Veres Péter csapata, az orosz Dinamo Moszkva az idegenbeli 3:2-es vereség után hazai pályán 3:1-re győzött a francia Tours VB ellen a Bajnokok Ligája rájátszásban, az első forduló visszavágóján. Az elitsorozat tavalyi ezüstérmese az aranyjátszmát is megnyerte (15:11), így továbbjutott a második körbe. Veres csapata legeredményesebbjeként 22 pontot szerzett, és 69 százalékos hatékonysággal támadott.

Az első szett lényegében már a legelején eldőlt. A Dinamo a center, Alekszej Kazakov vezérletével gyorsan ellépett (8:3), és ezt az előnyét végig meglehetősen magabiztosan tartotta (25:21, 1:0). A második szettben egyre feszültebb küzdelem alakult ki a pályán, a vendégek többször is vezettek, és haladtak a részsiker felé, de az oroszok remekül hajráztak és fordítottak (25:23, 2:0). A harmadik felvonásban elkezdtek egyre többet hibázni támadásban a moszkvaiak, így a franciák határozottan és magabiztosan átvették a kezdeményezést.  A Dinamo a vége felé csökkentette a különbséget, de így sem sikerült megközelítenie a Tours együttesét (18:25, 2:1). A negyedik szettet szoros csatában sikerült megnyernie a házigazdának, de ez még nem garantálta a végső sikert (25:22, 3:1).

Mivel az első meccset 2:0-s vezetésről 3:2-re elvesztette az orosz csapat, a visszavágó megnyerése után jött a továbbjutásról döntő aranyjátszma. A moszkvaiak jól kezdtek, de hamarosan kicsúszott az irányítás a kezükből, és a térfélcserénél már a franciák vezettek (6:8). A folytatásban remek teljesítményt nyújtottak a hazaiak, és Kazakov, valamint Dante vezérletével, taktikus, pontos játékkal nyertek (15:12).

A Dinamo Moszkva továbbjutott a rájátszás második fordulójába, ahol nagyon nehéz dolga lesz, hiszen az olasz Cuneo és a szintén orosz Lokomotiv Belgorod párharcának győztesével játszik majd a négyes döntőbe jutásért. Az első meccset hazai pályán az itáliaiak nyerték 3:0-ra, a visszavágót szerdán rendezik.

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!
• A meccs teljes felvétele!

Bajnokok Ligája, férfiak, rájátszás, 1. forduló, visszavágók
Dinamo Moszkva (orosz) – Tours VB (francia) 3:1 (21, 23, –18, 22, aranyjátszma 15:11). Továbbjutott: Dinamo Moszkva
Jastrzebski Wegiel (lengyel) – Generali Haching (német) 3:1 (21, 22, –22, 19, aranyjátszma: 15:9). Továbbjutott: Jastrzebski Wegiel
Noliko Maaseik (belga) – Budvanska Rivijera Budva (montenegrói) 3:1 (18, –23, 17, 26). Továbbjutott: Noliko Maaseik, kettős győzelemmel

CEV Kupa, férfiak, negyeddöntő, visszavágó
Asseco Resovia Rzeszow (lengyel) – CAI Teruel (spanyol) 3:2 (11, –23, 15, –19, 10). Továbbjutott: Rzeszow, kettős győzelemmel

Címkék: francia orosz bajnokok ligája moszkva röplabda veres tours dinamo

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr72648033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása