Ötödik, utolsóelőtti fordulójához érkezett a női NB I középszakasza, amelyben a már biztos feljutó Miskolc mögött óriási csata dúl az osztályozós helyért. Legnehezebb helyzetben a ponthátrányban lévő Kaposvár van, amelynek mindenképpen le kell győznie a szezon meglepetéscsapatát, a Szolnokot, ha a végén oda akar érni a második pozícióba. Beharangozó!

NB I, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 5. forduló

ALBRECHT-MISKOLCI VSC MISI – ÚJBUDA TC
(február 4., péntek, 16 óra)

A feljutást már korábban kiharcoló Miskolcnak ezúttal sem lehet más célja, mint a győzelem! A középszakaszban idegenben is nyerni tudott a borsodi együttes a fővárosiak ellen, így hazai pályán is egyértelmű esélyese a találkozónak. Az Újbuda harcban van még az osztályozóért, jelenleg csak játszmaaránnyal szorul a Szolnok mögé a tabellán, így számára sem mindegy a találkozó végkimenetele. Egy győzelem sokat segítene a budapestieken, hiszen akkor reális esélyük lenne arra, hogy az utolsó forduló előtt – amikor hazai pályán fogadják majd a Kaposvárt – saját kezükben legyen a sorsuk.
„Az előttünk lévő két találkozónak nincs már sorsdöntő jelentősége, de mivel készülünk az Extraligára, ahová kivívtuk a feljutást, szeretnénk több dolgot is alkalmazni, azokat, amiket edzéseken gyakoroltunk – magyarázta Toma Sándor, a Miskolc edzője. – Ilyen például az, hogy minél stabilabb legyen a centertámadásunk, vagy éppen a nyitásfogadásból induló támadások. Pihentetni igazából nem szeretnék senkit, viszont Oláh Csillának kiújult a mandulagyulladása, Szabó Barbara pedig vizsgázik, vagyis ők ketten nem lesznek kerettagok. A többi tíz játékosnak egyaránt lehetőséget kívánok adni, s azt szeretném, hogy ha pályára lépnek, akkor nyújtsanak maximumot.”

Tippjeink
Rodics Dániel
3:1
Kovács Gábor 3:1

BITT-KAPOSVÁRI NRC – SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI
(február 4., péntek, 16 óra)

A forduló talán legérdekesebb mérkőzésére kerül sor Kaposváron, ahol a Szolnok vendégeskedik. A rutinos látogatók a középszakaszban egyszer már megtréfálták a somogyiakat, hiszen szűk három hete, hazai pályán legyőzték pénteki ellenfelüket! Időközben tisztes vereséggel búcsúztak a Magyar Kupától (az Extraliga-résztvevő NRK ellen három játszmát is nyertek), ám valószínűleg ezt sem csalódásként, hanem sikerként élték meg a játékosok. A túloldalon ennél sokkal nagyobb gondok vannak, hiszen – ki gondolta volna ezt a középszakasz előtt – a somogyiak még nyeretlenek 2011-ben! Hogy még mindig van esélyük az osztályozóra, azt elsősorban kiváló őszüknek köszönhetik, ám ha komolyan oda szeretnének érni a második pozícióba, most már nincsenek kifogások: a hártalévő két meccsüket meg kell nyerniük!

Tippjeink
Rodics Dániel
2:3
Kovács Gábor 3:1



NB I, nők, középszakasz az 1-4. helyért,
Az állás 4 forduló után
1. Miskolc 19 pont (29:13)
2. Szolnok 14 pont (18:23)
3. Újbuda 14 pont (17:24)
4. Kaposvár 13 pont (20:24)

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 5. forduló

VESZPRÉMI EGYETEMI SC – PALOTA-BÖLLHOFF
(február 4., péntek, 18 óra)
Papíron rangadóra kerül sor az alsóházban, ám véleményünk szerint a nagy küzdelem ezúttal elmarad. A Veszprém az alapszakasz botladozásai után végre jó formába került, és tudásának megfelelően játszik – mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a csapat oda-vissza legyőzte az Egert, így elkerült a kiesőhelyről! A túloldalon ezzel szemben sérülések tizedelik a csapatot, nagyon régen volt utoljára, hogy Szalayné Sebők Éva a legjobb kezdőhatosát küldhette pályára. Bár a fővárosiak kétszer is legyőzték idén a veszprémieket, idegenben mindössze két győzelmük van – mindkétszer a Kalocsa otthonában tudtak nyerni. Meglepő lenne, ha most szereznék harmadik sikerüket vendégként.

Tippjeink
Rodics Dániel
3:0
Kovács Gábor 3:1

Az Agria RC-Eger – Kalocsai SE mérkőzést a múlt héten már lejátszották (3:0). A meccs tudósítása ide kattintva elolvasható!

NB I, nők, középszakasz az 5-8. helyért,
Az állás 4 forduló után
1. Palota 17 pont (22:15)
2. Veszprém 16 pont (25:16)
3. Eger 16 pont (23:15)
4. Kalocsa 11 pont (5:29)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr672635732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása