"Apa, kezdődik!!"

 2011.02.28. 08:21

Elérkezett hát a pillanat, amire szeptember közepe óta várunk! Az utóbbi évek legkiegyensúlyozottabb női bajnoksága a végjátékához ért, hiszen kedden a negyeddöntőkkel megkezdődik az Extraliga egyenes kieséses szakasza, amelyben – kis túlzással – az alapszakasz-hetedik Békéscsabának ugyanannyi esélye van döntőbe jutni, mint az alapszakasz-győztes, címvédő BSE-nek. Ahogy anno Sir Winston Churchill, mi sem ígérhetünk mást, csak vért, verítéket és könnyeket. Beharangozó!

Extraliga, nők, negyeddöntő, 1. mérkőzések

BSE-FCSM (1.) – ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI (8.)
(Március 1. kedd, 17 óra)

Talán ez az a párharc, ahol az alulról jövő ellenfélnek a legkisebb sansza van arra, hogy kiejtse felsőházi riválisát, ám a miskolciak az NB I-ben, és most, a bajnoki szünet alatti felkészülési időszakban is bizonyították, hogy a címvédő részéről nagy botorság lenne előre megnyertnek tekinteni a párharcot! Toma Sándor edző Extraligába visszajutott csapata az edzőmeccsek során legyőzte az NRK-t, a Gödöllőt és az Újpestet is, és szinte biztos, hogy a BSE ellen sem feltartott kezekkel fognak kimenni a parkettre a borsodi lányok, nekik ugyanis nincs vesztenivalójuk.
A címvédő fővárosiak a szlovák Slavia UK Bratislava csapatával játszottak több felkészülési mérkőzést is a pihenő alatt, és ne feledjük, hogy a középszakasz-elsőség megkaparintásának folyományaként a teljes rájátszásban élvezhetik a hazai pálya előnyét! Fontos lenne a városmajoriak számára, hogy két meccsen továbbjussanak, hiszen bő egy hét múlva már a Magyar Kupa debreceni négyes döntőjében lesz jelenésük.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:1
Kovács Gábor: 3:0

TEVA-GÖDÖLLŐI RC (2.) – BÉKÉSCSABAI RSE (7.)
(Március 1. kedd, 18 óra)

A három kiegyensúlyozott párharc egyikének első találkozóját Gödöllőn rendezik, ahol a Békéscsaba vendégszerepel. A viharsarkiak a múlt hét folyamán két napot is a fővárosban töltöttek, ezalatt két hasznos edzőmeccset is játszottak, előbb az Újpesttől szenvedtek 3:1-es vereséget, majd a Vasast győzték le 3:2-re, így a formájuk bizakodásra adhat okot Nagy Attila edző számára. Kérdés, hogy a diákolimpia szegedi országos döntőjében megsérült Molcsányi Rita milyen állapotban lesz, stabil fogadásaira és pontos mezőnymunkájára hatalmas szüksége lenne csapatának.
A túloldalon továbbra is kisebb-nagyobb betegségek, sérülések nehezítik Deme Gábor edző munkáját, ám a felkészülési meccseken nem mindig jól muzsikáló (vereség az UTE és a Miskolc ellen is) Gödöllő biztosan nem a negyeddöntőnél szeretne megállni a menetelésben. Remek középszakasz-helyezésüknek köszönhetően adott esetben egészen a döntőig pályaelőnyt élvezhetnének, ám az addig vezető úton már a Békéscsaba elleni párharc is komoly erőpróbának ígérkezik. A magassági fölény és a hazai pálya egyértelműen a Pest megyeieknek kedvez, ám ha a csabaiak át tudják lépni saját árnyékukat, bizony okozhatnak néhány kellemetlen percet a Gödöllőnek.
Az alapszakaszban mindkét összecsapást az aktuális házigazda nyerte, az első fordulóban a Gödöllő 3:0-ra (23, 26, 13), a nyolcadik fordulóban a Békéscsaba 3:2-re (21, 22, –15, –21, 12).

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:1
Kovács Gábor: 3:2

VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA (3.) – MÁV ELŐRE-PRO PÁTRIA ELECTRONICS SC (6.)
(Március 1. kedd, 18 óra)

Már csak a közvetlen előzmények ismeretében is pikáns találkozókra van kilátás a Vasas–Fehérvár párharcban, hiszen a két csapat alapszakaszbeli Fejér megyei meccsein (felnőtt és junior) bizony a játékvezetők elég érdekes felfogásban fújták a sípot, aminek meg is lett a következménye: Fésüs Irént három mérkőzésre, míg kollégáját, Jókay Zoltánt két teljes hónapra tiltották el a kispadtól. A két csapat és játékosaik nem esznek egymás tenyeréből, és mivel már az alapszakaszban is hatalmas meccseket vívtak egymással, az izgalom most is garantált! A fehérváriak nagy része a diákolimpia megnyerésével hangolódott a párharcra, míg a Vasas edzőmeccsekkel készült (győzelem az UTE és az NRK ellen, vereség a Békéscsabától) a számára oly fontos találkozókra. Hazai oldalon bizakodásra adhat okot, hogy a viharsarkiak ellen visszatérhetett a pályára a térdműtéten átesett ütőjátékos, Oláh Vivien, aki ha jó formába lendül, hatalmas erősítés lehet a rájátszásra a fővárosiaknak. Az ütőerő, a magassági fölény és a pályaelőny a Vasasnál lesz, ám a lelkes, fiatal, tavaly negyedik helyen záró fehérváriak nem egyszer bizonyították a szezonban, hogy képesek nagyszerű játékra is. Ha kijön nekik a lépés, megrángathatják az oroszlán bajszát.
Az alapszakaszban mindkét egymás elleni mérkőzésüket a Vasas nyerte, előbb az ötödik fordulóban Fehérváron győzött 3:2-re (–19, 20, 22, –18, –7), majd hazai pályán a 12. fordulóban 3:1-re (29, 23, –22, 10).

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:1
Kovács Gábor: 3:1

NRK-NYÍREGYHÁZA (4.) – ÚJPESTI TE (5.)
(Március 1. kedd, 18 óra)

Ez az a párharc, ahol az alsóházi csapatnak talán egy árnyalattal több esélye van a továbbjutásra, mint felsőházi riválisnak. Ha oda kéne ítélnünk a szezon legszerencsétlenebb csapata címet, annak bizony az NRK az első számú várományosa lenne! Hihetetlen pechszéria sújtotta az amúgy is már-már reménytelen anyagi helyzetben lévő szabolcsiakat az egész szezon során, lassan egy kezdőhatosnyi játékos esett ki idő előtt Kőhalmi Richárd edző csapatából. Bodnár Nerina, Roma Flóra, Katona Brigitta, Sitku Tamara, Pető Tamara mind-mind sérültek, vagy azok voltak, míg Kapuvári Melinda szezon közben távozott épp a mostani ellenfélhez, az Újpesthez. Nem könnyű tehát a feladatuk a szabolcsiaknak, de azt a csapatot, ahol Erdősné Balogh Erika a csapatkapitány, nem lehet leírni! A kiváló center nem csak játékával, hanem mentalitásával, rutinjával és óriási küzdeni akarásával is jelen van, ám az egyre acélosabb UTE ellen ez valószínűleg kevés lesz, ha nem akad mellette másik három-négy olyan játékos, aki extra teljesítménnyel rukkol elő.
A fővárosiaknál beérni látszik Farkas Mihály munkája, illetve a csapatvezetőség üzletpolitikája, mely szerint rengeteg rutinos játékossal veszik fel a négybe kerülésért folytatott harcot. Natalja Papizsanszka, Dambendzet Nathalie, Kapuvári Melinda, Ancsin Ildikó, Kovács Tímea, Battlay Krisztina, Rácz Márta és az elmúlt hetekben hiányzó Várhegyi Anikó sem a nyeretlen kétévesek közé tartozik, vezérletükkel pedig könnyen lehet, hogy a fővárosiak elérik céljukat, és ott lesznek az eldöntőben, ha már a Magyar Kupában a Vasas elütötte őket ettől a lehetőségtő. Ha az első meccsen elveszik a szabolcsiak pályaelőnyét, akkor nehéz elképzelni, hogy ne ők jutnának be a legjobb négy csapat közé.
Érdekesség, hogy az alapszakaszban mindkét egymás elleni meccsüket a vendégcsapat nyerte. A negyedik fordulóban az NRK győzött 3:0-ra (–20, –22, –22) a fővárosban, aztán a 11. fordulóban az Újpest nyert 3:1-re (–24, 16, –16, –23) Nyíregyházán.

Tippjeink
Rodics Dániel:
1:3
Kovács Gábor: 2:3

A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak. Zárójelben a csapatok kiemelési számát tüntettük fel.

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr822696662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása