A Sümegi RE 3:2-re nyert a Sollight-Nyíregyházi FRK otthonában a férfi NB I 10-14. helyéért zajló középszakaszának hatodik fordulójában. A kétórás meccs este negyed kilenckor kezdődött, a dunántúliak hajnal fél ötre értek haza...

A Nyíregyháza szombaton 3:1-re kikapott Székesfehérváron, vasárnap este pedig azt a Sümeget fogadta, amelyet idegenben legyőzött. Az NRK–Vasas női mérkőzés miatt késő este kezdődött a találkozó, és tíz óra után ért véget, hiszen a csapatok öt szettet játszottak. A hosszú és fárasztó utazás egyáltalán nem látszott meg a sümegiek teljesítményén, jól tartották magukat. Az első részben 23:23-ig egyik csapat sem tudta lerázni a másikat, majd két szerencsés labdával begyűjtötte a szettet a hazai csapat. A második felvonás sümegi fölényt hozott, jó nyitásokkal és pontos sáncmunkával három-négypontos különbséget harcolt ki a látogató, amit a játékrész végéig tovább tudott növelni (1:1).

A Nyíregyháza igyekezett fordítani, és húsz pontig vezetett a harmadik játszmában. Ezt követően azonban a sümegiek kerekedtek felül, előbb egyenlítettek, majd remek támadásokkal újabb részsikert értek el (1:2). A házigazda ügyes sáncmunkával indította a negyedik etapot, és az első technikainál már 8:3-ra vezetett. Igyekezett a dunántúli együttes, de látszott, hiába akar, nem tud fordítani. Petre Eduárdot és Gerencsért az ötödik szett izgalmaira felkészülve pihenni küldte Markó Gábor játékos-edző, a Nyíregyháza pedig egyenlített (2:2).

Szorosan indult az utolsó játszma, de az első technikainál már 8:5-re vezetett a Sümeg, amely aztán 11:6-nál és 12:8-nál is jelentős előnyben volt, de két-három ki nem kényszerített hiba után 12:12-nél egyenlített a Nyíregyháza. Észnél volt a sümegi támadóegység, és két szép megoldással megnyerte a mérkőzést. A vendégeknek ezzel sikerült visszavágniuk a hazai pályán elszenvedett vereségért. Minden dicséretet megérdemelnek a sümegiek, akik a szokatlanul késői időpontban megrendezett derbin végig összpontosítva küzdöttek.

Markó Gábor, a Sümeg játékos-edzője: – Idénybeli legjobb játékunkkal nyertünk Nyíregyházán, gratulálok a srácoknak.

Rédei János, a Sümegi RE elnöke: – Valóban a csapatok joga, hogy mikorra teszik a hazai meccseiket, de véleményem szerint az MRSZ-nek ezt kontrollálnia kellene, és amennyiben egyértelműen úgy tűnik, hogy a lehetséges legutolsó időpontban nem kezdődhet el egy mérkőzés, vagy a kezdés veszélybe kerül, erre figyelnie kellene! A versenykiírásba pedig vissza kellene tenni azt a rendelkezést, hogy a vendégcsapatoknak még a találkozó napján haza kell érniük!

NB I, férfiak, középszakasz, a 10-14. helyért, 6. forduló

Sollight-Nyíregyházi FRK – Sümegi RE 2:3 (24, –17, –22, 21, –13)
Nyíregyháza, 50 néző. Játékvezetők: Vári, Ujházi
Nyíregyháza: Bugyi, Szilágyi, Pampuch, Ádám, Szabó, Tolnai. Csere: Hubicska, Kulcsár. Játékos-edző: Bugyi József
Sümeg: Kaposi, Gerencsér, Erdei, Petre E., Porkoláb, Markó. Csere: Horváth Cs. (liberó), Soós, Gőczi. Játékos-edző: Markó Gábor

A hunvolley.blog véleménye

Vasárnap este 8 órára volt kiírva a Nyíregyháza–Sümeg meccs kezdése. A találkozó végül elrajtolhatott negyed kilenckor, negyedórás csúszással, de csak azért, mert előtte a Vasas gyorsan és simán megverte az NRK-t a női mérkőzésen. Azzal most ne is foglalkozzunk, mi lett volna, ha a hölgyek is öt játszmába bonyolódnak, maradjunk az alaphelyzetnél.

Tehát negyed 9-től meccs Nyíregyházán, aztán autóval haza Sümegre. Érkezés hétfő hajnali fél 5-kor. Aznap hiányzás az iskolából vagy a munkahelyről, ahonnan egy sportoló amúgy is többször hiányzik. Illetve ha nincs lehetőség rá, mert nincs szabadság – ahogyan ebben az esetben néhány sümegivel is történt –, akkor egy-két óra alvás, nem több, és irány a suli vagy a meló. Pontosan ennek a fordítottja történt a szabolcsiakkal, akiknek szombaton hajnalban kellett indulniuk Székesfehérvárra, hiszen délelőtt 11-kor kezdődött a meccs.

Előre is elnézést kérek, nem szeretnék senkit megbántani, és azt sem hiszem, hogy az én véleményem az egyedüli érvényes igazság, de aki szerint ez a magyar röplabda NB I alsóházi csoportjában, amatőrcsapatok között normális dolog, az egyszerűen hülye. Ami a sümegiekkel történt, az pedignem más, mint kibaszás, illetve nonszensz idiotizmus, már bocsánat! Akik pedig ezért felelősek, azokat Székesfehérváron, Nyíregyházán, illetve a budapesti agyközpontban kell keresni. Őket persze ez az egész minden bizonnyal egyáltalán nem érdekli, sőt halálosan hidegen hagyja.

És ez baj. Ez nagyon nagy baj. Mert amikor egy ilyen egyre szűkülő, zsugorodó, szegényedő mikroközösségben, mint a magyar röplabdasport, esztelenül megy a kibaszósdi, az egymás életének megkeserítése, illetve az ezzel kapcsolatos közömbösség, akkor annak hosszútávon csak kárvallottjai vannak, és végül maga az egész sportág beledöglik. Nincs szükség (és lehetőség) nagy varázslatra, mindössze annyi kell, hogy figyeljünk egymásra, és ok nélkül ne szívassuk egymást a végtelenségig. Ha pedig valaki mégis hajlamos erre, akkor a szövetség szépen figyelmeztesse, hogy ezt bizony nem csinálhatja, mert ez nem sportszerű. Ez olyan nagy dolog lenne?

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: nyíregyháza röplabda sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr682644760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása