A csütörtökön 14 órakor elkezdődött leghosszabb ideig tartó teremröplabdázás világcsúcsának megdöntésére irányuló kísérlet továbbra is tart Debrecenben, az Eötvös utcai Általános Iskolában. Még pattog a világrekord-kísérlet csúcsminőségű Molten labdája. Több mint 47 órai játék után továbbra is rendületlenül állják a sarat a játékosok. Az eddigi sérülések mintha gyógyulnának és – bár mindenkinek fáj a talpa, és valamilyen más testrésze – a játékosok már arról beszélnek, hogy egy-két órával talán még meg is szeretnék toldani a 77 órás tervezett időtartamot!

A kísérlet nemzetközi híre is egyre nagyobb. Szurkol és biztatja a résztvevőket többek között Jorge Pino Madrid, a Chilei Röplabda Szövetség elnöke. Személyesen fog megjelenni Kínából vasárnap délben Song Jiajun, a Fang Zhou Chinese Volleyball Club elnöke. A 77 órás kísérletnek több mint a felét már teljesítették a csapatok, vasárnap 19 óráig kellene folytatódnia a játéknak a sikerhez.

A jelenleg érvényes, 76 és fél órás csúcsot egy lengyel csapat tartja. Ezt akarják néhány órával túlszárnyalni a debreceniek, akik között hivatásos tűzoltó, diák és mérnök is van. A játékosok csak a szettek közötti szünetekben pihenhetnek, akkor is legfeljebb három percet. A csapatok folyamatosan váltják egymást a pályán. Aki elfárad, pihenhet az öltözőben vagy aludhat a folyosón felállított sátorban. A szünetekben több liter kávé és tucatnyi szendvics fogy. A rekordkísérletről videofelvétel is készül, mert ez is kell majd a hivatalos Guinness-rekorddá nyilvánításhoz.

Hirdetés alapján választották ki a játékosokat, összesen 62-en jelentkeztek. Érdekesség, hogy van egy játékvezető, aki egyfolytában 8 és fél órát vezetett mérkőzést. Lehet, hogy ez önmagában is világrekord! A kísérlet legfiatalabb résztvevője 16, a legidősebb 46 éves. A játékosok két nap alatt már több mint 400 liter ásványvizet, körülbelül 10 kiló szőlőcukrot és több száz szendvicset fogyasztottak el.

(forrás: Független Hírügynökség)

Címkék: debrecen vegyes röplabda guinness eötvös

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr162655928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása