Pénteken este nagyon fontos győzelmet aratott a Kalo-Méh-Kecskeméti SE a férfi Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának negyedik fordulójában. Az alföldiek Kazincbarcikán léptek pályára, és 0:2-ről fordítva nyerték meg 3:2-re a rangadót.

„Őrült egy mérkőzés volt, nagyon régen játszottunk ilyet – mondta szombat délután Karagics Mátyás, a Kecskemét edzője. – Az első és a második játszmában szinte nem is ismertem a csapatunkra. Az akarat ugyan óriási volt, de rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk. Ez nem jellemző a társaságra, éppen az az egyik erősségünk, hogy megvárjuk, amíg az ellenfél ront. Ezúttal a fiúk csak az eredménnyel voltak elfoglalva, alig tudták követni a játékot, el is vesztettük mindkét szettet. A harmadik előtt viszont én hibáztam: elrontottam a felállási lapot, ezért a nyitásfogadási alakzataink megváltoztak. Utólag látszik, hogy ez lett a szerencsénk, mert innentől csapatunk tagjai nem az eredményre, hanem arra koncentráltak, hogy minden felállásunk jó legyen. Megnyertük a harmadik játszmát, ettől kicsit kilazultunk, és végül a következő két szettet is megnyerve hoztuk a mérkőzést. A hatalmas, több mint kétórás küzdelemben megszerzett győzelem után szinte már biztosra vehető, hogy legrosszabb esetben második helyről kezdhetjük a rájátszást. Addig kétszer játszunk a Kaposvárral, és utazunk a Dunaferrhez. Ha ezt a három mérkőzést elveszítenénk – de bízom benne, hogy nem így lesz – a Kazincbarcika akkor is csak úgy tudna utolérni minket, ha Kaposváron győzne. Ennek szinte semmi esélyét nem látom. Ha ez így alakulna, akkor a nyolccsapatos rájátszásban a hetedik helyezettel mérkőznénk az első körben, és ha azt az akadályt sikeresen vesszük – márpedig ez kötelező feladat – akkor elkerülve a Kaposvárt, a Dunaferr-rel vagy a Kazincbarcikával játszanánk a döntőbe jutásért. A középszakaszban megszerzett második hely további előnye lenne, hogy nálunk lenne a kedvezményezettség, tehát többet játszhatnánk itthon a folytatásban."

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 4. forduló
Vegyész RC-Kazincbarcika – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 2:3 (27, 22, –18, –24, –11)

A meccs tudósítása ide kattintva megtekinthető!

(forrás: kecskemetilapok.hu)

Címkék: kecskemét röplabda kazincbarcika vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr352656936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása