A Veszprémi Egyetemi SC a várakozásoknak megfelelően 3:0-ra nyert hazai pályán a Kalocsai SE ellen a női NB I 5-8. helyéért zajló rájátszásának első fordulójában. A bakonyiak a Palotával együtt immár kétpontos előnyben vannak az Egerrel szemben a tabellán.

Az első szettben nem játszott jól a hazai csapat, de sokkal pontosabb volt a rengeteg hibát vétő Kalocsánál. A folytatásban cserélt a VESC, ennek ellenére az együttes kissé elkényelmesedett és emiatt a második és a harmadik játszma szorosan alakult. Ha a veszprémi lányok tudják tartani a kezdeti lendületet, sokkal simább lett volna a mérkőzés. A hazaiak alaposan belealudtak a találkozóba, és a jóval gyengébb játékerőt képviselő vendégekhez hasonlóan sokszor hajmeresztő hibákat követtek el. A bakonyi együttes legközelebb február 26-án, szombaton az Eger vendégeként lép pályára. Ha nyerni tud, nagyot lép előre a bennmaradás kiharcolása felé.

Az már korábban eldőlt, hogy a Kalocsa biztos kiesőként búcsúzik az NB I-től. Ennek tükrében a rájátszásban elsősorban apró önbizalom-növelő sikerek, részsikerek elérése, a fiatalok tapasztalatszerzése a cél az alföldi együttesnél. A kezdőhatosból ezúttal is voltak hiányzók, bár az is igaz, hogy idén annyiszor volt más-más összetételű a csapat felállása ilyen-olyan okokból, hogy egy stabil kezdőhatosról nem is nagyon lehet beszélni. Ezúttal az eddig biztos center, Vörös, és az idén többnyire feladót játszó Szigeti szélsőütő volt. A helyzetet jól oldottak meg, ők voltak csapatunk legjobbjai. A mérkőzés elején a Kalocsa mintha bent maradt volna az öltözőben, olyan labdameneteket veszített el, amelyek egy kicsit nagyobb figyelemmel akár nyerhetőek is lehettek volna. A szett közepére kialakult nagy különbség arra is lehetőséget adott a hazai edzőnek, hogy két stabil játékosát, Molnár Bettinát és Kovács Anikót is pihentetni tudta a meccs további részére.

A játék képe jelentősen nem változott, így a szettet magabiztosan nyerte a házigazda. A második felvonásban már fegyelmezettebben, hatékonyabban működött a kalocsai gépezet, a széleken már többször sikerült pályát érő támadást vezetni, ám az Extraligát is megjárt Földesi Nóra bombáival szemben egyszerűen nem találta az ellenszert az alföldi együttes, amelyet több nyitásfogadási hiba is hátráltatott. A 25:18-as vereség a pontok tekintetében és minőségében is biztatóbb volt az előzőnél. A harmadik szett kalocsai vezetéssel indult és a csapatok felváltva haladtak. Mindegyik kalocsai ütőjátékos ponterős volt ekkor, de még az addig is jól irányító Dabis Ágnes is jókor szerezte pontjait. A háló másik oldalán Földesi vitte a prímet, irgalmatlan erejű ütései valahogy mindig utat találtak a kalocsai térfélen. 20:17-es veszprémi vezetésnél kért időt Kováts Ágnes edző. Eredménnyel, hiszen 22:22-nél – a mérkőzés folyamán először – Oláh János is kénytelen volt játékmegszakítást kérni. A vége 25:23-as, minimális különbségű kalocsai vereség lett. Az így elszenvedett 3:0-s vereség első játszmája feledhető volt, ám a második és a harmadik etap már az önbizalom-növelő kategóriába sorolható az alföldiek szempontjából.

A Kalocsa következő mérkőzése a Palota-Bölhoff ellen lesz február 26-án, szombaton, 11 órától, hazai pályán.

NB I, nők, rájátszás, az 5-8. helyért, 1. forduló

Veszprémi Egyetemi SC – Kalocsai SE 3:0 (12, 18, 23)
Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: Pőcze, Donkó
Veszprém: Kovács A. 3, Szelle D. 8, Telek 1, Környei 10, Bodnár 1, Földesi 18. Csere: Erdősi (liberó), Tobak 1, Molnár B. 4. Edző: Oláh János
Kalocsa: Gál 2, Dabis 7, Szigeti 10, Csintalan 9, Jánosi 1, Vörös V. 12. Csere: Orovicz, Kovács. Edző: Kováts Ágnes

Oláh János, a Veszprém edzője: – A folytatásban szeretnénk az Eger otthonában győzni, de ezt nem elég kijelenteni, ezért tenni is kell. Bizakodó vagyok, azonban ez a játék nulla volt.

Az állás 1 forduló után
1. Veszprém 22 pont (34:17)
2. Palota 22 pont (29:20)
3. Eger 20 pont (28:21)
4. Kalocsa 14 pont (5:38)

(forrás: Veszprém megyei Napló, Kalocsai SE)

Címkék: veszprém röplabda kalocsa vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr692674055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása