Légiós-körkép február 21.

 2011.02.21. 15:11

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat, gazdag tartalommal, a teljesség igényével! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az Egyesült Államok számos országában, államában sikeresen szerepelnek!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A Török Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén 3:0-s győzelem hazai pályán a MEF Okullari ellen. A magyar játékos kezdő volt, végigjátszotta a találkozót, amelyen tíz pontjával (+6) a mezőny legeredményesebbjének bizonyult. Statisztika itt!
A bajnokság alapszakaszának 19. fordulójában szintén 3:0-s győzelem otthon, a Maliye Milli Piyango ellen. Mészáros ezúttal is végig a pályán volt, együttese második legeredményesebbjeként 14 alkalommal volt eredményes (+8). Statisztika itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A bajnokság alapszakaszának 17. fordulójában 3:1-es vereség Szibériában, a Fakel Novij Urengoj otthonában. Veres 18 pontjával (+10) együttese legeredményesebbje volt. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A 18. körben 3:0-s siker hazai pályán a Dinamo Krasznodar ellen. A magyar röplabdázó a mezőny legeredményesebbjeként 14 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A bajnokság alapszakaszának 17. fordulójában 3:1-es vereség hazai pályán a Dinamo Bucuresti ellen! A 18. körben 3:0-s győzelem Kolozsváron.

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszának 17. fordulójában 3:0-s győzelem a VPM LPS Piatra Neamt otthonában. A 18. körben 3:0-s vereség odahaza az Unirea Dej ellen.

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): A bajnokság alapszakaszának 17. fordulójában 3:1-es siker hazai környezetben a Steaua Bucuresti ellen. Képgaléria itt! A 18. körben 3:0-s vereség a Dinamo Bucuresti otthonában. Az elmúlt héten a fővárosi Dinamo tehát két rangadót is nyert, ennek köszönhetően a tabella élén immár hármas holtverseny van, hiszen a Zilah, a Constanta és a Dinamo Bucuresti is 46 ponttal rendelkezik.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A bajnokság felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában 3:1-es vereség hazai pályán a Marchiol Vodi ellen. Képgaléria itt!
A negyedik körben 3:0-s vereség a Panvita Galex otthonában. A magyar center kilenc pontot szerzett.

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A Közép-európai Liga alapszakaszának utolsó mérkőzésén nagy meglepetésre 3:1-es vereség otthon a szintén osztrák hotVolleys Wien ellen. Koch két pontot szerzett. Statisztika itt! A bécsieknél már játszott a két új légiós, a brazil szélsőütő, Danilo Gomes Paes da Silva, és a kanadai center, Justin William Duff is.

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): A Közép-európai Liga alapszakaszának 18., utolsó fordulójában 3:0-s győzelem a hotVolleys Wien otthonában. Mózer végigjátszotta a találkozót, hat pontot szerzett. Statisztika itt!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnokság alapszakaszának 19. fordulójában 3:0-s vereség az Acqua Paradiso Monza Brianza otthonában. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A 20. körben 3:0-s győzelem hazai pályán a Marmi Lanza Verona ellen. Statisztika itt! A magyar játékos egyik találkozón sem lépet pályára.

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnoki alapszakasz 19. fordulójában 3:0-s vereség hazai pályán a továbbra is veretlenül listavezető, Bajnokok Ligája- és klubvilágbajnoki címvédő Trentino BetClic ellen. A bolgár Ventceslav Simeonov az első szett végén megsérült, ezért Baróti Árpád két szettet játszott, a világ legjobb csapata ellen! Hét pontot szerzett. Statisztika itt!
A 20. körben sem volt könnyebb dolga az együttesnek, hiszen a tabellán második helyezet Bre Banca Lannutti Cuneo csapatát fogadta. A vége 3:2-es vereség idegenben, az ötödik szettben 20:18. Baróti végig a pályán volt, 17 pontot ütött. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): A bajnoki alapszakasz 19. fordulójában 3:0-s vereség a Generali Haching otthonában. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A 20. körben 3:2-es győzelem hazai pályán az Evivo Düren ellen. Statisztika itt!

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): A bajnokság élvonalának 13. játéknapján elszenvedte negyedik vereségét a csapat, amely 3:2-re kapott ki a sereghajtó London Docklands otthonában. „Az első és a második szettben a hazaiak akarata érvényesült, nekünk még szerencsénk sem volt – írta a hunvolley.blog olvasói számára készült exkluzív beszámolójában Tóth Milán. – A harmadik és a negyedik játszmában viszonylag simán nyertünk. Aztán az ötödikben egyik játékosuk kinyírt minket a nyitásaival, és a 15:3-as vereséget nem is lehet megmagyarázni. Pedig a nyitásfogadással nagy gond nem is volt, egészen az ötödik szettig. A szélsőütőink nem a legjobb napjukat fogták ki, így csak centerből és kettes helyről tudtunk támadni, már amikor tudtunk egyáltalán...”

Offra Norbert (London Polonia, angol): A bajnokság élvonalának 12. mérkőzésén 3:1-es győzelem hazai pályán, szoros szettekben a Coventry&Warwick Riga ellen. A csapat a harmadik helyen áll a tabellán.

NŐK

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A Voléro Zürich elleni bajnoki elődöntő február 26-án kezdődik, és az egyik csapat harmadik győzelméig tart. A szezon eddigi legjobb képeiből készült galéria ide kattintva megtekinthető!

Héjjas Valéria és Pethő Anita (Nantes, francia): A bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában 3:1-es vereség a Stella ES Calais otthonában. A helyi televízió összefoglalója a meccsről ide kattintva megtekinthető.

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A bajnoki alapszakasz 14. fordulójában 3:1-es győzelem hazai pályán a Hainaut ellen.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A bajnokság 7-12. helyéért zajló rájátszásában az elmúlt hétvégén szünet volt. A Görög Kupában 3:1-es vereség hazai pályán az Olympiakosz Pireusz ellen, Józsa 11 pontot szerzett.

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnokság 1-6. helyéért zajló rájátszásában az elmúlt hétvégén szünet volt. A Görög Kupában 3:0-s győzelem hazai környezetben a Perapatiko ellen. Kiss nyolc pontot szerzett.

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 18. fordulójában 3:0-s vereség otthon a Cariparma SiGrade Parma ellen. A magyar játékos a mezőny legeredményesebbjeként 16 pontot szerzett. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 18. fordulójában 3:1-es hazai vereség az RDM Pomezia ellen. A magyar center négy pontot szerzett. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): A bajnokság alapszakaszának 12. fordulójában 3:0-s győzelem a Piacenza otthonában. Horváth 11 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt! A csapat immár a harmadik helyen áll a tabellán.

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz 15. fordulójában 3:0-s vereség Liliom Rita csapata, az Alemannia Aachen otthonában. A magyar center öt pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A 16. körben 3:1-es siker az Allgäu Team Sonthofen otthonában. Kovács egy pontot szerzett. Statisztika itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakasz 15. fordulójában 3:0-s győzelem odahaza, Kovács Eszter együttese, az erfurti SWE ellen. Liliom nem lépett pályára. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A 16. körben 3:0-s győzelem otthon a Zurich Team VCO Berlin ellen. Liliom csereként lépett pályára. Képgaléria itt!

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakasz 15. fordulójában 3:1-es vereség otthon az USC Münster ellen. A magyar feladó csereként lépett pályára, pontot nem szerzett. Statisztika itt!
A 16. körben 3:0-s győzelem hazai környezetben a Köpenicker SC Berlin ellen. Bognár nem játszott. Statisztika itt!

Zsoldos Edina (TG Biberach, német): A másodosztály Déli-csoportjának 20. játéknapján szabadnapos volt a csapat.

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német): A másodosztály Déli-csoportjának 20. fordulójában nagyon sima 3:0-s vereség a VV Grimma otthonában. Bérczes csereként lépett pályára.

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszában szünet volt az elmúlt hétvégén.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): A veretlen listavezető hazai pályán 3:0-ra nyert a nyeretlen sereghajtó Dulwich Tuskers ellen a bajnokság 12. mérkőzésén. „Az első és a harmadik játszmában végig a mi csapatunk akarata érvényesült – mesélte a hunvolley.blog olvasóinak szóló exkluzív beszámolójában Kun Dorottya. – Erős és taktikus nyitásainkkal az ellenfél nem tudott mit kezdeni, így szép támadásokat építhettünk a visszajövő potyalabdákból. A második szettben kis szerkezeti változtatást hajtott végre, a hosszú idő után újra mellettünk lévő edzőnk. Sok nyitásfogadási hibát is vétettünk ebben a szettben, így az ellenfél volt lépéselőnyben 20 pont felett. Végül sikerült a csapatnak kimásznia a gödörből, és szorosan megnyernie a szettet. A harmadik játszmában újra lendületbe jöttünk, és simán megnyertük a mérkőzést. A héten a szombati Nemzeti Kupa elődöntőjére készülünk, ahol mi az IMKA London, a fiúk pedig a Tendring ellen lépnek pályára Ketteringben.”

Várkonyi Bernadett (Ealing Energy, angol): A bajnokság 14. mérkőzésén 3:1-es győzelem a Devon otthonában.

Nagy Dóra (Team South Wales, walesi): A negyedosztály Nyugati-csoportjában két nagyon sima 3:0-s győzelem, előbb a Cardiff Celts, majd a Cardiff Ladies ellen.

Dobi Edina (New Orleans Privateers), Molnár Hajnalka (Memphis Tigers), Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders), Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams), Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats), Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikaiak): Az Egyesült Államokban már véget ért a szezon.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr352677151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása