Az Agria RC-Eger 3:0-ra nyert a Kalocsai SE otthonában a női NB I 5-8. helyéért zajló középszakaszának második fordulójában. Az idegenbeli meccsre csupán nyolc játékossal utazott a hevesi együttes.

Sérülések, betegségek, iskolai elfoglaltságok miatt meghatározó röplabdázók nem tudták vállalni az alföldi túrát az egriek részéről. A péntek esti, Palota elleni siker lendületet adott a tartalékos egrieknek. Nem volt zökkenőmentes a sereghajtó elleni meccs sem. Az első felvonásban a vendégek akarata érvényesült. A második szett eleje is az Egeré volt, hiszen 4:1-re ellépett a házigazdáktól. A sereghajtó vérszemet kapott, lelkesedése vitte előre a csapatot, és meg sem álltak 15:5-ig.

Ekkor Kovács Bettina lépett a nyitósarokba, s együttese fantasztikus sorozatot kezdett, és 16:15-re átvette a vezetést. A mozgalmas játékrész végén jól sáfárkodott előnyével és erejével is az Eger. Az utolsó játszma elején még aludt egy kicsit a látogató, de végül megtalálta a helyes utat a győzelem felé. A siker értékét növeli, hogy Répászki, Imreh, Dancs és Izsák nélkül diadalmaskodott az Agria RC, mindössze nyolc játékossal. Ráadásul a második felvonás végén Kovács Bettina is megsérült...

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 2. forduló

Kalocsai SE – Agria-RC Eger 0:3 (–21, –20, –18)
Kalocsa 50 néző. Játékvezetők: Farkas, Horváth M.
Kalocsa: Csintalan, Dabis, Stupovszki, Vass, Vörös, Szél. Csere: Szőgyi (liberó). Edző: Kováts Ágnes
Eger: Petrás, Hajdú, Tóth E., Kolman, Kovács B., Róth. Csere: Nemes (liberó), Tóth R. Edző: Juhászné Tóth Mária

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:8, 8:16, 21:23. 2. játszma: 8:4, 15:16, 20:23. 3. játszma: 8:3, 13:16, 18:23

Juhászné Tóth Mária, az Eger edzője: – Nagyon örülök a győzelemnek. Fontos volt, hogy a második szettben a hullámvölgyet egy tízpontos periódussal zártuk le. A játékosok végig küzdöttek és ennek meg is lett az eredménye, noha ilyen felállásban eddig még egyszer sem játszottunk. Mindenki átlagon felüli teljesítményt nyújtott, remélhetőleg hasonló végkimenetelű párharcokkal. Szép eredményt értünk el rendkívül tartalékosan. Jobbulást kívánok Kovács Bettinának.

Az 1-4. helyért, 2. forduló
Újbuda TC – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 0:3
Szolnoki Főiskola RK-SI – BITT-Kaposvári NRC 3:2

(forrás: agriasport.hu)

Címkék: eger agria röplabda kalocsa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr932589316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása