Rendkívül kiegyensúlyozott és élvezetes harcot folytat három csapat az osztályozót jelentő második helyért a felsőházban, illetve a kiesés elkerüléséért az alsóházban a női NB I-ben. A középszakasz negyedik fordulójának rangadói után ismét közelebb kerülünk a megoldáshoz! Beharangozó!

NB I, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 4. forduló

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI – ÚJBUDA TC
(Január 23. vasárnap, 15 óra)
Ahogy megjósoltuk, az újoncként a felsőházba kerülő szolnokiak számára most már minden meccs ajándék, és a tétnélküli, felszabadult játék kiváló győzelmeket eredményez! Igazi sikertörténet ez, amelynek legfrissebb fejezete pénteken éppen az Újbuda otthonában íródott, hiszen a vendégek 3:0-ra győztek! A Kaposvár újabb veresége miatt immár tényleg szabad préda az osztályozót jelentő második hely! Hazai környezetben nagyon jó a Szolnok, eddig csak kétszer kapott ki a jelenlegi szezonban (az alapszakaszban a Miskolctól és a Kaposvártól is csak 3:2-re), igaz, ezúttal nem a Tiszaligetben lévő Olajcsarnokban, hanem a városközponthoz közelebb eső Tűzoltócsarnokban játsszák a meccset. Egyik csapat sincs hozzászokva a sorozatterheléshez, a szolnokiak ráadásul kupameccset is játszottak a hét közben, Nyíregyházán. Reméljük, nem a fáradtság dönti el a találkozót.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:1

BITT-KAPOSVÁRI NRC – ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI
(Január 23. vasárnap, 16 óra)

Nagyon kell a Kaposvárnak a siker ahhoz, hogy legalább az osztályozót jelentő második helyre odaérjen. A két együttes pénteki csatáját a Miskolc nyerte, ezzel biztosította első helyét, tehát a továbbiaktól függetlenül visszajutott az élvonalba. Úgy gondoljuk, hogy vasárnap a somogyiak lesznek motiváltabbak, és ha az akarás nem görcsösséget, hanem lendületet eredményez, akkor megszerezhetik első győzelmüket a középszakaszban.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 3:1

NB I, nők, középszakasz az 1-4. helyért,
Az állás 3 forduló után
1. Miskolc 17 pont (26:11)
2. Újbuda 13 pont (16:21)
3. Kaposvár 12 pont (18:21)
4. Szolnok 12 pont (15:22)

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 4. forduló

AGRIA RC-EGER – VESZPRÉMI EGYETEMI SC
(Január 23. vasárnap, 15 óra)

Megtört a jég, rangadót nyert a Veszprém! A bakonyiak hosszú-hosszú idő után elsősorban legyőzték saját magukat, aztán megverték az Egert. A tabellán a helyzet ettől még nem változott, a VESC változatlanul kiesőhelyen áll, de ez a siker fontos lehet a folytatás szempontjából, hiszen további lendületet adhat. Az osztályváltást akkor kerülheti egy a Veszprém, ha idegenben is képes a bravúrra. Palotán ez nem jött össze, de a pénteken látott hozzáállással és játékkal a hevesi megyeszékhelyen lehet rá esély.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 1:3

KALOCSAI SE – PALOTA-BÖLLHOFF
(Január 23. vasárnap, 16 óra)

Továbbra is a győzelembe menekül a példátlan sérüléshullám által sújtott Palota, hiszen a Veszprém után a Kalocsa ellen is nyert odahaza. Idegenben persze mindig nehezebb a siker, de a tabella rendkívül szoros, ha a fővárosiak benn akarnak maradni, akkor a sereghajtó Kalocsával szemben egyszerűen nem engedhetnek meg maguknak egyetlen botlást sem. Vigyázat, ez a meccs a kezdés előtt egyáltalán nincs lefutva, az alföldiek képesek a meglepetésre!

Tippjeink
Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 2:3

NB I, nők, középszakasz az 5-8. helyért,
Az állás 3 forduló után
1. Eger 15 pont (22:12)
2. Palota 15 pont (19:15)
3. Veszprém 14 pont (22:15)
4. Kalocsa 10 pont (5:26)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr142604433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása