A Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:2-re nyert a Vegyész RC-Kazincbarcika otthonában a férfi Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának negyedik fordulójában. Ahogyan néhány héttel korábban hazai pályán, úgy most idegenben is 0:2-ről fordítottak az alföldiek.

Az első szettet a kecskemétiek kezdték jobban, az első technikai időnél kettő-, a másodiknál pedig négypontos volt az előnyük. Jellemző volt ekkor a mérkőzésre, hogy mindkét csapat sok szervát rontott. A hajrát jobban bírta idegekkel a Kazincbarcika, és végül kiélezett küzdelemben előnybe került. A második felvonás kezdetén is a látogatók irányították a játékot, ám a második technikai időt követően már a Kazincbarcikánál volt az előny (17:16). A végjátékban hiába kért időt Karagics Mátyás, a házigazdák elsősorban Kovács II Zoltán jó ütéseinek köszönhetően, ezt a szettet is megnyerték (2:0).

A harmadik rész elején jobban kezdett a Vegyész, ám a kétpontos előny hamar elolvadt (12:12). A második technikai pihenőnél fordított a Kecskemét, és hiába kért kétszer is időt Dudás András, már nem sikerült a fordítás. „Most kezdődik a meccs” – mondták a kecskeméti vezetők a negyedik felvonás előtt. Káprázatosan kezdett a borsodi alakulat (8:3), Karagics edző időt kért, és a sok hazai könnyelműség miatt fel is tudtak zárkózni a vendégek (18:17). A végjátékban a jobban koncentráló Kecskemét tudta megnyerni a szettet.

Az ötödik játszmában egy felpaprikázott vendégcsapat lépett pályára, és főleg Rapi Róbert jó megmozdulásainak köszönhetően négypontos előnyre tett szert (5:9). A játszma során egyszer még felcsillant a hazaiak előtt a remény, ám csak két pontra tudtak feljönni. A döntő pillanatokban jobban koncentráló látogató megérdemelten nyerte meg a több mint két órás rangadót.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 4. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 2:3 (27, 22, –18, –24, –11)
Kazincbarcika, 350 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Vári
Kazincbarcika: Dudás T., Lehóczky L., Juhász P., Gulyás Á., Csizmadia, Kovács II Z. Csere: Szántai (liberó), Toronyai, Lehóczky G., Lónárt, Orosz. Edző: Dudás András
Kecskemét: Tóth I. G., Rapi, Somodi, Farkas P., Csala, Dorcsák. Csere: Szabó T. (liberó), Bokor G., Hatvany Zs., Szappanos D. Edző: Karagics Mátyás

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András: – Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. A harmadik és a negyedik szettben is nagy előnyünk volt, ám ekkor, és a döntő játszmában is a játékvezetők belenyúltak a meccsbe.
Karagics Mátyás: – Nagyon örülök a győzelemnek, egy szörnyű mérkőzés volt. Az első két szettben az a csapat nyert, amelyik kevesebbet hibázott. A harmadik játékban a szerencse mellénk szegődött.

Karagics Mátyás: Szikrázóan idegesítő meccs volt
„Őrült meccs volt, az első két játszmában fantasztikus mennyiségű hibát követett el mindkét csapat, a hazaiak egy picit kevesebbet – kezdte a meccs bővebb értékelését Karagics Mátyás, a Kecskemét edzője. – Nagy volt a tét mindkét fél számára. Azzal, hogy megnyertük a harmadik játszmát, elkezdtünk egy kicsit jobban játszani és kevesebbet hibázni, de az egész mérkőzés szikrázóan idegesítő volt, ráadásul játékvezetői hibák is színesítették a találkozót. Olyan volt, mint egy villámháború. Mind a két csapat a maximumot nyújtotta, azonban a túlzott akarás rengeteg hibát eredményezett. Ennek ellenére le a kalappal a srácok előtt, mert 0:2-ről fordítani tudtunk. Csak gratulálni tudok nekik. Ennek a mérkőzésnek az volt az óriási tétje, hogy ha a középszakaszban a kaposváriak nem kapnak ki, akkor mi az elődöntőben el tudjuk őket kerülni.”

(forrás: Borsod Online, kesport.hu)

Címkék: kecskemét röplabda kazincbarcika vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr532655542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása