A Dág elleni, idegenbeli rangadónyeréssel lendületbe jött a Csepel, és a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának negyedik fordulójában, hazai pályán a fővárosi rivális MAFC ellen is győzött (3:1).

Fordulatos, izgalmas, ám a péntekinél sokkal alacsonyabb színvonalú mérkőzésen több év után újra nyert a Csepel a MAFC ellen. Összességében megérdemelte a hazai csapat a sikert, elsősorban azért mert kevesebb hibával játszott, mint a riválisa, ám izgalmak akadtak most is bőségesen. A lényeg, hogy a csepeliek kettős győzelemmel abszolválták ezt az igen nehéz hétvégét, és ezért mindenképpen büszkék lehetnek magunkra!

A mérkőzést a pénteki felállásban kezdte a Csepel, és ami még ennél is fontosabb, a lendület is hasonlatos volt a Dág ellenihez. Az első szettben azonnal látszott a két együttes közötti mentális különbség, amely igen gyorsan pontokban is megnyilvánult, ugyanis rögtön az elején négypontos előnyre tett szert a hazai csapat, köszönhetően a remek nyitásoknak, sáncoknak és a hatékony kontratámadásoknak. 8:4 és 16:10 volt az állás a két pihenőnél a Csepel javára, és a differencia a továbbiakban is nőtt. Ezen a cserék sem tudtak változtatni a MAFC-nál, és így a szettet Kunert Mátyás ütésével 25:16-ra nyerte a hazai csapat (1:0).

A folytatásban aztán következett a rendszeres megtorpanás, és pár pontatlan mozdulat pillanatok alatt azt eredményezte, hogy 1:4 állt az eredményjelzőn. Az időkérés után nagyon kemény munkával megkezdődött a felzárkózás, de a jó dolgokat azonnal buta hibák követték hazai oldalon, a különbség hosszú távon nem változott. A sáncok hatékonyan működtek mind a két oldalon, és a vendégek ebben az időszakban centerposzton tudtak érvényesülni, ezzel pedig értékes előnyre tettek szert, amelyet a végjátékban is megtartottak és egyenlítettek (1:1).

Mindenki sejtette, hogy az igazi csata csak ekkor kezdődik, és úgy nézett ki, a hazai játékosok ennek sokkal jobban átérezték a súlyát, mivel az első szettben látott lendülettel vették bele magukat a játékba. Sok támadás folyt a széleken, ez elsősorban a gyengülő nyitásfogadásnak volt betudható, de az ütők jól tartották magukat, keveset rontottak. A Csepel magabiztosan, 16:12-re vezetett, ám elég volt két-három hiba, és mindjárt feljött a MAFC (19:18). A hajrában folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a csepeliek 23:22-nél szervát rontottak, ám a következő labdát értékesítették, így 24:23-nál lehetősége akadt a házigazdának, hogy befejezze ezt a roppant fontos játszmát. A szélre feladott labdát Daróczi Gergely értékesítette (25:23, 2:1).

A negyedik felvonás elején a MAFC igencsak megérezte az előző végjátékot, és a Csepel Tamasi István nyitásainak köszönhetően 7:1-re elhúzott, a technikai időnél 8:3 volt még az állás. Aztán innentől kezdve mindig becsúszott egy-egy kisebb hiba a hazai játékába, ez pedig azt eredményezte, hogy 11:11-nél már egyenlő volt az állás. 16:15-re ismét a Csepel vezetett, majd jöttek a vendégek, s fordítottak (16:18). 19-19-nél volt ismét egál volt az állás és innentől kezdve óriási csata dúlt a pályán. A MAFC-nál volt a pontelőny, és 24:23-nál be is fejezhették volna a szettet a vendégek, ám Jahn Pétert blokkolta Daróczi. 24:24 után a fent említett két játékos ütései követték egymást 26:26-ig, amikor is egy kontralabda után Tamasi a Csepelt juttatta előnyhöz. A következő labda, amely az első mérkőzéslabda volt, hosszúra sikeredett (27:27). A vendégek nyitása után Pajor Arnold fejezett be egy centertámadást sikeresen, majd ő ment szerválni, és elől Budaházi István blokkja véget vetett a mérkőzésnek, amelyet 3:1-re a nagy akarattal, de sok hibával játszó Csepel nyert meg teljesen megérdemelten.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 4. forduló

Csepel – MAFC-BME-Mapei 3:1 (16, –21, 23, 27)
Csepel, 70 néző. Játékvezetők: Mocsnik, Pőcze
Csepel: Pajor, Buzás, Tamasi, Budaházi, Kunert, Daróczi. Csere: Kelemen (liberó), Szabó-Erdélyi. Edző: Tamás Zoltán
MAFC: Vocskó M., Tari, Dzsáber, Jahn, Szappanos M., Takács G. Csere: Tihanyi (liberó), Oláh, Markovich. Edző: Vocskó György

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért,
Az állás 4 forduló után
1. Veszprém 7 pont (10:6, 4 mérkőzés)
2. Csepel 6 pont (8:9, 4 mérkőzés)
3. Dág 4 pont (6:7, 3 mérkőzés)
4. MAFC 4 pont (5:6, 3 mérkőzés)
5. Szeged 3 pont (3:4, 2 mérkőzés)

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel röplabda mafc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr212609116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása