A továbbra is erősen tartalékos összeállításban játszó Palota-Böllhoff hazai pályán 3:2-re nyert az Agria RC-Eger ellen a női NB I 5-8. helyéért zajló középszakaszának hatodik, utolsó fordulójában. A fővárosiak ismét határtalan lelkesedéssel kompenzálták az ellenfél jelentősebb ütőerejét, ennek köszönhető a sikerük.

Az Eger csapatából ezúttal csak a tanulmányi elfoglaltságok miatt távollévő Petrás Dalma hiányzott, a Palota játékosai közül azonban továbbra is sokan küszködnek sérüléssel, betegséggel. A liberó, Balog Dorina még nincs tökéletes egészségi állapotban, mégis visszatért, persze közben továbbra is tökéletesen ellátta a helyi műsorközlő feladatát is, és slusszpoénként a bemutatás végén felkonferálta, és pályára szólította saját magát! Chován Ágnes, Keppel Barbara, Péter Krisztina és Szabó Dorka továbbra is hiányzik a fővárosiak közül, ráadásul ezúttal Fodor Krisztina és Hajagos Dorottya sem léphetett pályára.

Jól kezdett a Palota, Karácsonyi Júlia két ászértékű nyitása és Soós Ivett ütése nyomán már négy pont volt a különbség (5:1). Karácsonyi hozzátett még egy ászt, majd a nagyszerű sorozat végén a hálóba szervált. Imreh Kinga szépített (7:3), de aztán megint Soós volt eredményes, és az első technikai után Szepesi Gabriella is beköszönt. Róth Imola rontott, majd egy labdakezelési hibát is elkövettek az egriek (11:5). Dancs Renáta ütése után Szepesi következett, majd Tóth Eszter duplájával zárkózni kezdtek a hevesiek, ezért Szalayné Sebők Éva időt kért (12:7). Dancs ászértékű szervájával, Tóth Eszter ütésével és Imreh Kinga pontjával tovább csökkent a különbség, a Palota feladót cserélt, Kása Enikőt váltotta Kiss Regina. Tóth blokkolta Karácsonyi próbálkozását, majd támadásból is sikeres volt (13:12).

Róth sáncával egyenlített az Agria RC, Tóth Eszter ászértékű két nyitásával pedig a vezetést is átvette (14:16). Tóth a második technikai után is szervált egy ászt, de Róth elrontott egy támadást, ezzel megszakadt a hevesiek remek sorozata. Ismét látótávolságba került a Palota (16:18), de Dancs Renáta egri szempontból talán a legjobbkor volt eredményes a szélről. Hosszú labdamenet után Dancs rontott a folytatásban, majd amikor Szepesi labdája a blokkról a vonalon kívülre pattant, egyenlített a házigazda, és időt kért az Eger (19:19). Kiss Regina visszaütött egy áthulló labdát, ezzel megint a fővárosiak álltak jobban. Tóth Eszter jóvoltából tartották magukat a vendégek, majd Hajdú ütésével megint vezettek (21:22). A rossz nyitásfogadás továbbra is alapjaiban nehezítette meg a Palota dolgát. Dancs ászértékű szervája után a hazaiak időkérésével, majd Tóth Eszter sáncával folytatódott a játék, a szettet pedig Imreh Kinga ütése zárta le (21:25, 0:1).

Dancs támadásrontása volt a második szett első mozzanata, aztán Szepesi ütésével és Tóth Eszter hibájával nőtt hárompontosra a Palota-előny (3:0). Hajdú Bianka szerezte az Eger első pontját, de a hazai feladó, Kiss Regina válaszolt rá. Soós Ivett remek mentése egyben pontot is eredményezett a fővárosiaknak, aztán ejtésből is betalált (7:3). Ismét jól rajtolt tehát a Palota, amely Valasik Marietta ütése nyomán az első technikainál is néggyel vezetett (8:4). Balogh Beatrix ejtése és Hajdú Bianka hibája után már öt volt közte (11:6), ebben az időszakban minden hazai játékos jól támadott, a szervákkal azonban komoly baj volt...

A következő labdamenet egy burleszk jelenetsorra emlékeztetett, Charlie Chaplin sírva könyörgött volna a receptért! Megint elfogyott a Palota jelentős előnye, Szalayné időt kért, Tóth Eszter pedig egy ásznyitással egyenlített az Eger (12:12). Kolman Viktória szerzett vezetést csapatának (13:14), de Balogh Beatrix szemfüles blokkjával újra a fővárosiak álltak jobban (15:14). Hullámzott a játék rendesen, Tóth Eszter blokkjával ellépett kettővel a hevesi együttes (16:18), de Hajdú újabb rontásával egyenlítettek a rákospalotaiak, Kiss Regina ütésével pedig ismét vezettek (19:18), Juhászné időt kért.

Dancs ejtése pontot ért, Szepesi ütése szintén, aztán Imreh is betalált (20:20). Imreh blokkolt, ezzel megint az Eger vezetett, de Karácsonyi egyenlített. Balogh Beatrix ejtett, Imreh középről bombázott (22:22). Hajdú labdaérintési hibája után a látogatók kikérték második idejüket is (23:22). A visszatérés után Karácsonyi megint beköszönt, aztán Róth koppantott (24:23), végül Soós Ivett értékesítette a játszmalabdát, egyenlített a Palota (25:23, 1:1).

Dancs nyitást rontott a harmadik rész elején, Szepesi ejtése pedig hosszúnak bizonyult, de utóbbi hamarosan egy duplával javított (3:1). Ezt a szettet is jól indította a Palota, Karácsonyi és Szepesi következett a pontszerzők sorában, az egri reményeket pedig Imreh Kinga tartotta életben (5:2). Róth Imola pöccintésével zárkózott a látogató, de Karácsonyi középről is betalált. Két könnyű támadást sem tudott befejezni a házigazda, Valasik blokkjával mégis pontot szerzett, és az első technikainál megint néggyel jobban állt (8:4). Soós és Szepesi ütésére Tóth Eszter kettővel válaszolt (10:8), Dancs pedig megint nyitott egy ászértékűt. Hajdú blokkja egri egyenlítést jelentett, Szalayné időt kért (10:10).

Karácsonyi centerütéséhez Szepesi hozzátett két ászértékű nyitást, Imreh pedig elrontott egy akciót (15:11). Egy nagyon hosszú labdamenet után rontott a Palota, mert Karácsonyi és Soós összeszaladt, de utóbbi gyorsan korrigált, így a házigazda hárommal jobban állt a második technikainál (16:13). Nagy bravúrokat, szép mentéseket mutatott be a fővárosi együttes, ugyanakkor a potyalabdákat katasztrofálisan játszotta meg. Imreh a hálóba ütött, Karácsonyi szervált egy ászértékűt, Juhászné Tóth Mária időt kért (18:13). Valasik fogadhatatlan nyitása után gyorsan jött a második egri időkérés (20:14), de a folytatásban Koman támadást rontott. Ebben az időszakban minden összejött a hazaiaknak, Balogh szépen sáncolt, Szepesi megint duplázott, így ért véget a harmadik játszma (25:16, 2:1).

Kiss Regina szerezte a negyedik periódus első pontját, Dancs viszont támadást rontott. Szepesi széles ütését követően Tóth Eszter bombázott, egyenlített az Eger (2:2). A folytatásban Tóth triplázott, s 5:3-as hevesi vezetésnél elmondható volt, hogy együttese öt pontjából négyet ő szerzett. Soós hibája és Imreh ásznyitása után jött az első kötelező pihenő (5:8). Fáradni látszott a Palota, a hevesiek pedig remekül kihasználták ezt, Szalayné időt kért (5:11). Soós duplájával zárkózott a házigazda, de Kolman ásznyitásával és Soós hálóba, majd vonalon kívülre ütött támadásaival tulajdonképpen eldőlt a szett (7:16). Az egriek lendülete a folytatásban is kitartott, Imreh blokkjával már tíz pont volt a különbség (9:19). A házigazda egyszer még időt kért (11:21), de az Eger Tóth Eszter ásznyitásával gyorsan lezárta a szettet (12:25, 2:2), s jöhetett az ötödik futam!

Kiss Regina pontjával az Palota szerzett vezetést, majd Szepesi Gabriella volt eredményes. Kiss nyitást rontott, majd egy jó blokkal egyenlített az Eger (2:2). Valasik ejtett, majd Karácsonyi ütése ért pontot (4:2). Tóth Eszternek köszönhetően tapadt ellenfelére a látogató, de egyenlíteni nem tudott, mert Karácsonyi ejtett (5:3). Soós Ivett ütése után, hárompontos fővárosi vezetésnél időt kért az Eger (6:3). Valasik támadását blokkolták, Dancs viszont átnyúlt, így néggyel vezetett a Palota a térfélcserénél (8:4). A folytatásban a vendégek támadtak a hálóba, Valasik nyitott egy ászértékűt, aztán Kiss Regina ejtett (11:4), jött a második hevesi időkérés. Soós ütését blokkolta Hajdú, ezért Szalayné is időt kért (11:6). Kolman nyitást rontott, Szepesi ütött, Kiss Regina sáncolt, a meccslabdát pedig Szepesi értékesítette, így hatalmas küzdelemben nyert nagyon fontos meccset a Palota (15:8, 3:2).

Érdekesség, hogy a meccset két illusztris vendég, a közismert televíziós, Dézsi Zoltán, valamint a népszerű zenész és labdarúgóedző, Hevesi Tamás is a helyszínen tekintette meg.

A mérkőzés legjobbja
A győztes Palota csapatából egyszerűen képtelenség egy játékos választani, mert megint egységben volt az erő, a fantasztikus lelkesedés, küzdeni tudás és győzni akarás eredményezett győzelmet. A feladó, Kiss Regina kiváló irányításával és eredményességével oroszlánrészt vállalt a sikerből, rajta kívül Szepesi Gabriella, Soós Ivett és Karácsonyi Júlia is jól játszott, de mindannyian az elsőstől utolsó pillanatig döbbenetesen küzdöttek, le a kalappal fantasztikus teljesítményük előtt. A mérkőzés legjobbja szerintünk a mezőny legeredményesebbje, az egri Tóth Eszter volt, nem rajta múlt, hogy az ötödik szettben leblokkoló csapat végül kikapott.

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 6. (utolsó) forduló

Palota-Böllhoff – Agria RC-Eger 3:2 (–21, 23, 16, –12, 8)
Rákospalota, néző. Játékvezetők: Donkó, Mezőffy
Palota: Kása, Balogh B. 6, Valasik 8, Soós I. 12, Szepesi 19, Karácsonyi 18. Csere: Balog D. (liberó), Kiss R. 8, Őrsi. Edző: Szalayné Sebők Éva
Eger: Hajdú 5, Dancs 13, Kolman 6, Tóth E. 23, Imreh 13, Róth 6. Csere: Nemes (liberó). Edző: Juhászné Tóth Mária

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:3, 12:6, 13:12, 16:19, 20:19, 21:23. 2. játszma: 8:4, 11:6, 13:14, 16:18, 20:19, 23:22. 3. játszma: 8:4, 10:10, 16:13, 20:14, 23:15. 4. játszma: 5:8, 7:16, 11:21. 5. játszma: 6:3, 11:4

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Szalayné Sebők Éva: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, az Eger ütőerőben sokkal-sokkal erősebb nálunk. Megint a szívünkkel nyertünk, nagyon ügyesek voltak a lányok, és mindent megtettek, és a sok sérült ellenére végig küzdöttek. Gratulálok az Egernek, ez a bajnokság még egyáltalán nincs lefutva, bármi lehet.
Juhászné Tóth Mária: – Mindig nagyon nehéz a saját otthonában megszorítani vagy legyőzni a Palotát, ennek ellenére ez volt a célunk. Nagyon rossz 3:2-re kikapni. A legponterősebb játékosunk, Petrás Dalma sajnos nem volt itt, mégis voltak bíztató jelek, úgy érzem, ütőerőben jobbak voltunk riválisunknál, viszont az ötödik szett lelkesedésben nekik sikerült jobban. Nagy a tét, egyik csapat sem akar kiesni, és úgy érzem, mindkét együttes az NB I-be való. Ez talán stresszelte a lányokat, és ez is benne volt a vereségünkben...

Címkék: eger palota agria röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr12642578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyan8 2011.02.06. 20:41:35

Gratulálok mindkét csapatnak. Kicsit vicces, hogy a két edző nyilatkozata a jegyzőkönyv szerint elvileg a két "gyúró" nyilatkozata. Még ha mindenki számára nyilvánvaló, hogy ők az edzők.
süti beállítások módosítása