Az előzetes körülmények alapján a vártnál sokkal nagyobb ellenállásra kényszerítette a Gödöllő a BSE-t a női Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának első fordulójában, ám a városmajoriak végül hatalmas küzdelemben, 3:2-re legyőzték ellenfelüket, így őrzik hazai veretlenségüket.

Bajáriné Pesti Anikó kiválása után Szűcs Zsuzsanna lett a gödöllői csapat kapitánya. Új felállással lepte meg ellenfelét Deme Gábor, hiszen Szakmáry Gréta ezúttal a szélen, míg Merkószki Tünde centerben kezdett. Ez eleinte működött is, az új feladó, Kriegel Éva vezette vendégek nem illetődtek meg, szorosan alalkult az első szett eleje. Tóth Gáborné bravúros mentésével 8:5-re vezetett a BSE az első technikai szünetnél, majd a folytatásban is maradt a fej-fej melletti küzdelem, néhánypontos BSE-vezetéssel. Mindkét csapatnak sok gondja volt a potyalabdák megjátszásával, a színvonal nem verdeste az egeket. A második kötelező pihenőig maradt a szoros állás, majd 18:17 után egy-egy vitatott labdát a hazaiaknak téltek a játékvezetők, ez olyan pluszt adott a fővárosiaknak, hogy Deme Gábor időkérése ellenére is megnyerték a nyitó felvonást (25:18, 1:0).

A második szett BSE-hibákkal indult, amit a Gödöllő könyörtelenül kihasznált, Sándor Renáta két rossz megoldása után Hollósy László edző azonnal időt kért (3:6). Ez jót tett, hiszen a még mindig inkább küzdő, mint jól játszó hazaiak szépen lassan egyenlítettek, majd fordítottak (15:11). A találkozó színvonalát jól jellemezte Szakmáry Gréta outra eső alkarérintése. Mindezek ellenére nem adta magát könnyen a vendég együttes, és Szakmáry vezérletével 23:23-nál utolérte ellenfelét, sőt Tóthné rossz érintése után szettlabdája volt Deme Gábor csapatának! Kriegel Éva rossz nyitása után végül Szakmáry és Németh Zsuzsanna pontjaival némi meglepetésre szettet rabolt a látogató (25:27, 1:1)!

A harmadik játszma simának indult, aztán majdnem botrányba fulladt! Hiába vezetett már 12:2-re, illetve 16:5-re is a BSE, az alvás és bóbiskolás ezúttal sem fért bele: 16:9-nél Hollósy előbb időt kért, majd kiszólt a lelátóra, Hóbor Béla játékvezető sárga lappal díjazta a mutatványt. Végül aztán a BSE megőrizte öt-hatpontos előnyét a szett végéig amelynek krónikájához hozzátartozik, hogy a Hóbor még egy nézőt is kivezettetett a csarnokból. Talán inkább a játékvezetéssel kellett volna foglalkoznia, mint a lelátóról érkező szidalmakkal, az ugyanis – a találkozó színvonalához hasonlóan – bizony nem volt túl magas szintű... (25:18, 2:1).

A negyedik szett elején Sándor Renáta pontjaival és a Gödöllő hibáival indult (8:4), majd Németh Zsuzsanna két ászával és Gudmann Csilla rossz feladásával folytatódott (11:12) – továbbra is hullámzott a találkozó. 16:16 után két kétséges pontot is a hazaiaknak adtak a játékvezetők, ez pedig úgy tűnt, végleg megtöri a vendégek lendületét. Hogy ez mégsem így lett, arról elsősorban Szakmáry gondoskodott. A nyíregyházi ütőjátékos talán a szezonban a legjobb meccsét játszotta, vezérletével, és Kriegel Zsófia ásznyitásával egyenlített a Gödöllő (24:24)! Kötél Dóra pontjára Széles Petra válaszolt, Németh rontására pedig Sándor Renáta reagált két hibával. Szakmáry kezében volt a játszmalabda, ám a rossz feladást csak antennán kívül tudta áttenni az ellenfél térfelére. Másodszorra nem hibázott, majd Merkószki blokkjával lezárta a szettet a Gödöllő (27:29, 2:2)!

Az utolsó játékrész hamar eldőlni látszott, hiszen a fordulásnál 8:2-re vezetett a hazai együttes, ám Németh és Széles pontjaival fokozatosan zárkózott a Gödöllő – a küzdésnek megintcsak meglett az eredménye, hiszen három Szakmáry-ponttal már 12:12-t mutatott az eredményjelző! Sándor két pontja és egy rontása következett, de így is a BSE jutott mérkőzéslabdához. Deme Gábor időt kért, majd Kriegel Zsófia egyenlített (14:14). A találkozót végül Horváth Alexandra két pontja zárta le (16:14, 3:2).

Összeségében elmondható, hogy bár a játék színvonala nem volt túl magas, küzdeni tudásból mindkét csapat jelesre vizsgázott – a nézőket pedig a találkozó izgalma kárpótolhatta a nem túl jó játékért. A BSE talán idei legrosszabb meccsét produkálta, míg a vendégek bizonyították, hogy nehézségeik ellenére bizony a folytatásban is számolni kell velük!


A mérkőzés legjobbja
Nehéz dolgunk van, ha bárkinek oda akarjuk adni ezt a címet, hiszen senki nem nyújtott igazn kiemelkedőt. A hazai csapatból Sándor Renáta hiába szerzett ezúttal is rengeteg pontot, játéka messze nem volt meggyőző. A többiek sem játszottak jól, ha egy embert ki kell ememlni a BSE-ből, akkor az talán Kötél Dóra lehetne. A fiatal feladóátló a kezdeti mezőnybeli bizonytalanságok után remekül felszívta magát, és rendkívül hasznos tagja volt csapatának. Avendégek részéről Szakmáry Gréta szinte lubickolt új szerepkörében, remekül játszott, olykor egymaga vitte hátán csapatát. Merkószki Tünde is jól mozgott centerposzton, ám a találkozó legjobbja nálunk Németh Zsuzsanna, aki végre tudásához és képességeihez mérten játszott. Nagy szüksége lenne erre csapatának a folytatásban is.

 

Extraliga, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 1. forduló


BSE-FCSM – TEVA-Gödöllői RC 3:2 (18, –24, 18, –27, 14)
Városmajor, 100 néző. Játékvezetők: Hóbor, Farkas L.
BSE: Gudmann 1, Tóthné 7, Horváth A. 11, Kötél D. 14, Hackl 7, Sándor R. 38. Csere: Tóth A. (liberó), Gregori. Edző: Hollósy László
Gödöllő: Kriegel É. 6, Szakmáry 24, Merkószki 10, Kriegel Zs. 6, Németh Zs. 15, Széles 12. Csere: Lékó (liberó), Tóth L. 1, Szűcs Zs. 3, Kecskés. Edző: Deme Gábor

 

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:4, 10:6, 13:8, 14:11, 16:13, 21:18. 2. játszma: 2:4, 8:7, 10:10, 14:10, 16:15, 20:17, 23:20, 23:24. 3. játszma: 6:1, 12:2, 16:5, 17:11, 22:14, 23:16. 4. játszma: 4:1, 8:4, 11:11, 18:16, 21:18, 23:22, 27:27. 5. játszma: 4:1, 8:2, 10:5, 11:8, 11:11


EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK


Hollósy László: - Borzasztó mérkőzés volt, amin abszolút koncentráció nélkül játszottunk, plusz egy óriási lelkesedéssel küzdő Gödöllő volt az ellenfelünk. Ennél azért jóval töb kell.
Deme Gábor: - Nagyon akart a csapat, ezt várom a későbbi mérkőzéseken is. Gratulálok a BSE-nek, nagyot küzdöttek.

Címkék: röplabda gödöllő bse extraliga női extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr942585056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása