Három fordulóval a középszakasz vége előtt eldőlt, hogy az Albrecht-Miskolci VSC-MISI csapata az első helyen végez a női NB I-ben, tehát egy év távollét után biztosan visszajut az Extraligába. Toma Sándor edző köszöni a bizalmat a vezetőknek, a lányoknak pedig a partnerséget.

Hétfőn hajnali két órakor érkezett haza Kaposvárról a miskolci csapat, amely az Extraligába való feljutás szempontjából már tét nélküli mérkőzést játszott vasárnap késő délután a somogyi megyeszékhelyen. Az együttes ennek ellenére győzött 3:2-re, s elmondhatja magáról, hogy november hatodika óta (amikor kikaptak Kalocsán) veretlen a bajnokságban.

„Pénteken este kaptam a hírt, hogy a középszakasz aznapi fordulójában számunkra kedvezően alakult az Újbuda–Szolnok találkozó, s mindezt sms-ben azonnal továbbküldtem a lányoknak – kezdte Toma Sándor, a Miskolc szakvezetője. – Szombaton délelőtt, az itthoni edzésen természetesen mindenki örült, ezt követően pedig buszra szálltunk, és elindultunk Kaposvárra, egy nappal a mérkőzés előtt. Vasárnap délelőtt tartottunk még egy átmozgató tréninget, amit a tények ismeretében sem vett senki lazán. Megbeszéltük, hogy valamennyien lehetőséget fognak kapni a találkozón, erre sor is került, mindenki próbálta hozni a formáját. A kezdeti fáradtság ellenére határozottan, kulturáltan mozgott a csapat, miközben egymást segítették a játékosok.”

Toma Sándor – aki egykoron center volt az élvonalban – 2008 eleje óta az MVSC edzője, ám ez a keret másfél éve, 2009 nyarán alakult ki. Akkor távozott Tóth Luca, Szűcs Zsuzsanna, Kriegel Zsófia, Parti-Józsa Eszter, Veres Alexandra, helyükre a serdülőből kerültek fel röplabdázók, illetve érkezett a B-válogatott Rédei Liána Szombathelyről.

„A klubvezetők kérése az volt, hogy alkossák miskolci fiatalok a csapatot, de Tóth Luca távozása miatt szükségünk volt egy feladóra – folytatta Toma Sándor. – Egyedül Kovács Edinának és Szajkó Tímeának volt extraligás tapasztalata, nekik kellett azt tolerálniuk, hogy nem megy úgy, mint korábban, hogy jönnek a vereségek. Az edzésmunkát viszont már ekkor is beletettük, csak éppen nagyon hiányzott a rutin. A türelmet megkaptuk fő támogatónktól, Albrecht Józseftől is, és örülök, hogy ezt most meg tudtuk hálálni. Az elmúlt hónapokban folyamatosan javult a teljesítményünk, gyakoroltunk számtalan dolgot, a feladóiskolától kezdve az ütő-feladó kontaktuson át különböző kombinációkig. A lányok partnereim voltak, belátták, hogy a sikerhez minden nap edzeni kell, s már oda jutottunk, hogy a tréning előtt egy órával ők jönnek az egyéni képzésre. Ez nekem óriási öröm. Amikor nem úgy ment, igyekeztem tartani a lelket a lányokban, de a sport ilyen, egyik nap keseregsz, a másik napon pedig már ismét mosolyogsz. Megköszönöm a csapatkapitány, Szajkó Tímea munkáját is, aki maximálisan segített, összekapta a csapatot, amikor szükség volt rá. Még két meccsünk van a középszakaszban, utána jön a rájátszás, immár neves ellenféllel szemben, megpróbálunk majd felszabadultan röplabdázni, és egy-egy sikert elérni.”

Illyés Miklós, a Miskolci VSC elnöke tavaly is mondta, hogy vélhetően hasznos, előnyös lesz a csapat számára a másodosztályú szereplés, mert a lányok összeszoknak, megérzik a győzelem ízét, s elhiszik magukról, hogy bármikor a maguk javára fordíthatnak egy mérkőzést. „Ez a közösség folyamatosan épült, helyi, miskolci sportolókból, s mostanra oda jutott a történet, hogy a kispadról is bárki bátran bevethető – tette hozzá a klubelnök. – Örülök, és a magam, valamint Albrecht József főtámogató nevében gratulálok Toma Sándor edzőnek, illetve a csapatnak ehhez az eredményhez, amit klubunk centenáriumi évében sikerült elérni. Persze, örömben van némi üröm is, mert a klub nehéz anyagi helyzetben van, de azon dolgozom, dolgozunk, hogy ezeket a problémákat megoldjuk.”

(forrás: Borsod Online)

Címkék: miskolc röplabda mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr732614401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása