Légiós-körkép január 10.

 2011.01.10. 23:32

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat, a teljesség igényével! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az Egyesült Államok számos országában, államában sikeresen szerepelnek! Összeállítás Moszkvától Párizson át Leedsig, illetve Kansastől Szalonikin át Izmirig!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A Challenge Kupa negyedik fordulójának első meccsén 3:0-s győzelem hazai pályán a fehérorosz Sztrojtel Minszk ellen. A bajnokság alapszakaszának 12. fordulójában 3:1-es siker szintén otthon, a Besiktas ellen. A magyar játékos volt a mezőny leghasznosabb tagja, hiszen 19 pontot szerzett, és +13-mal zárt. Statisztika itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A Bajnokok Ligája F-csoportjának ötödik fordulójában 3:1-es vereség a belga Knack Randstad Roeselare otthonában. A magyar játékos nem lépett pályára, ugyanis több társához hasonlóan ott sem volt! Bővebben itt!
A bajnokság alapszakaszának 11. körében sima győzelem hazai pályán a listavezető Lokomotiv Novoszibirszk ellen. Érdekesség, hogy a két csapat karácsonykor az Orosz Kupa döntőjében is találkozott, akkor a fővárosiak 3:1-re kikaptak. Ezúttal Veres a mezőny második legeredményesebbjének bizonyult 12 ponttal. Statisztika itt!

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A Bajnokok Ligája D-csoportjnak ötödik fordulójában 3:0-s vereség odahaza a német VfB Friedrichshafen ellen. Bővebben itt! A bajnokság alapszakaszában január 22-ig szünet van.

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszában január 22-ig szünet van.

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): A bajnokság alapszakaszában január 22-ig szünet van.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A Közép-európai Liga alapszakaszában duplázott a csapat. Előbb 3:0-s vereség Mózer Zoltán csapata, az osztrák bajnok Hypo Tirol Innsbruck otthonában, Kovács az első és a második szettben játszott, hat pontot szerzett. Statisztika itt! A folytatásban 3:0-s győzelem hazai pályán a szintén osztrák hotVolleys Wien ellen. A magyar center végig apályán volt, kilenc pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A Közép-európai Ligában Horvátországban, az OK Mladost Marina Kastela otthonában győzött 3:0-ra a csapat. Érdekesség, hogy a túrára csak nyolc játékossal utazott az osztrák csapat, Koch végigjátszotta a meccset, négy pontot szerzett. Statisztika itt!

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): A Bajnokok Ligája F-csoportjának ötödik fordulójában 3:0-s győzelem a görög Panathinaikosz otthonában. Bővebben itt! A Közép-európai Ligában 3:0-s győzelem hazai pályán Kovács I Zoltán csapata, a szlovén OK Salonit Anhovo Kanal ellen. Mózer csak a harmadik szettben állt be csereként. Két pontot szerzett. Statisztika itt!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A Bajnokok Ligája E-csoportjának ötödik fordulójában 3:1-es vereség az orosz Lokomotiv Belgorod otthonában. Az itáliaiak továbbjutási reményei ezzel elszálltak, legfeljebb a CEV Kupába kerülhetnek át. Bővebben itt! A bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában 3:0-s győzelem a BCC-NEP Castellana Grotte otthonában. A magyar játékos az első és a második szettben is pályára lépett csereként, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnoki alapszakasz 13. fordulójában nagyszerű siker, 3:1-es győzelem a Marmi Lanza Verona otthonában. Baróti a harmadik és a negyedik szettben csereként lépett pályára, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): A bajnoki alapszakasz 12. fordulójában 3:0-s győzelem szoros szettekben a VC Gotha otthonában. Statisztika itt!

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): Az angol bajnokságban továbbra is szünet van.

Offra Norbert (London Polonia, angol): Az angol bajnokságban továbbra is szünet van.

Demeter György (edző, Fenerbahce, török): A Bajnokok Ligája E-csoportjának ötödik fordulójában 3:0-s vereség hazai pályán a francia Tours VB ellen. A törökök továbbjutási esélyei ezzel elszálltak, legfeljebb a CEV Kupába kerülhetnek át. Bővebben itt! A bajnoki alapszakasz 12. fordulójában 3:0-s siker hazai pályán a Tofas ellen. A meccsen a két olimpiai bajnok szerb légiós közül Miljkovic és Geric sem lépett pályára. Statisztika itt! Képgaléria itt!

NŐK

Zsoldos Edina (TG Biberach, német): Rábukkantunk a Veszprém, a Miskolc, illetve a MÁV Előre korábbi játékosára a német másodosztály Déli-csoportjában. A tabella 12., utolsóelőtti helyén álló csapata az elmúlt héten szabadnapos volt.

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német): A másodosztály Déli-csoportjának 13. fordulójában 3:0-s győzelem hazai pályán a VfL Nürnberg ellen.

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A CEV Kupa második fordulójának első mérkőzésén 3:0-s vereség a török Besiktas otthonában. A bajnokság alapszakaszának 15. fordulójában 3:1-es siker otthon a Hotel Cristal Franches-Montagnes ellen. Képgaléria itt! Még egy képgaléria itt!

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A magyar feladó csapata számára még tart a szünet a másodosztály alapszakaszában.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A bajnokság alapszakaszának kilencedik körében 3:0-s győzelem odahaza a Peiramatiko ellen.

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnoki alapszakasz kilencedik fordulójában 3:1-es győzelem a Panioniosz otthonában.

Héjjas Valéria és Pethő Anita (Nantes, francia): A bajnokság alapszakaszában még mindig szünet van.

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 12. fordulójában 3:0-s vereség az Infotel Forli otthonában. Így is a magyar játékos volt a mezőny legeredményesebbje, 18 pontot szerzett. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 12. fordulójában 3:0-s győzelem a Banca Reale Yoyogurt Giaveno otthonában. A magyar center végig a pályán volt, nyolc pontot ütött. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): Az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában meglepően sima, 3:0-s győzelem odahaza egy igazi sztárcsapat, a Pesaro ellen. A magyar játékos 13 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz nyolcadik fordulójában 3:1-es vereség az USC Münster otthonában. A magyar center tíz pontot szerzett, és ő volt a mezőny legeredményesebb blokkolója. Statisztika itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakaszban nyolcadik fordulójában 3:1-es vereség a Rote Raben Vilsbiburg otthonában. A magyar röplabdázó a mezőny legeredményesebbjeként 17 pontot szerzett. Statisztika itt!

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakasz negyedik fordulójában 3:1-es győzelem otthon az Allgäu Team Sonthofen ellen. A magyar feladó csereként lépett pályára, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának 12. fordulójában 3:0-s győzelem a Feel Volley Alcobendas otthonában.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): Az angol bajnokságban továbbra is szünet van.

Várkonyi Bernadett (Ealing Energy): Az angol bajnokságban továbbra is szünet van.

Dobi Edina (New Orleans Privateers), Molnár Hajnalka (Memphis Tigers), Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders), Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams), Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats), Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikaiak): Az Egyesült Államokban már véget ért a szezon.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr912575556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása