A MAFC-BME-Mapei némi meglepetésre, de teljesen megérdemelten 3:0-ra nyert hazai pályán a Company Nyelviskola-Veszprémi RC ellen a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának ötödik fordulójában.

A nagypapák találkozóján az unokák számában Vocskó György, a MAFC edzője szerzett vezetést Nyári Sándorral, a Veszprém mesterével szemben, hiszen a közelmúltban megszületett a harmadik trónörökös.

Kemény kéthetes munka előzte meg a mérkőzést a Veszprém számára, azonban ismét többen levelező-tagozaton látogatták az edzéseket. A hét közepén derült ki, hogy a csapatkapitány, Seck György munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudja vállalni a szombati mérkőzést, amely péntekről a MAFC kérésére lett másnapra téve.

Jól kezdett a Veszprém, Németh Zoltán ütésével és Dolgos Attila ászértékű nyitásával vezetést szerzett (0:2). A folytatásban tartotta egy-kétpontos hátrányát a MAFC, a vendégek valószínűleg rémálmukban sem gondolták, hogy az első szettben 4:5-ös állásnál vezetnek utoljára a meccsen, pedig így történt! Jahn Péter ütésével egyenlített, és Molnár István ejtésével átvette a vezetést (6:5) a házigazda. Szappanos Máté ászt nyitott (7:5), Takács Gergely pedig szépen blokkolt, Németh Ervin ütésrontásával pedig már négy pont volt a hazaiak előnye (10:6), Nyári Sándor időt kért. Hiába, mert Tari Zsolt találata következett, majd Németh Zoltán törte meg egy pillanatra a bakonyiak rossz sorozatát (11:7). Tovább vergődött a Veszprém, sok volt a rossz támadás-befejezés. 13:7 után két pontot szerzett, s zárkózni kezdett a látogató, de Németh Zoltán nyitásrontásával visszaállt az ötpontos különbség (15:10).

A második technikai szünet után már hat volt közte (17:11), de Dolgos Attila sánca után Vocskó György MAFC-edzőnek időt kellett kérnie (17:14). A MAFC jó szervafogadására alapozva kitűnően támadott, de amikor Németh Ervin visszabombázott egy átpattanó labdát, már csak kettő volt közte (17:15). A bakonyiak lendülete megtört, mert Tóth Tibor nyitást rontott. Szappanos Máté előbb szervált egy ászértékűt (19:15), majd egy hálót, aztán Jahn rontott el egy támadást (19:17). Molnár István egy centerejtés után szintén elhibázott egy nyitást, de Németh Ervin is rosszul szervált (21:18). Jahn előbb a hálóba, aztán a vonalon kívülre támadott (21:20), a MAFC időt kért. A visszatérést követően Takács Gergely blokkolt, Németh Zoltán ütött, Szappanos viszont a hálóba ejtett, s máris egyenlő volt az állás (22:22). Takács centertámadása után a Veszprém időt kért. Czintula Mihály beütötte, de Cziczó Gábor kulcsfontosságú pillanatban szervát rontott, majd Vocskó Máté blokkolt, s az áthulló labda akadálytalanul ért talajt a látogatók térfelén (25:23, 1:0).

Czintula hibájával kezdődött a második szett, majd Jahn Péter sáncolt, Szappanos ütött, a Veszprém pedig feladót cserélt, Dolgos Attila helyett érkezett Puspán Balázs (3:1). Tóth Tibor blokkjával egyenlítettek a bakonyiak (3:3), de Takács Gergely duplájával és Németh Zoltán rontásával újra ellépett a MAFC (6:3). Nyári Sándor időt kért, de Szappanos sáncával megint a fővárosiak szereztek pontot. Molnár István belenyúlt a feladásba, Tóth Tibor ászt nyitott, Szappanos elrontott egy akciót, s máris csak egy volt a differencia (7:6). Jahn Péter a blokkról kiütötte a labdát, így az első technikainál kettő volt a különbség (8:6).

A folytatásban jött egy out Németh Ervintől, majd egy sánc Molnár Istvántól (10:6). Czintula ütött, de aztán elrontott egy szervát, minden játékelemben nagyon pontatlan volt a Veszprém, amely meglehetősen nehezen tudta befejezni a támadásait. A lelkes, nagyon küzdő és jól is játszó MAFC Szappanos Máté ászértékű nyitásával és Jahn Péter akciójával tovább növelte előnyét (13:7). Tóth Tibor blokkolt, Németh Zoltán szervát rontott (16:11). A második kötelező szünet után sem történt változás, tovább száguldott a MAFC, Szappanos lerántott egy átpattanót, aztán rendkívül technikásan kipörgetett egy labdát a sáncról (18:11).

Jahn Péter ütése hosszúnak bizonyult, Tóth Tibor ászt nyitott, a hazaiak pedig időt kértek (19:15). Tóth megtette azt, amit az íratlan röplabdakódex szerint szigorúan tilos: játékmegszakítás után szervát rontott. Ezzel új lendületet vett és megint magához ragadta a kezdeményezést a MAFC. Bár Puspán visszapattintott egy áthulló labdát, a következő labdamenet az egész meccsnek kiváló tükre volt! Egy rossz fővárosi nyitásfogadás után Vocskó Máté reflexmozdulattal belekapott a felé pattanó játékszerbe, amely áthullott a bakonyiak térfelére, és a hátráló játékosok gyűrűjében leesett a vonalon belül. Jahn Péter ütése után megint öt volt közte (22:17), Vocskó blokkolta Németh Zoltánt, Nyári Sándor időt kért. Tóth Tibor pontja után Jahn Péter duplájával zárult a szett (25:18, 2:0).

A harmadik részben minden ment tovább a korábbiaknak megfelelően, Czintula nyitásrontása jelentette az első mozzanatot, aztán Tóth Tibor a hátsósorból volt eredményes. Jahn Péter ütött, Vocskó Máté pedig a hálónál lenyomta Czintulát. Szappanos ászértékű nyitását Tóth rossz támadása és Molnár sánca követte (7:3). Remek védekezésére és mezőnymunkájára alapozott a MAFC. A veszprémiek folyamatosan a liberót, Tihanyi Pétert nyitották, aki a labdák jelentős részét pontosan bejátszotta. Németh Ervin blokkolt, de Takács Gergely duplázott, Jahn Péter sáncolta Németh Zoltánt, Tóth pedig ütést rontott (13:7). Németh Ervin a szélről betalált, Cziczó középről ütött, Jahn rontott, Németh Zoltán pedig nyitott egy ászértékűt (15:12), a MAFC időt kért.

A második technikai után Tóth ejtett, Cziczó elrontotta a nyitást, Németh Ervin blokkolta Tari Zsoltot, Takács Gergely pedig továbbra is megállíthatatlan volt (18:14). Jahn és Szappanos újabb pontjait követően a Veszprém időt kért (20:15), de a visszatérés után Tóth Tibor a hálóba támadott, majd Tari ászértékű szervája ismét bakonyi időkérést eredményezett (22:15). Nyári Sándor visszacserélte a kezdőfeladót, Németh Ervin és Szappanos Máté ütésváltása után Takács nyitást rontott (23:17). Dolgos sem tudott átszerválni, Cziczó centerből még beütötte, aztán Németh Zoltán rossz nyitása jelentette a meccs végét (25:18, 3:0).

Nem hibátlan röplabdával, de megbízható alapjátékkal, határtalan lelkesedéssel, teljesen megérdemelten nyert a MAFC. Nagyon úgy tűnik, hogy a Veszprémnek nagyon nem megy a MAFC nevű csapatok otthonában. A bakonyiak a Magyar Kupa első fordulójában csak kínkeservesen nyertek 3:2-re a MAFC-Vásárhelyi ellen, a MAFC-BME-Mapei együttesétől pedig az alap- és a középszakaszban is kikaptak. Más kérdés, hogy igazából az angyalföldi és a káposztásmegyeri terem sem alkalmas az Extraliga-szintű röplabdára.

A mérkőzés legjobbja
Most azért nem könnyű a választás, mert a győztes fővárosi együttesben számos jó teljesítmény akadt. A liberó, Tihanyi Péter néhány hibát kivéve hősiesen állta rohamot, és pontosan bejátszotta a veszprémi nyitásokat. A centerek közül Molnár István is nagyszerűen játszott, de Takács Gergely még rajta is túltett! Támadásban és védekezésben is nagyon éltek a középjátékosok. Szappanos Máté és Jahn Péter a szélen bombázta az ellenfél térfelét, néhány hibával, tehát kevésbé hatékonyan, de annál eredményesebben! A mezőny legjobbja a MAFC feladója, az ezúttal nagyon pontosan, megbízhatóan, sallangmentesen teljesítő Vocskó Máté volt, aki blokkból fontos pontokat is hozott. A Veszprém játékosai közül ezúttal mindenki kritikán alul, mélyen valós tudása alatt teljesített.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 5. forduló

MAFC-BME-Mapei – Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:0 (23, 18, 18)
Káposztásmegyer, 40 néző. Játékvezetők: Tillmann, Szabó Zs.
MAFC: Vocskó M. 4, Takács G. 11, Jahn 13, Szappanos M. 12, Tari 2, Molnár I. 9. Csere: Tihanyi (liberó). Edző: Vocskó György, Novák László
Veszprém: Dolgos 3, Cziczó 5, Németh Z. 7, Tóth T. 11, Németh E. 5, Czintula M. 6. Csere: Horváth Á. (liberó), Puspán. Edző: Nyári Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:6, 11:6, 15:10, 17:11, 17:15, 21:18, 22:22. 2. játszma: 8:6, 13:7, 18:11, 19:15, 23:17. 3. játszma: 8:5, 15:10, 19:15, 23:17

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Vocskó György: – A szezon első olyan mérkőzése volt, amikor mindenki kellőképpen motiváltan, koncentráltan, önmagához méltóan játszott. Bízom benne, hogy ezt stabilizálni tudjuk, és akkor nyugodtan nézhetünk a jövőbe.
Nyári Sándor: – Akik ott voltak az edzéseken, kemény tíz nap után vannak. Akik levelező-tagozaton edzenek, sokszor több kárt csinálnak, mint hasznot. A mérkőzésen jelenlévők közül többen azt mondták, hogy úgy tűnt, mintha én akartam volna legjobban a győzelmet. Hétvégén gondolkoznom kell a folytatáson...

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért,
Az állás 5 forduló után
1. Veszprém 8 pont (10:9, 5 mérkőzés)
2. MAFC 6 pont (8:6, 4 mérkőzés)
3. Dág 6 pont (9:8, 4 mérkőzés)
4. Csepel 6 pont (8:9, 4 mérkőzés)
5. Szeged 4 pont (4:7, 3 mérkőzés)

Címkék: veszprém röplabda mafc extraliga vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr272641255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása