A békéscsabai városháza dísztermébe belépve serlegerdő fogadta a keddi élsportolói fogadásra meghívottakat. A trófeák és az emlékplakettek Vantara Gyula polgármester köszöntője után hamar gazdára is találtak. A városvezető a tavalyi évre visszatekintve az év nagy békéscsabai mérkőzéseit, eseményeit emelte ki.

A város 2010-ben négyszázmillió forint feletti összeggel támogatta a békéscsabai sportot, de az idén kevesebb forrás áll rendelkezésre. „Továbbra is az értékek megőrzése a cél, de százszázalékosan nem lehetünk az egyesületek fenntartói” – mondta a városvezető. Az esemény első részében az élsportolókat díjazták. A Békéscsabai RSE-ből Molcsányi Rita, Pallag Ágnes és Nagy Attila edző járulhatott elismerésért. A klub most ünnepli fennállásának tízedik évfordulóját, ebből az alkalomból Baran Ádám elnök vehetett át dísztányért.

A Békéscsabai RSE az utóbbi években rendre kiemelkedő teljesítményt nyújt. A felnőtt csapat évek óta tartja helyét a legjobbak között, az Extraligában, az utánpótláscsapatok pedig sorozatban érnek el dobogós helyezéseket a korosztályos bajnokságokban. A klubnak jelen pillanatban összesen 12 válogatott kerettag sportolója van. Az egyesületből ketten vettek részt 2010-ben világversenyen. A magyar ifjúsági-válogatott tagjaként a szerbiai Európa-bajnokságon szereplő csapat erőssége volt Molcsányi Rita és Pallag Ágnes. Molcsányi a felnőtt válogatottba is bekerült, s kiérdemelte az év utánpótlás röplabdázója címet is.

A békéscsabai csapat edzője Nagy Attila, a klub szakmai munkájáért felelős másik szakember Kormos Mihály. Valamivel több mint tíz esztendeje néhány lelkes, ambiciózus fiatal nem akart belenyugodni abba, hogy Békéscsabán megszűnjön, eltűnjön az egykor szebb napokat látott röplabdasport. Ezért 2000 őszén megalakította a Békéscsabai RSE-t, amelyet ma az ország egyik legjobb utánpótlásműhelyének tartanak. Az egyesületben tevékenykedők a tíz év alatt szisztematikus és nagyon kemény munkával az egészen kicsiktől indulva 2009-re Extraliga-csapatot építettek. Minden elismerést megérdemelnek az alapítók: Kormos Mihály, Molnár László és Bartos Judit, valamint az első csoport gyermekeinek szülei.

(forrás: brse.hu)

Címkék: békéscsaba röplabda brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr892633993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása