Szekér László emlékéhez méltó teljesítményre törekszik az NRK-Nyíregyháza az Újpesti TE ellen a női Extraliga kedden kezdődő negyeddöntőjében. A párharc az egyik csapat második győzelméig tart, és bár a szabolcsiak vannak pályaelőnyben, mégis a fővárosiak számítanak esélyesebbnek.

Az előzményekből az égvilágon semmire nem lehet következtetni. Az alapszakaszban az NRK idegenben legyőzte az Újpestet (3:0), a hazai visszavágót viszont elbukta (3:1). Időközben persze történtek említésre méltó események. A nyírségiek például súlyos sérülés következtében nélkülözni kénytelenek Bodnár Nerinát, ráadásul az egyaránt a bokáját fájlaló Roma Flóra és Sitku Tamara bevetése is erősen bizonytalan. Januárban Kapuvári Melinda köszönt el, ő lett az Újpest egyik új szerzeménye...

„Annyit ígérhetek, meg fogjuk nehezíteni az újpestiek dolgát – közölte Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – Több okból is ők az esélyesebbek, de belső körökben eldöntöttük, nem adjuk olcsón a bőrünket, a lehető legjobb teljesítményre törekszünk. Annál is inkább, mert nem csak önmagunkért küzdünk, hanem egy olyan barát, kolléga emléke előtt szeretnénk méltó módon tisztelegni, akit elvesztettünk az elmúlt héten...”

Kőhalmi Richárd és a klub a tragikus hirtelenséggel elhunyt edzőt, Szekér Lászlót gyászolja. Az összecsapásra ismételten ingyenes lesz a belépés, a szurkolók a kihelyezett urnákba gyűjtött adománnyal járulhatnak hozzá a család hirtelen felvetődött költségeinek enyhítéséhez.

A Gödöllő elleni edzőmérkőzéssel zárult a körülbelül háromhetes felkészülés az Újpest csapatánál. Pénteken edzőmeccset játszottak a fővárosiak Gödöllőn, ez volt a munka utolsó nagyobb állomása. Az UTE játéka igen összeszokott volt, bár Várhegyi Anikót továbbra is nélkülöznie kellett Farkas Mihály edzőnek. Továbbra is rendületlenül gyakorolták az új játékelemeket a játékosok, azonban az edzőmérkőzés első és második szettjében a Gödöllőnek sikerült kiharcolnia a győzelmet. Az újpesti lányokat nem billentették ki a kezdeti nehézségek, nagy akarattal és pontosabb támadások kidolgozásával végül sikerült megfordítaniuk és megnyerniük a meccset. Mindkét csapat igen sokat cserélt, több variációval is dolgozott. Bár mindig hangsúlyozzák a szakmai vezetők, hogy felkészülési meccseknél nem a végeredmény számít, az újpestiek nyilván nem sajnálják, hogy sikerélménnyel, 3:2-es győzelemmel zárták a felkészülést.

„Nagyon jól dolgoztak a lányok, különösen ebben a szakaszban – mondta Farkas Mihály, az UTE edzője. – Bízom a csapatomban, ugyanakkor kíváncsian várom, hogy éles helyzetben az NRK ellen mit tudnak majd megvalósítani ebből a lányok. Úgy gondolom, hogy mindenki érzi, mi a jelentősége a soron következő mérkőzéseknek. Jól jönne egy bravúros győzelem idegenben, és az itthoni mérkőzést kötelező lenne hoznunk, ugyanis a harmadik mérkőzés ismét Nyíregyházán lenne, ami sokban nehezítené a végső győzelem kiharcolását. Remélem, hogy lesznek szurkolók, akik elkísérnek minket Nyíregyházára is, illetve sokan eljönnek a hazai meccsünkre és űzik-hajtják a csapatot a győzelemig.”

Extraliga, nők, negyeddöntő

1. mérkőzések (március 1. kedd)
17.00: BSE – Miskolc
18.00: Vasas – MÁV Előre
18.00: NRK-Nyíregyháza – Újpest
18.00: Gödöllő – Békéscsaba

2. mérkőzések (március 3. csütörtök)
18.00: Békéscsaba – Gödöllő
18.00: MÁV Előre – Vasas
18.30: Miskolc – BSE
18.30: Újpest – NRK-Nyíregyháza

3. mérkőzések (március 5. szombat, amennyiben szükségesek)
17.00: BSE – Miskolc
18.00: Vasas – MÁV Előre
18.00: Gödöllő – Békéscsaba
18.00: NRK-Nyíregyháza – Újpest

(forrás: Szabolcs Online, utevolley.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda ute újpest extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr902696928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása