Ahogyan arról a hunvolley.blog elsőként adott hírt, az MRSZ visszavonta 19 edző engedélyét. A szankció Egerben három trénert is érint. A döntés értelmében január 24-től Juhászné Tóth Mária, Vajda Tiborné és Vincze Tamás ebben a szezonban már nem ülhet le edzőként vagy másodedzőként a kispadra.

A sajnálatos esemény háttere, hogy az érintettek az idei szezonban az edzőtovábbképzésre biztosított három időpont és hat alkalom egyikén sem jelentek meg. Gáspárdy György, az Agria RC-Eger ügyvezetője kifejtette: sajnálják a történteket, de semmiképp nem fognak változtatni a szakmai munka irányítását illetően. Juhászné Tóth Máriát például gyúróként nevezik hivatalos mérkőzésre.

„Tavaly szeptemberében az engedély meg lett csináltatva, az akkor esedékes költséget befizettük – magyarázta Gáspárdy. – A kiváltás feltétele idáig az volt, hogy egynapos továbbképzésen kellett megjelenniük edzőinknek, úgy kapták meg a szükséges dokumentumokat. A kurzust központilag nem szervezték meg, szakembereinkkel pedig később közölték, hogy el kell utazniuk Dömsödre, Ikrénybe ifjúsági edzést megnézni. A korábbi díjakat is megemelték. Edzőink nem mentek el erre a továbbképzésre, így a szövetség ezt a szankciót alkalmazta velük szemben. Egyébként különösebb jelentőséget nem tulajdonítunk az ügynek. Továbbra is a két szakember felel a szakmai munkáért. Hivatalos mérkőzésen gyúróként nevezve fognak ülni a kispadon, az időkérés lehetőségével pedig a csapatkapitány élhet. Vincze Tamás esetét nem ismerem, nem is nyilatkoznék ügyében, de gondolom, a helyzete hasonló.”

(forrás: agriasport.hu)

Címkék: eger agria röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr342619924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása