A Vasas Duna Autó Óbuda hazai pályán 3:0-ra nyert a MÁV Előre SC ellen a női Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén. A fehérváriak a második szettben közel álltak az egyenlítéshez, de 20:14-es vezetésük után már egyetlen pontot sem szereztek, így végül simán kikaptak.

Apró közjáték nyitotta a meccset, Fördős László szakosztályvezető ragadta magához a mikrofont, és Csortos Csaba utánpótlás-igazgatót köszöntötte születésnapja alkalmából. Ez nem tetszett a fehérváriak edzőjének, Fésüs Irénnek, aki a pályára sétálva kért magyarázatot a játékvezetőktől, majd intenzív mozgásra utasította játékosait, és labdákkal a kezében tért vissza a játéktérre. A beszéd végül rövidre sikeredett, így a nagyobb botrány elmaradt, s máris kezdődhetett a meccs.

Miklai Zsanett szerezte az első pontot, aztán rögtön jött egy nagyon hosszú labdamenet, amelyet Dzunic labdakezelési hibája zárt le (2:0). Kölcsönös nyitásrontások után a születésnapos feladó, Milovits Júlia kétszer is áthúzta a labdát, amely földet ért a vendégek térfelén (6:3), majd Dékány Bernadett előbb ászt nyitott, majd ütött (8:5). Az első technikai szünet után Dékány a hátsó, Takács Zsófia az első sorból bombázott, a MÁV Előre időt kért (10:5). Könnyed, szép játékkal, tetszetős megoldásokkal rajtolt a házigazda, amelynek minden támadási figurája pontot eredményezett. Miklai blokkolt (13:6), aztán a kanadai Colette Meek sáncolta Takács ütését, ezzel némileg csökkent a különbség (13:8).

Bravúrosan mezőnyöztek és jól fogadták a nyitásokat a fővárosiak, csak a blokkjuk nem volt kimondottan hatékony. Amikor Nagy Eszter elbambult egy rossz szervafogadás után, már csak három volt közte (15:12), hétpontos hátrányból felzárkózott háromra a MÁV Előre, mert hatékonyabbá vált a támadójátéka és némileg stabilizálódott a nyitásfogadása. A második kötelező szünet után jött egy gyönyörű ásznyitás Takács Zsófiától, ezzel folytatta látványos játékát a Vasas. Meek volt a legponterősebb fehérvári, de a hálóba nyitott. Dékány ászértékű nyitása után a vendégek megint időt kértek (20:13), és bár a végén rettenetes labdameneteket, burleszkjeleneteket produkáltak a csapatok, a Vasas magabiztosan nyert (25:15, 1:0).

A második szettben a fehérváriak szereztek vezetést, de Takács Zsófia ásznyitásával fordított a Vasas (4:3). Hazai hibák után a MÁV Előre Meek centerütésével ismét átvette a vezetést (5:6). Az első játszmához képest meglepően pontatlan volt a Vasas nyitásfogadása, az olvasható feladásokat követő támadásokat pedig könnyedén hatástalanították az összeszedettebb vendégek (7:8). Dékány rálépett a vonalra egy ütésnél, Vacsi Evelin kétszer blokkolt (másodszor két kézzel), Jókay Zoltán pedig időt kért (7:11). Miklai pontot szerzett, de Milovits nyitást rontott, Takácsot pedig megint blokkolta Vacsi. 8:14-nél Lutter Liza lépett pályára a hazaiaknál, de aztán Tálas is lekapta Takács próbálkozását (8:16).

A második technikai után is a fehérváriak voltak eredményesek (8:17), és ekkor, kilencpontos különbségnél valószínűleg senki nem gondolta, hogy ezt a szettet képes elbukni a MÁV Előre! Pedig így történt! Miklai ászt nyitott, aztán Borsos Lili két pontjával zárkózott a Vasas. Pintér Eszter ütése out volt, időt kért a látogató (12:17). A kanadai Meek pontja ismét jelentőssé növelte a differenciát (14:20), de aztán Dékány, majd kétszer Miklai következett, Fésüs Irén hamarosan időt kért (19:20). Dékány Bernadett fantasztikus nyitássorozata ezután sem ért véget, Miklai ismét blokkolt egyet. A fehérvári feladó ebben az időszakban indokolatlanul tömte labdával Dzunic Annát, aki egyszer sem tudott betalálni. Miklai újabb pontjával már a Vasas vezetett (21:20), Tálas adott egy rossz centerlabdát Meek-nek, Dékány pedig egy rendkívül technikás hátsósoros ejtéssel növelte az óbudaiak előnyét (23:20). Vacsi Evelin a hálóba ejtett, Nagy Eszter blokkolt, így a Vasas 14:20-ról fordított, és 25:20-ra nyerte a második szettet (2:0).

A harmadik részt viszont rosszul indították a hazaiak, Papp Dóra ütése után Dékány és Takács is rontott, Jókay Zoltán időt kért (0:3). Vacsi ejtett (3:5), aztán Miklai ejtésével egyenlített a házigazda (5:5). Takács Zsófia ütése után jött az első kötelező pihenő, a visszatérés után pedig Dékány nyitott ászt (9:6). A MÁV gyenge szervafogadásai miatt került hátrányba, a Vasas pedig Milovits kiváló feladásai segítségével ismét remekelt, hiszen Miklai ütésével már öt pont volt közte (12:7). A fehérváriak időt kértek, de Miklai blokkolta Dzunic próbálkozását. Papp Dóra duplájával némileg felzárkózott a látogató (13:9), aztán az ejtés-kísérlete a hálóig sem vánszorgott el! Borsos blokkolta Papp ütését (15:9), ekkor megint megnyugtató volt a fővárosiak előnye, de Takács ütésrontása után ismét szorossá vált a helyzet, s a Vasas időt kért (15:13). Meek ásznyitásával már csak egy volt közte, de Miklai jó megoldását követően jöhetett a technikai (16:14). Vacsi blokkja tartotta a reményt a vendégekben, de Meek a hálóba támadott (20:16). Hamarosan időt kértek a fehérváriak (21:17), de a hazaiak innen már nem hibáztak! Miklai ütött (23:18), ekkor Jókay Zoltán megint cserélt, sérülés miatti hosszú kihagyása után tapsvihar közepette térhetett vissza Oláh Vivien. A jól védekező Vasas Dzunic rossz nyitásával teljesen megérdemelten megnyerte a hullámzó színvonalú meccset (25:20, 3:0).

A mérkőzés legjobbja
A győztes hazai csapatban a születésnapos feladónak, Milovits Júliának a második szettben volt egy hosszú gyenge sorozata, ezen kívül remekül teljesített. Dékány Bernadett eredményes játéka, és a második felvonásban bemutatott szervasorozata elengedhetetlen volt a sikerhez. A mezőny legjobbja ezúttal a leghatékonyabban támadó Miklai Zsanett volt, minden játékelemben kiválóan teljesített. A vendég fehérváriaknál egyedül Vacsi Evelin nyújtott elfogadhatót.

Extraliga, nők, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Vasas Duna Autó Óbuda – MÁV Előre SC 3:0 (15, 20, 20)
Folyondár utca, 250 néző. Játékvezetők: Tillmann, Kiss Z.
Vasas: Milovits 4, Nagy E. 6, Miklai 16, Dékány 17, Takács Zs. 10, Borsos 3. Csere: Vatai (liberó), Lutter L., Lévai, Oláh V. Edző: Jókay Zoltán
MÁV Előre: Tálas 4, Vacsi 10, Papp D. 9, Antal A. 3, Dzunic, Meek 9. Csere: Deli-Germann (liberó), Pintér E. Edző: Fésüs Irén

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:5, 13:6, 14:9, 15:12, 20:13, 23:14. 2. játszma: 7:8, 7:11, 8:17, 14:20. 3. játszma: 8:6, 12:7, 15:14, 20:16, 23:18

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán: – Nem volt megnyugtató a játékunk, de küzdöttünk, amikor kellett.
Fésüs Irén: – A játék egyetlen elemében sem nyújtottunk elfogadható teljesítményt.

BSE-FCSM – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0 (10, 12, 16)
Városmajor, 50 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, Szél M.
BSE: Horváth A., Tóthné, Gudmann, Sándor R., Hackl, Kötél D. Csere: Tóth A. (liberó), Gregori. Edző: Hollósy László
Miskolc: Szabó B., Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Oláh Cs. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss, Mosonyi, Sitkey. Edző: Toma Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:4, 18:6, 21:9. 2. játszma: 6:5, 10:9, 15:11. 3. játszma: 5:6, 13:11, 20:14

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Hollósy László: – Kisebb megingásoktól eltekintve, stabilan játszottunk.
Toma Sándor: – Gratulálok a BSE-nek, jóval stabilabb alapjátékot játszott, mint mi, és a végjátékokban ránk tudta kényszeríteni az akaratát.

TEVA-Gödöllői RC – Békéscsabai RSE 3:1 (12, 18, –23, 22)
NRK-Nyíregyháza – Újpesti TE 3:0 (21, 21, 23)

Címkék: máv röplabda fehérvár vasas előre extraliga máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr522702379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása