A Honvéd Zrínyi SE hazai pályán 3:1-re nyert a Közgáz SC-DSK ellen a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz 12. fordulójában. A győztes csapat heti felkészülését kisebb-nagyobb sérülések, munkahelyi elfoglaltságok, és egy külföldi sítáborban való részvétel miatti hiányzás hátráltatta. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A 24 perces első szettben úgy tűnt, hogy sima győzelmet aratnak a hazaiak, hiszen a játszma közepéig volt olyan időszak, amikor tíz ponttal is vezettek. Ennek ellenére a fiatal vendégek főleg Nagy Bernadettnek köszönhetően feljöttek a játszma végére, és több játszmalabdát hárítva megszorongatták a Zrínyit, amely két időkérést követően meg tudta szerezni a győztes pontot (1:0).

A Közgáz lendületes hajrája miatt várható volt, hogy a második játékrészben jobban fog játszani. Ez be is következett. A játszma során gyakorlatilag végig vezettek a vendégek. A Zrínyi a lehető legrosszabb időzítéssel rontott öt szervát, ami fokozta a Közgáz lelkesedését. A látogatók lendületét nem tudta megtörni a két hazai időkérés (9:16, 18:22), és a két csere sem, így alig 17 perc alatt sima győzelmet arattak (1:1).

A harmadik szettre átalakult a Honvéd. Paholcsek Erika visszakapta régi szerepkörét, és vele együtt a csapat irányítását, míg Lakatos Diána váltotta az elfáradt feladóátlót, Horváth Orsolyát. Ebben a szettben mindkét csapat alaposan odatette magát. Több nagy ütésváltás, és látványos blokk, valamint küzdelem volt a pályán. A végjátékig egyik csapat sem tudott jelentős előnyt kicsikarni, ezért szoros volt az eredmény. A 18. perctől fogva azonban valami megváltozott. A Zrínyi támadásaiban megjelentek a tudatos ejtések, és a megszerzett előny kitartott a szett végéig, vagyis a 20. percben megszerzett győzelemig (2:1).

A negyedik szettre pályán maradt a győztes hatos hazai oldalon, míg Lestár László ezúttal Tamás Dóra helyén Kanyik Viktóriát kezdette. Ha az előző szettről a küzdelem, akkor erről a hosszú ideig tartó, 25 perces periódusról a hatalmas csaták öldöklő jelenetei juthattak a nézők eszébe. A játszma során gyakorlatilag végig vezetett a Zrínyi, de szinte minden győztes pont megszerzéséhez igazi csapatbravúrra volt szükség, mert a Közgáz remekül küzdött, jól tartotta magát. A hosszú, feszült labdameneteket követően joggal örülhettek a hazaiak a rutinos Váradi Orsolya remek támadásainak, Kiss Virág, és Ehmann Kata odaadó mezőnyözésének, illetve a pályára lépő valamennyi játékos odaadásának. Együttes munkájuknak köszönhetően a meccs kezdését követő 95. percben a Honvéd megszerezte a játszma-, illetve a meccsgyőzelmet (3:1).

A jó színvonalú mérkőzésen mindkét csapat nagyon szerette volna megszerezni a győzelmet. Talán ennek is köszönhető, hogy az edzői taktikázások mellett több esetben is hosszú, látványos labdameneteket, és hatalmas küzdelmet láthattak a nézők. Mindkét oldalon voltak szép és tudatos egyéni megoldások, de ezen a napon a rutin, és a csapategység előtt meg kellett hajolnia a Közgáznak. Megérdemelt győzelmével a Zrínyi visszavágott az őszi, idegenbeli 3:2-es vereségért fővárosi riválisának.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 12. forduló

Honvéd Zrínyi SE – Közgáz SC-DSK 3:1 (22, –20, 22, 23)
Békásmegyer, 40 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó A., Kovács A.
Zrínyi: Kiss V., Lakatos D., László Zs., Váradi, Horváth O., Juhos. Csere: Ehmann (liberó), Zöld, Leirer, Paholcsek. Edző: Kovács István
Közgáz: Hegedűs A., Kohut, Tamás D., Vitányi, Nagy B., Seres. Csere: Ruppl (liberó), Wieser, Kanyik, Gazsó. Edző: Lestár László

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:3, 12:7, 19:11, 21:13, 24:22. 2. játszma: 2:7, 7:11, 13:17, 18:19, 20:24. 3. játszma: 3:5, 10:10, 16:14, 19:17, 21:20, 23:22. 4. játszma: 5:2, 12:8, 15:12, 18:16, 19:19, 23:22

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: közgáz röplabda zrínyi honvéd nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr592643538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása