Továbbra is kiválóan szerepel hazai pályán a Szolnoki Főiskola RK-SI a női NB I-ben! A csapat ezúttal az 1-4. helyért zajló középszakasz második fordulójában a BITT-Kaposvári NRC ellen nyert 3:2-re! A rangadó képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A Szolnok és a Kaposvár is vereséggel kezdte a középszakaszt. A somogyiak otthon kaptak ki az Újbudától, a Tisza-partiak pedig a már-már élvonalbeli Miskolc vendégeként vesztett. Ilyen előjelekkel a Szolnok otthonában fogadta a Kaposvárt a második fordulóban.

Mindkét csapat óvatosan kezdett, a pontok is szinte felváltva estek az első technikai szünetig (8:7). A következő szakaszban a hazaiak szép csöndben elléptek a gyors centerjátékot favorizáló vendégektől (12:9). Mindkét csapat jól mezőnyözött, de a szolnokiaknál több volt az átütő erő, elsődlegesen a szélsőtámadásokban (21:16). A négy-ötpontos különbség meg is maradt a szett végéig (25:20, 1:0).

A második játszmában az első felvonás forgatókönyve szerint folyt a játék (8:6, 12:9). A Szolnok egyre magabiztosabb lett és több ászértékű nyitást, váltott center- és szélsőtámadást bemutatva szórakoztatta a hazai közönséget (21:12, 25:18, 2:0).

Érthetetlen törés következett a mérkőzésben. Az addig szinte egymást felülmúló hazaiak játéka teljesen szétesett (1:5). A somogyiak pedig éltek a lehetőséggel, küzdöttek minden elveszettnek hitt labdáért, és szép fokozatosan elléptek a lélekben talán már a meccs végét váró szolnokiaktól (5:13). Amíg az egyik oldalon minden sikerült addig a másikon szinte kocka alakú lett a labda (12:16, 18:25, 2:1).

Jeges zuhanyt kapott a nyakába a negyedik szettben is a hazai közönség (4:8). Olajozottan működött a Kaposvár csapatjátéka és recsegett-ropogott a Szolnok (10:16). Végig a vendégek akarata érvényesült, és ők ragaszkodtak a döntő szett lehetőségéhez (16:19, 19:25, 2:2).

Érthetetlen törés következett a mérkőzésben. Írhatjuk ezt bizony most a Kaposvár szemszögéből (8:4)! Mintha az előző két szett meg sem történt volna, úgy folytatódott a mérkőzés (12:8). A Szolnok összekapta magát, és az első két szett minőségi játékát mutatva négy-ötpontos előnyhöz jutott, amit a mérkőzés végéig megtartott (15:11, 3:2).

A Szolnok szép arcát mutatva, akár az NB I második helyére is pályázhatna, csak azt a harmadik és negyedik játszmát kellene kitörölni a történelemből!

NB I, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 2. forduló

Szolnoki Főiskola RK-SI – BITT-Kaposvári NRC 3:2 (20, 18, –18, –19, 11)
Szolnok, 100 néző. Játékvezetők: Szél M., Mezei
Szolnok: Illésné, Karakas, Kun B., Szigediné, Nagy B., Nyári. Csere: Hegedűs A. Edző: Gulyás Ferenc
Kaposvár: Pálfy, Pintér Zs., Harmath, Balajcza, Szombathelyi Sz., Rák. Csere: Horváth Zs. (liberó), Horváth P., Ihász, Kondor G. Edző: Halász Márta

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 12:9, 21:16. 2. játszma: 8:6, 12:9, 21:12. 3. játszma: 1:5, 5:13, 12:16. 4. játszma: 4:8, 10:16, 16:19. 5. játszma: 8:4, 12:8

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Gulyás Ferenc: – Meglepően könnyen nyertük meg az első két szettet, s bár a folytatásban leült a játékunk, az ötödik játszmában bizonyítottuk, hogy jó úton járunk. Gratulálok a lányoknak!
Halász Márta: – Másfél szetten át még a lábakban volt a pénteki, Újbuda elleni vereségünk, de a második játszma végétől magunkra találtunk. A döntő játszmában volt egy sorunk, amit nem tudtunk elforgatni, zsinórban hét pontot kaptunk, ami eldöntötte a meccset.

(forrás: Szolnoki FRKSI, szoljon.hu)

Címkék: kaposvár szolnok röplabda bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr602589849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása