Január 7-8-án rendezték Kecskeméten, a Katona József Gimnázium és a Táncsics Mihály Kollégium közös szervezésében az I. AJTP női röplabdatornát. Testvéries megoszlásban a Dunán- és Tiszántúlt is két-két csapat képviselte, a négyest a hazaiak két csapata egészítette ki.

Pénteken a hivatalos megnyitót – amelyen Szabó István, a gimnázium igazgatója köszöntötte az érkezetteket – sorsolás követte, ahol kialakult a két darab hármas csoport összetétele. A vacsorát követően a résztvevők mindannyian megtekintették a kecskeméti fiatalság kedvenc tartózkodási helyén, a Malom Center mozijában az Utódomra ütök című amerikai filmet. A jó hangulat így adott volt másnapra is.

Szombaton reggel nyolc órakor kezdődtek az összecsapások a Református Gimnázium sportcsarnokában. Az A-csoportban elsőként a Katona 1. csapata (felkészítő tanár: Sándorné Kormos Edit)  küzdött meg – szó szerint – a kisvárdai Bessenyei alakulatával (felkészítő tanár: Czifráné Subert Katalin és Lipéczné Szabó Erika), két szoros szett után a Kisvárda örülhetett. Nem sokáig, mert a Veszprémet képviselő Lovassy László Gimnázium csapata (felkészítő tanár: Molnárné Bácskai Rita) gyorsan átgázolt a csapaton. Nem jártak jobban a hazaiak sem, ők is kénytelenek voltak fejet hajtani a nagyobb tudás és összeszokottság előtt, így a Veszprém gond nélkül nyerte a csoportot, mellettük a kisvárdaiak készülődhettek az elődöntőkre.

A B-csoportban az első meccset a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium (felkészítő tanár: Tündik Tamás) játszotta a pápai Türr István Gimnázium (felkészítő tanár: Kéthely György és Németh András) ellen. Az elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd egy-két hibát követően a dunántúli hatos lelkileg összezuhant, így a Zrínyi megszerezte első győzelmét. A pápai pánik kitartott a Katona 2. csapata (felkészítő tanár: Karagics Mátyás) ellen is, így meglepetésre a fiatalabbik kecskeméti alakulat verekedte be magát az elődöntőbe. A csoport harmadik meccsén Nyíregyháza könnyedén verte a házigazdákat.

Az elődöntőt megelőzte az első helyosztó, ahol a két csoport harmadik helyezettjei estek egymásnak, és a Katona 1. csapata meggyőző játékkal nyert, megszerezve utolsó mérkőzésén első győzelmét.

A labdajátékok többségében mindig benne van a lehetőség, hogy a kapanyél is elsülhet, tehát hogy a papíron gyengébb csapat kiüti az erősebbet. Nos, ez az elődöntőben végül nem következett be, de a kisebbik kecskeméti csapat a második szettben alaposan megszorongatta a későbbi győztest. A másik meccsen, a tiszántúli rangadón végül a Zrínyi kerekedett felül, így ebből a párból a szabolcsiak készülhettek a döntőre.

A bronzmeccsen a Kisvárda jó mérkőzésen győzte le a Kecskemét 2. csapatát, az alföldiek kicsit – fejben és testben is – elfáradtak a torna végére, de helytállásukért így is minden dicséretet megérdemelnek, akár csak a többi öt alakulat. A döntőben a Veszprém és a Nyíregyháza a torna legszínvonalasabb összecsapását produkálta, de a tiszántúliak a torna legjobbjának megválasztott Boros Anita vezérletével is csak megszorítani tudták a rendkívül összeszokott, technikailag és taktikailag is képzett játékosokból álló bakonyiakat. A tornát így teljesen megérdemelten a veszprémi Lovassy László Gimnázium hölgykara nyerte.

A jó hangulatú eredményhirdetésen Szabó István igazgatótól vehették át a csapatok a megérdemelt serlegeket, a dobogósok pedig még érmekkel is gazdagodtak. A szervezők költői kérdésére, miszerint kinek adhatják át majd a stafétabotot, azaz hogy jövőre ki szervezi meg a tornát, várjuk a kedves igazgató kartársak vagy programfelelősök valamelyikétől az igenlő és ajánlkozó választ!

Arany János Tehetséggondozó Program, női röplabdatorna, Kecskemét

A végeredmény
1. Veszprém, Lovassy László Gimnázium
2. Nyíregyháza, Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium
3. Kisvárda, Bessenyei György Gimnázium és Kollégium
4. Kecskemét, Katona József Gimnázium 2.
5. Kecskemét, Katona József Gimnázium 1.
6. Pápa, Türr István Gimnázium és Kollégium

A torna képgalériája ide kattintva megtekinthető!

(forrás: ajtp.hu)

Címkék: veszprém röplabda ajtp lovassy

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr402581051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása