A Nagyszebenben aratott győzelem után két vereséget szenvedett a CSU Medicina a román női bajnokság alapszakaszában. A marosvásárhelyiek a Dinamo Bucuresti ellen az első játszma végén begörcsöltek, majd fordulatos meccsen, egyenetlen teljesítménnyel a Craiova otthonában vesztettek öt játszmában.

Nem tud elmozdulni az ötödik helyről a marosvásárhelyi női röplabdacsapat, amely az alapszakasz 13. fordulójában háromjátszmás vereséget szenvedett hazai pályán a Bajnokok Ligája-résztvevő Dinamo Romprest Bucuresti együttesétől. Pedig lehetett volna jobb is az eredmény, ha a lányok nem görcsölnek be az első játszma elején.

Tulajdonképpen akkor dőlt el a találkozó, amikor az első szettben 22:18-ra vezettek a házigazdák, s valami megmagyarázhatatlan rövidzárlat következtében sorozatban hét pontot kaptak, anélkül, hogy válaszolni tudtak volna rá. Így elveszíteni a játszmát 25:22-re pedig még egy erős alkatot is megvisel, nem is tudtak már lélektanilag felállni Branko Gajics tanítványai.

Ezzel gyakorlatilag szinte véglegessé vált, hogy a csapat nem fogja tudni behozni az első négy helyezettet az alapszakasz végéig.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 13. forduló
CSU Medicina – Dinamo Romprest Bucuresti 0:3 (–22, –22, –18)

A 14. körben a Craiova otthonában is vereséget szenvedett a marosvásárhelyi CSU Medicina, amivel gyakorlatilag véglegesnek tekinthető, hogy az alapszakasz végéig az együttesnek nincs esélye az első négy közé kerülnie. Az őszi, marosvásárhelyi mérkőzést idegenlégiósok nélkül is a CSU Medicina nyerte.

Számítani lehetett, hogy a japán feladóval erősítő Craiova nem lesz könnyű falat, azonban a három szerb idegenlégióssal kibővített kerettel rendelkező marosvásárhelyi csapat így is esélyesebbnek számított. Különösen, hogy fennen hangoztatták a visszavágók elején, hogy a legjobb négy között szeretnének végezni a bajnokságban.

A reményeket az első játszma pedig igazoltnak mutatta, hiszen a vendégek könnyedén nyertek 25:14-re. Ekkor úgy tűnt, nincs azonos szinten a két csapat. Női röplabdában azonban sohase mondd, hogy soha! A második játszma (túlzottan kiengedtek volna?) teljesen fordított volt, ezt Craiova nyerte 25:15-re. A harmadik szettben aztán úgy tűnt, ismét minden világos, csupán pillanatnyi megingás volt az előző játszma, hiszen Branko Gajics csapata 25:16-ra győzött és 2:1-re vezetett.

Senki sem gondolta, hogy a Craiova visszafordíthatja a meccset, és mégis... 24:19-es hazai vezetés után a CSU Medicina egy utolsó belehúzással még öt játszmalabdát mentett, 25:25-re egyenlített, a meccset azonban nem sikerült lezárnia, mert a Craiova hosszabbításban 27:25-re nyert és kiegyenlítette a játszmaállást. Az ötödik rész már vérre ment, és nem volt jó vége marosvásárhelyi szempontból. Még nehezebben viselhető el a CSU Medicina számára, hogy 14:13-as állásnál a Craiova javára a találkozó sorsát egy hálóba ütött nyitás döntötte el...

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 14. forduló

SCMU Craiova – CSU Medicina 3:2 (–14, 15, –16, 25, 13)
Játékvezetők:
Suciu, Mateizer
Craiova: Hatakejama, Zanfir, Constantinescu, Rogojinaru, Hambele, Rusu. Csere: Pasca (liberó), Matthews, Popovici, Postea
CSU Medicina: Szimanics, Salaoru, Baciu, Terzics, Ivanof, Maletics. Csere: Dimény (liberó), Ciocian, Jovanovics, Breban

Az alapszakasz állása a 14. forduló után
1. Stiinta Bacau 36 pont (13 mérkőzés)
2. CV 2004 Tomis Constanta 35 pont (13 mérkőzés)
3. VC Unic LPS Piatra Neamt 32 (13 mérkőzés)
4. CS Dinamo Romprest Bucuresti 28 pont (13 mérkőzés)
5. CSU Medicina CSS Targu Mures 20 pont (13 mérkőzés)
6. CS Pro Volei Botosani 17 pont (13 mérkőzés)
7. CSM Lugoj 15 pont (12 mérkőzés)
8. CSMU Craiova 12 pont (13 mérkőzés)
9. Universitatea Cluj 8 pont (13 mérkőzés)
10. CSM Bucuresti 4 pont (12 mérkőzés)
11. CSM CSS Terezianum Sibiu 3 pont (12 mérkőzés)

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr142627310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása