A HPQ-Szegedi RSE hihetetlen izgalmak közepette 3:2-re nyert hazai pályán a Csepel ellen a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának hetedik fordulójában. Ezzel a sikerrel a csongrádiak lépéselőnybe kerültek fővárosi riválisukkal szemben a kiesés elkerüléséért zajló küzdelemben.

Az első játszmában sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Szeged vezetett 16:15-re, ekkor azonban Torma szervája hosszú lett, utána Filiusnak rossz volt a nyitásfogadása, majd Babanyecz kezéről pattant ki a labda, végül pedig az utóbbi ütése kerülte el a játékteret. A hárompontos hátrány soknak bizonyult, a Csepel a szett végéig megőrizte előnyét.

Ezzel azonban még nem volt vége a fordulatoknak. Feltámadt a házigazda, a második játszmában már sokkal jobban koncentrált a fontos pontoknál, a harmadikban pedig már kitűnően is röplabdázott (2:1). Azt gondolták a hazai drukkerek, a lendület kitart a negyedik szettben is, de tévedtek, szoros csatában egyenlített a Csepel. Azonban a hazai játékosoknak helyén volt a szívük, a drukkerek biztatása mellett 8:13-ról fordítva végül Bitó ásznyitásával 18:16-ra megnyerték nemcsak a játszmát, hanem a mérkőzést is (3:2). Győzelmükkel a szegediek tettek egy fontos lépést a bennmaradás kiharcolása felé.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 7. forduló

HPQ-Szegedi RSE – Csepel 3:2 (–22, 21, 15, –24, 16)
Szeged, 250 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Szeged: Torma, Bitó, Makhult, Bondor, Babanyecz, Posztós. Csere: Filius (liberó), Csányi R., Strezeneczki, Gyuris. Edző: Mészáros Péter
Csepel: Tamasi, Budaházi, Kunert, Buzás, Pajor, Daróczi. Csere: Fogl (liberó). Edző: Tamás Zoltán

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mészáros Péter: – Amit a negyedik szettben elvesztettünk az visszajött az ötödikben. Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez, de ha kicsivel többet használják a fejüket, könnyebben szerezték volna meg a két pontot. A szív diadala volt ez a siker.
Tamás Zoltán: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, a saját csapatunknak pedig ahhoz, hogy megverte magát.

(forrás: delmagyar.hu)

Címkék: szeged csepel röplabda extraliga hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr72655529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása