Ez az igazi VESC!

 2011.01.24. 02:07

Az elmúlt hétvégét megelőzően jó formában volt az Agria RC-Eger, viszont aktuális ellenfele, a Veszprémi Egyetemi SC botladozott. Nos, a pénteki siker után a bakonyiak a női NB I 5-8. helyéért zajló középszakaszának negyedik fordulójában is 3:1-re győztek a hevesiek ellen, ezúttal idegenben! Ezzel módosult a tabella állása, immár az Eger van a kiesőhelyen.

A forgatókönyv azonos volt a pénteki mérkőzésével. Álmosan, lagymatagon kezdett a Dancs Renátát, Répászki Mariannt és Hajdú Biankát nélkülöző Eger. Jó nyitásokkal és remek mezőnymunkával már az első szettben tetemes előnyt harcolt ki a VESC, a tompán játszó Eger csak futott az eredmény után. A sima első játszma után 13:4-ig folytatta jó sorozatát a vendégalakulat a második periódusban. A házigazdák azonban egyre magabiztosabbá váltak és 15:15-nél utolérték megtorpant riválisukat, áldozatos munkával visszajöttek a meccsbe. A szoros végjáték végül az Egernek kedvezett (1:1). A hazaiak mindent beleadtak a harmadik játékrészben, és 11:4-es előnyt harcoltak ki. Eztán a bakonyiak pillanatai következtek, Oláh János edző cserékkel frissített, és csapata fokozatosan ledolgozta hátrányát, majd a legjobbkor a vezetést is megszerezte. A változatos küzdelmet hozó szakaszt némi szerencsével a vendégek nyerték, ez pedig összeroppantotta az Egert. A befejező szettben már csak statisztáltak a hevesiek a Veszprém diadalmenetéhez. A negyedik etapban már csak egy csapat volt a pályán, a VESC tetszés szerint érte el pontjait és igaz, nem túl magas színvonalú játékban, de végig vezetve, magabiztosan behúzta a szettet. A Veszprém egy játszmát kivéve uralta a mérkőzést, és ezúttal tudásának megfelelően játszott.

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 4. forduló

Agria RC-Eger – Veszprémi Egyetemi SC 1:3 (–13, 24, –22, –13)
Eger, 100 néző. Játékvezetők: Mezei Z., Bátkai-Katona
Eger: Petrás, Tóth R., Tóth E., Imreh, Kolman, Róth. Csere: Nemes (liberó), Izsák. Edző: Juhászné Tóth Mária
Veszprém: Kovács A., Környei, Szelle, Telek, Földesi, Tobak. Csere: Kelemen (liberó), Molnár B. Edző: Oláh János

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:8, 10:16, 13:23. 2. játszma: 3:8, 9:16, 23:22. 3. játszma: 8:5, 16:15, 21:23. 4. játszma: 5:8, 11:16, 13:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Juhászné Tóth Mária: – Az előző találkozóhoz képest még tartalékosabbak voltunk, ráadásul a diákolimpia szombati területi döntője is kihatott a mai teljesítményünkre. A Veszprém megérdemelten győzött, mert jóval kevesebbet hibázott.
Oláh János: – Örülök, hogy végre fejben is végig bírtuk a meccset.

Kalocsai SE – Palota-Böllhoff 0:3 (–24, –16, –17)

NB I, nők, középszakasz az 5-8. helyért,
Az állás 4 forduló után
1. Palota 17 pont (22:15)
2. Veszprém 16 pont (25:16)
3. Eger 16 pont (23:15)
4. Kalocsa 11 pont (5:29)

(forrás: agriasport.hu, Veszprém megyei Napló)

Címkék: eger veszprém agria röplabda vesc veszprémi egyetemi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr512608865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása