Nagy csinnadrattával iktatták be november utolsó napjaiban a marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapatának vezetőedzőjeként Zoran Terzicset. A csapat megmentőjeként hozott szerb szövetségi kapitány, aki korábban Galacon sorozatban nyerte a bajnoki címeket, azonban alig egy hónapig maradt, s gyakorlatilag alig hagyott nyomot a jelenléte.

Távozásának csíráját a megkötött szerződése már eleve tartalmazta, tudniillik egyik kitételében az állt, hogy amennyiben egy európai élcsapat igényli Terzics munkáját, akkor szabadon távozhat Marosvásárhelyről. Sajnos már ekkor borítékolható volt, hogy ilyen körülmények között nem lesz hosszú a közös munka, hiszen a kitétel magában hordozta, hogy maga Terzics is keresi a pénzesebb és nagyobb presztízst biztosító munkahelyet, amit nagyon hamar meg is talált az olasz Perugia kispadján. Az itáliai együttesnél az osztrák hotVolleys Wien férficsapatának korábbi trénerét, Ausztria férfiválogatottjának egykori szövetségi kapitányát, az argentin Claudio Cuellót váltotta, akit azért menesztettek öt bajnoki forduló után, mert két győzelemmel és három vereséggel csak a nyolcadik helyen áll az együttes.

Ilyen körülmények között nehezen érthető, hogy Terzicset eleve miért hozták Marosvásárhelyre, hiszen egy hónap alatt aligha tudott valami maradandó változást elérni a csapat játékában, illetve ha hozták, miért mentek bele az ominózus kitételbe, hiszen sejthették, hogy nagyon gyorsan alkalmazni is fogja a szakember.

Terzics távozásával ugyanaz a Branko Gajics ül vissza a kispadra, aki korábban is vezette a csapatot, és aki Terzics érkezésekor kijelentette: a bajnoki szünetben új munkahely után néz. Ez a lépés most azonban elmarad. Kérdés, hogy mi lesz Terzics távozása után Szimanics leigazolásának sorsa, illetve megmarad-e az első négy közé jutás célkitűzése, hiszen eddig egyedül ő volt, aki ezt hangoztatta.

„Zoran az olasz Perugiát választotta – mondta a klub technikai igazgatója és egyik legbefolyásosabb vezetője, Luka Valerijan. – Mi megköszönjük neki, hogy velünk dolgozott, és sok sikert kívánunk az új csapatával. Zoran azt mondta nekünk, hogy nagyon jól érezte magát Marosvásárhelyen, s nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egyszer visszatér a CSU Medicina kispadjára.”

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr402556501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása