Kinek és miért éri meg röplabda Magyar Kupa négyes döntőre pályázni, amikor a városnak nincsen érdekelt csapata, és bár a sportág világszerte igen népszerű, Debrecenben az utóbbi évtizedekben a perifériára szorult?

Az MRSZ-ben tartott liciten hétfőn a debreceni pályázat nyerte el a röplabda Magyar Kupa négyes döntőjének rendezési jogát, mégpedig a nők és a férfiak esetében egyaránt. Hamar kiderült, hogy Becsky István, az önkormányzati képviselő Becsky Tibor fia és a Főnix Rendezvényszervező Kft. áll a debreceni pályázat mögött.

A debreceni sportéletben tevékenykedő Becsky István tavaly már szervezett junior röplabdatornát az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, most pedig a Főnixben tervezi három nap erejéig feleleveníteni a régi szép debreceni röplabdaéletet. A merész vállalkozáshoz az adta a muníciót, hogy röplabdában ilyen illusztris helyszínen Magyar Kupát még nem rendeztek, a négyes döntő pedig Debrecen hírnevét öregbíti. Más sportágban – mondta Becsky István – sokkal komolyabb áldozatot kéne hozni egy négyes döntőért.

Arra a kérdésre, hogy milyen fantáziát lát az eseményben, amikor Debrecen csapata nem lesz érdekelt, ráadásul immár tömegbázisa sincs a sportágnak a cívisvárosban, a sportszervező úgy fogalmazott, a röplabda valaha igen népszerű sport volt a hajdúsági megyeszékhelyen, tehát megvannak a gyökerek. Másrészt az ide érkező nyolc csapat kísérőiből, illetve a régió sportbarátaiból reményei szerint népes közönség áll össze, még ha nem is várható zsúfolásig teltház a hatalmas Főnixben.

Arra a kérdésre, hogy a licit, illetve rendezés költségei mennyire rúgnak, Becsky István még nem válaszolt. Időt kért.

A hunvolley.blog cikket, amely a konkrét összegeket is tartalmazza, ide kattintva olvasható!

(forrás: civishir.hu)

Címkék: debrecen röplabda magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr722632341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása