A Békéscsabai RSE hazai környezetben 3:1-re nyert a tartalékos MÁV Előrének a női Extraliga 5-8. helyéért zajló középszakaszának második fordulójában. A jelenlegi szezonban a viharsarkiak két vereség után először győztek a székesfehérváriak ellen.

Remekül nyitott a Békéscsaba a kissé álmosan kezdő riválisával szemben. Pontosak és jól irányzottak voltak az ütések, a vendégek viszont egy idő után szívósan védekeztek. A csabaiak kapkodását kihasználva megkezdték a felzárkózást. Nem túl magas a fehérvári csapat, mégis remekül működött a sánca. Olyannyira, hogy a második technikai után fordítottak az álláson a látogatók. Nagy Attila edző időkéréssel és cserékkel igyekezett változtatni a csapat játékán, kevés sikerrel. Egyre kapkodóbbá, szétesettebbé és pontatlanabbá váltak a hazaiak, nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel (17:25, 0:1).

A második játékrész elején felváltva vezettek a csapatok. A két technikai pihenők között viszont folyamatosan a békéscsabaiaknál volt az előny, de két pontnál jobban nem tudtak elhúzni. Ekkor már tetszetősebbek és hatékonyabbak voltak a hazaiak támadásai, a fehérváriak nem hozták azt, amit az első szett végén nyújtottak. A finisben pedig végleg az történt a pályán, amit a békéscsabaiak akartak (25:21, 1:1).

A harmadik szettben szinte mindent lemásolt a két együttes a korábbiból. A vendégek védekezése, sáncmunkája magasodott ki, a házigazdák mégis a támadásokban bizonyultak hatékonynak. Keveset rontottak a csapatok és szorosan alakult a játszma. Végül ismét a finisben nyújtott remek játékának köszönhették a házigazdák az újabb részsikert (25:17, 2:1).

A negyedik játékrészben 2:3-ig volt szoros az állás, ezt követően robbantott a Békéscsaba. Hosszú labdamenetek következtek, amelyek rendre a hazaiak pontjaival végződtek. Ebben a szettben volt az addigi legnagyobb különbség a két csapat között, ugyanis a második technikainál már 16:6-ot mutatott az eredményjelző. Igaz, ezt követően újra akadozni kezdett a pályaválasztó szekere, szívós munkával megkezdte a felzárkózást a MÁV Előre. Egy remek Fésüs Erzsébet-bemutató után újra magára talált a csapat, és óriási küzdelem után megnyerte a meccset (25:20, 3:1).

Az őszi, alapszakaszbeli mérkőzéseken egyaránt a székesfehérváriak nyertek 3:1-re. Ezúttal nagyon fűtötte a visszavágás vágya a viharsarkiakat, annál is inkább, mert két nappal korábban a fővárosban vereséget szenvedtek egy gigantikus csatában az Újpesttel szemben. Nos, az óriási lelkesedésnek köszönhetően nem csak szépítettek a békéscsabaiak, hanem alaposan visszavágtak a MÁV Előrének a korábbi kettős vereségért.

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 2. forduló

Békéscsabai RSE –MÁV Előre SC 3:1 (–17, 21, 17, 20)
Békéscsaba, 300 néző. Játékvezetők: Csizmarik, Bodrogi
Békéscsaba: Sherman 5, Molcsányi R. 16, Jezerniczki 12, Fésüs E. 13, Soós N. 24, Pallag 9. Csere: Bucsi (liberó), Bozóné 2, Czina, Horváth V. Edző: Nagy Attila
MÁV Előre: Vacsi 10, Antal A. 7, Tálas 6, Dzunic 9, Kondor T. 3, Meek 18. Csere: Deli-Germann (liberó), Pintér E. Edző: Fésűs Irén

Jók: Sherman, Jezerniczki, Fésüs E., Soós N., illetve Antal A., Meek

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:1, 8:3, 9:6, 16:15, 16:18. 2. játszma: 2:3, 4:3, 5:7, 9:7, 16:14, 19:19, 24:20. 3. játszma: 4:2, 5:5, 10:6, 11:10, 14:10, 19:14, 24:16. 4. játszma: 2:3, 8:3, 11:4, 14:5, 16:6, 18:11, 20:11, 21:17, 23:17, 23:19

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nagy Attila: – Nagyon küzdelmes mérkőzést hozott a vasárnapi találkozó, korrekt játékvezetés mellett. A második szettől kezdve magas színvonalon röplabdáztunk. Ma több nyerő emberünk is átlendítette a csapatot a negyedik szett holtpontján.
Fésűs Irén: – Küzdelmes meccs volt. A játékvezetői nyomást azonban nem bírtuk. Mindig olyankor törték meg ítéleteikkel a játékunkat, amikor lendületbe kerültünk, s ezt nem bírta fiatal csapatunk. Nem jó érzéssel távozom.

(forrás: brse.hu)

Címkék: máv békéscsaba röplabda fehérvár extraliga brse máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr312589253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása