudni, hogy mi az a Budapest 2?!? Miért nem tudja az MRSZ pontosan megmondani a helyszíneket? Mert kerestem, de nem találtam sehol a munkalapon.

Nem lehet megnézni valahol, hogy az adott héten előre melyik csapat játszik és pontosan hol???

Mert elmentem a Mafc Hauszmann Alajos utcai csarnokába és ott éppen kosárlabda meccs volt.

Előre is köszi a segítséget.

Üdv,
Miki

olyan8 2011.03.04. 23:06:17

Szia Miki!

Itt megtalálod a meccsek hivatalos időpontját, helyszíneit:

hunvolley.hu/index.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=891&tmpl=component&format=raw&Itemid=2#table4

A helyszín oszlopban lévő szám pedig az itt: www.hunvolley.hu/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=882&Itemid=2 szereplő "terem1" vagy "terem2" címeket jelenti.

Nem mondom, hogy egyszerű, de sajnos csak így lehet megtudni a meccsek helyszínét. Valamiért a szövi nem talált még egyszerűbb megoldást erre.
Egyébként sajnos nálunk volt már olyan is, hogy a játékvezetők nem tudták, hogy hova kell menni.

olyan8 2011.03.04. 23:18:42

A fentiek csak kimondottan a férfi extraligára vonatkozik.
A lényeg, hogy hunvolley.hu oldalon a Bajnokságok/Teremröplabda alatt megtalálod a megfelelő bajnokságot és a Dokumentumok/Versenybizottság dokumentumai alatt (a 2. oldalon) a megfelelő bajnokság Címjegyzékét is megtalálod és már csak a kettőt kell összevetni.

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.03.05. 00:31:04

@qmiklos: Barátaim! Legyetek jók hozzám, és tegyetek meg nekem egy nagy szívességet! Kérem, hogy ezen az oldalon ne reklámozzátok és ne linkelgessétek a hunvolley-t, jó?! Előre is köszönöm. Egyébként pedig a mindig friss és korrekt meccshelyszínek és teremcímek itt találhatóak: hunvolley.blog.hu/2010/10/19/extraliga_ferfiak_alapszakasz

Üdvözlettel! Dani

olyan8 2011.03.05. 01:29:42

"Március 4. péntek, 20.30: MAFC–Csepel"

"MAFC–BME–Mapei (Gabányi László Sportcsarnok, Budapest, Hauszmann Alajos utca 10., valamint Babits Mihály Gimnázium, Budapest, Tóth Aladár utca 16–18.)"

Dani, segíts nekem! Ebből hogy derül ki, hogy hol játszott pénteken a MAFC?

Én általános segítséget próbáltam adni egy potenciális röplabda szurkolónak (most és a jövőben is használható az a pár mondat), nem igazán értem, hogy mi ezzel a baj, de mivel ez a te oldalad ezért ezt tisztelemben tartva majd valahogy máshogy teszem, vagy nem teszem. Aztán görcsöljön ő vele, hogy megtalálja.

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.03.05. 03:34:29

@olyan8: Te direkt baszogatsz engem, azt pedig nem szeretem, pláne nem éjjel fél 4-kor...

Ha rákattintasz arra a linkre amit az előbb bemásoltam, mint látsz????

Ezt:

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért

Résztvevők
Company Nyelviskola-Veszprémi RC
• Lovassy László Gimnázium, Veszprém, Cserhát lakótelep 11.
MAFC-BME-Mapei
• Babits Mihály Gimnázium, Budapest, Káposztásmegyer, Tóth Aladár utca 16-18.
HPQ-Szegedi RSE
• 1. Újszegedi Sportcsarnok, Szeged, Temesvári körút 33.
• 2. Etelka sori Sportcsarnok, Szeged, Etelka sor 3.
Dági KSE
• Oszuska Miklós Sportcsarnok, Dág, Hunyadi utca 1.
Csepel
• Bajnokok Csarnoka, Budapest, Csepel, Béke tér 1.

Ebben pedig csak egy címe van a MAFC-nak. Amikor már régen a középszakasz megy, nem az alapszakasz címlistáját kéne nézni...

qmiklos 2011.03.10. 22:32:33

olyan8, Rodics Dani,

köszönöm a segítséget! Igazán nem is számítottam rá. Mostmár tudom mindkét forrásból, hogy melyik helyszínen játszanak a csapatok és hogy alapszakasz vagy középszakasznál tartunk-e.

Valóban most láttam, hogy ez az oldal 100% MRSZ mentes! A linkgyűjteményt is beleértve :) Ez eddig nem jött le nekem, hogy ennyire. Mindazonáltal nem tartom szerencsésnek az ilyen szintű ellenségeskedést, viszálykodást. Hiszen amíg van a szövetség oldala és ott is van fent bármi, hasznos infó, addig az csak jót tesz!!! Persze én ennek az oldalnak jobban örülök, hiszen itt megjegyzéseket is lehet tenni, azonkívül egy pluszt ad a a magyar röplabdásoknak.

A sportág népszerűsítése érdekében emelkedjünk felül a személyes sérelmeken, viszálykodásokon és mellőzzük a tiltásokat!

Köszönettel
Miki
süti beállítások módosítása