Egymást követő második meccsét vesztette el 3:0-ra a Company Nyelviskola-Veszprémi RC a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszában. A bakonyiak a MAFC után a hetedik fordulóban a Dág otthonában is vesztettek.

Az elmúlt hétvége tapasztalatai alapján Dág javuló, a Veszprém viszont gyenge formában várta a találkozót, amely a táblázat jelenlegi állása alapján a csoport első, tehát a középszakasz ötödik helyéről döntött. A kistelepülés csapata győzni tudott Csepelen, a bakonyiak viszont meglepően sima vereséget szenvedtek a MAFC otthonában.

A Veszprém már hazai pályán is nehéz helyzetben volt a Dág ellen, akkor három alapember hiányzott az együttesből, de óriási küzdelemben, határtalan akarattal sikerült a győzelem (3:1). Most Németh Ervin sérülés, Cziczó Gábor hiányzott a bakonyiak közül, így csak kilencfős volt a keretük. A hazaiaknál csak a fiatal Szombath Szabolcs nem állt rendelkezésre.

Valószínűleg a rossz idő, a szakadó eső miatt nem volt a megszokott teltház a dági csarnokban. Ezúttal is rendkívül elszántan, nagy akarattal léptek pályára a csapatok, és ez a látogatóknál jó játékkal is párosult. Kiváló mezőnyözés mindkét oldalon, a bakonyiaknál ráadásul remek szervák és nyitásfogadás, illetve pontos támadások. Oszuska I Zoltánnak hamar időt kellet kérnie (1:6). Mindenki nagyon elemében volt, a veszprémiek szinte szétrobbantak az elszántságtól, de nem pörögtek túl, így eredményesen, látványosan röplabdáztak (2:8).

Lassacskán magához tért a Dág, de ekkor már jelentős hátrányban volt (3:10). Szauter Péter duplázott, aztán nyitott egy ászértékűt, amelyet Oszuska Gábor váltott pontra, ezután Nyári Sándor kért időt (7:12). Elsöprő lelkesedéssel eredt riválisa nyomába a Dág, de Czintula ütésével és Seck sáncával jól tartotta magát a Veszprém (9:15). Tóth Tibor hajszálpontos ejtése után jöhetett a második technikai szünet (11:16). Amikor Jánossy blokkolta Tóth Tibor bombáját, már csak három pont volt a különbség (13:16), de Tóth rögtön javított. Oszuska II Zoltán ásznyitásával és testvére, Gábor blokkjával tovább csökkent a differencia, a Veszprém kikérte második idejét is (16:17).

Szauter Péter egyenlített, Nyári Sándor pedig feladót cserélt, Puspán Balázs lépett pályára Dolgos Attila helyett, és rögtön egy blokkal mutatkozott be (17:19). Pollák Ferenc blokkja után Dolgos visszatért, de a hálóba nyitott. Szauter viszont ászt szervált, megint egyenlített a Dág (20:20). A hajrában már a házigazda volt lépéselőnyben, de egy elképesztően hosszú és izgalmas labdamenet után Czintula volt eredményes, ezért a Dág is kikérte második idejét (23:23). Oszuska II Zoltán beütötte, Szauter pedig sáncolta Czintulát, így hazai sikerrel zárult a rendkívül látványos, színvonalas, izgalmas, küzdelmes első szett (25:23, 1:0).

Oszuska I Zoltán ravasz ejtésével és Horváth Gábor sáncával jól kezdett a Dág a második részben. Elkezdtek nyitásokat hibázni a látogatók. Szauter a terem oldalánál csúszva-mászva mentett egy elveszettnek hitt labdát, majd gyorsan talpra ugrott, visszaszaladt a hálóhoz, és ha már ott volt, blokkolt egyet. Czintula ütést rontott, Nyári mester pedig megint feladót cserélt. Szauter elemi erejű centerbombája után az első technikai szünetben szusszanhattak egy kicsit a játékosok (8:4).

Egyre jobban szerváltak és egyre biztosabban fogadtak a dágiak, de a támadáshatékonysággal akadtak problémák (8:6). Pollák Ferenc duplájával visszaállt a négypontos különbség, a Veszprémben ekkor centerposzton Horváth Szabolcs helyett pályára lépett Kráml Szilveszter. Németh Zoltán rontása után Nyári időt kért (12:6). Szinte minden bejött a hazaiaknak, ehhez kellettek persze a jó blokkok is. Amikor Oszuska I Zoltán egy az egyben levadászta Czintula labdáját, ismét felharsant a jelzőcsengő, jött a második technikai (16:8).

A visszatérés után három pontot szerzett megszakítás nélkül a vendégcsapat, Tóth Tibor védhetetlen nyitása után Oszuska I Zoltán edző időt kért (16:11). Nem volt megállás a bakonyiak oldalán, Czintula is betalált, aztán Szauter Péter szakította meg a Dág rossz sorozatát (17:12), aztán Oszuska II Zoltán ászértékű szervája miatt már Nyári Sándornak kellett időt kérnie (18:12). Oszuska hozzátett még egyet, aztán Czintula rontott (20:12). Jánossy és Szauter újabb pontjaival tovább nőtt a különbség (22:13), amely aztán Szauter ásznyitásával elérte a tíz pontot is (24:14). A szettet Oszuska II Zoltán blokkról kipattintott ütése zárta le (25:15, 2:0).

A harmadik etapot a Veszprém kezdte jobban (1:3), és részben a hazai támadásrontások miatt növelte is előnyét (2:6). A Dág időt kért, a nézők pedig ezúttal is kiváló hangulatot teremtettek, szüntelenül bíztatták kedvenceiket. Oszuska I Zoltán ászértékű nyitását követően már csak egy pont volt közte (5:6), Pollák ejtése után pedig már annyi sem (7:7). Szauter Péter centerütésével átvette a vezetést a Dág, jött az első technikai (8:7).

A folytatásban Szauter Péter sárga lapot kapott (10:9), így maradt a szoros állás. Horváth Szabolcs blokkolta Jánossy Bálint ütését, aztán Németh Zoltán kétszer is nagy bravúrral mentette Oszuska bombáját, a végén Jánossy révén mégis a Dág szerzett pontot. Amikor Czintula visszabombázott egy áthulló labdát, megint csak egy volt közte, Tóth Tibor ászértékű szervája pedig veszprémi egyenlítést jelentett (14:14), a hazaiak időt kértek. A kötelező szünet után Dolgos Attila ejtésével egyenlítettek megint a vendégek (16:16), de Horváth Gábor centerblokkja után Nyári Sándornak időt kellett kérnie (19:17).

Oszuska II Zoltán csodálatos blokkját Tóth Tibor bánta, és azonnal jöhetett a második veszprémi időkérés (20:17). Elképesztő labdamenet végén Tóth Tibor volt eredményes, Szauter Péter pedig piros lapot kapott, ki kellett állnia (20:18), jött helyette Krupánszki Olivér. Ezt a lélektani hátrányt nem tudták kihasználni a látogatók, mert Németh Zoltán a hálóba nyitott. Tóth Tibor, Oszuska II Zoltán és Czintula is betalált, zajlott az élet rendesen! Tóth elrontotta a szervát, de Czintula egy szép figura végén megint beköszönt. Jánossy Bálint ejtésével jutott meccslabdához a Dág, az elsőt Németh Zoltán hárította, a másodikat Pollák Ferenc beütötte. Talpra ugrott a lelátó népe, és hősöknek kijáró ünneplésben részesítette a Dág játékosait! Megérdemelték! Ütközetet nyertek! Nagyon jó meccs volt!

A mérkőzés legjobbja
A dágiak mindig nehéz feladat elé állítanak minket, amikor a mezőny legjobbját kell megneveznünk. Ezúttal sem egyszerű a döntés, mert többen is kiválóan teljesítettek. Szauter Péter megint hozta a tőle megszokott rendkívül agilis, lelkes, erőteljes, pontos játékát. A szélen Pollák Ferenc ütéseit képtelenek voltak hatástalanítani a veszprémiek. Oszuska II Zoltán sokat vállalt, néhányszor hibázott, de eredményességével kulcsszereplője volt a sikernek. Ők mindhárman nagyszerűen röplabdáztak, a meccs legjobbja pedig ezúttal a feladó, Oszuska Gábor volt, aki remekül irányította együttesét, nagyon pontosan osztogatott. A veszprémiek végig nagyon küzdöttek, de közülük egyedül Tóth Tibor játszott jól, azonban a végén már ő is kapott blokkokat.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 7. forduló

Dági KSE – Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:0 (23, 15, 23)
Dág, 100 néző. Játékvezetők: Mocsnik, Adler
Dág: Oszuska G. 2, Szauter P. 13, Pollák 10, Jánossy 9, Oszuska II Z. 15, Horváth G. 4. Csere: Zirigh (liberó), Bársony, Krupánszki. Edző: Oszuska I Zoltán
Veszprém: Dolgos 1, Seck 3, Czintula M. 12, Tóth T. 14, Németh Z. 4, Horváth Sz. 2. Csere: Horváth Á. (liberó), Puspán 1. Edző: Nyári Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:8, 9:15, 16:17, 18:20, 23:23. 2. játszma: 8:4, 16:8, 16:12, 23:14. 3. játszma: 2:6, 8:7, 14:14, 19:17, 23:22

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Oszuska I Zoltán: – Nagyon örülök a győzelemnek! Gyengén kezdtünk, de szerencsére hamar átlendültünk a holtponton, jobban nyitottunk mint a Veszprém, egyedül Tóth Tibor szerváival gyűlt meg a bajunk. Középen hatékonyan támadtunk, ma egyértelműen jobbak voltunk a bakonyiaknál.
Nyári Sándor: – Ismét két kulcsemberünk otthon maradt, ezzel együtt az első és a harmadik szettben nagyon magas színvonalú játék folyt. A lelkes, olykor kissé túlfűtött hazaiak megérdemelten nyertek.

Férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért
Az állás 7 forduló után
5. Dág 10 pont (15:9, 6 mérkőzés)
6. Veszprém 9 pont (10:12, 6 mérkőzés)
9. Szeged 8 pont (10:11, 5 mérkőzés)
8. Csepel 8 pont (11:15, 6 mérkőzés)
7. MAFC 7 pont (10:9, 5 mérkőzés)

Címkék: veszprém röplabda extraliga dág vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr272655515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása