Ismét sporttörténelem íródott a Gerecse és a Pilis hegység övezte kis faluban. A Dági KSE férfi röplabdacsapata az NB I alapszakaszában veretlen maradt. Az együttes őszi szerepléséről, az egyedülálló sorozatról a gárda egyik frontembere, a rutinos Zirigh Balázs nyilatkozott.

– A fantasztikus sorozat előtt melyik volt a legjobb szezonja a társaságnak?
– Érdekes, azt is mondhatnám, a mostani siker igazából formailag szép – hangsúlyozta Zirigh Balázs. – Volt sok jó szezonunk, sőt a játékot tekintve volt jobb idényünk is. Tény, statisztikailag egyedülálló, és azt gondolom talán megismételhetetlen.

– Miért mondja ezt?
– Mert közelítőleg sem játszottunk azon a színvonalon, mint például akkor, amikor az elődöntőbe jutott a csapat az Extraligában, és még a későbbi bajnok Kaposvárt is megszorongattuk egy emlékezetes meccsen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csoportunk régóta az NB I-ben játszó, nagy múltú csapatokból állt, a játék színvonala nem mindig érte el az elődökét. Így fordulhatott elő egyszer-egyszer az is, hogy a játékunk alapján nem érdemeltünk volna győzelmet, mégis sikerült behúznunk a meccset.

– Eredetileg milyen célokkal vágtak neki a bajnokságnak?
– A terveink egyértelműek voltak, a csoportunkban az első vagy a második helyet megszerezni. Igazából fel sem vetődött, hogy ezt az alapelvárást ne tudnánk teljesíteni. A fő cél sokkal inkább az volt, hogy az úgynevezett középszakaszban, az Extraliga csapatai ellen olyan produkciót nyújtsunk a végső rájátszás előtt, hogy ne a Kaposvár, illetve a Kecskemét csapatával játszunk a negyeddöntőben.

– Melyik mérkőzések jelentették azt a fordulópontot, amikor eldőlt, hogy a Dág végez az élen? Melyik meccsek voltak a legkeményebbek?
– A sorsolás szeszélye folytán az első három meccsünk az általunk vélt három legnagyobb rivális ellen zajlott: Csepel, Szolnok, Nyíregyháza. Ezeken rendre három-nullára győztünk, talán ez alapozta meg a sikersorozatot. A rangadókon a játék is jól ment. Ez nagy önbizalmat adott, és az ellenfelek elkezdtek tartani tőlünk. A pontot az i-re, a biztos feljutásunkat a Csepelen aratott három-nullás siker jelentette. Ezután talán már egyik csapat sem gondolta komolyan, hogy meg tud minket verni. A veretlenség azért súlyt is rakott a vállunkra, ugyanis minden meccsen szembe kellett néznünk azzal, hogy az aktuális ellenfél felszabadult játékkal megpróbálja a listavezetőt megfosztani a veretlenségétől. Ez több izzadságszagú győzelemhez is vezetett. Szenvedtünk Debrecenben és Nyíregyházán is. 

– Mire lehet számítani a folytatásban? Hogyan folytatódik majd a bajnokság?
– Január tizennegyedikén kezdődik és rögtön egy nagy rangadóval, ugyanis az ősi rivális, a MAFC látogat hozzánk, amelynek soraiban több dági nevelésű játékos is szerepel. A középszakaszról azt érdemes tudni, hogy a csoportunkból az első két helyezett, vagyis mi és a Csepel, és a kiemeltek közül a negyedik, ötödik és hatodik, azaz a Veszprém, a MAFC és a Szeged oda-visszavágós körmérkőzést játszik. Így minden csapat nyolc találkozót vív. A végén az első négy csapat az Extraliga negyeddöntőjében folytathatja a bajnokságot, az 1-8. hely valamelyikéért. Az ötödik helyen végzett alakulat pedig a 9-11. pozícióért mérkőzhet a folytatásban.

– Az esélyek?
– Reálisan nézve az erőviszonyokat, ha sérülések és betegségek nem hátráltatnak minket, a Csepelnél egyértelműen jobbak vagyunk, de ezt csakis az idei két mérkőzés alapján mondható el, mert a játékosállományuk alapján személy szerint sokkal többet vártam tőlük. A MAFC és a Szeged hasonló játékerőt képvisel, mint mi, ellenük mindenképpen győzni akarunk hazai pályán, idegenben meg legalább az egyik meccset hozni szeretnénk. A Veszprém szerintem egy kicsit kiemelkedik ebből a csoportból, ellenük bravúr kell majd a győzelemhez.

(forrás: kemma.hu)

Címkék: röplabda dág zirigh

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr432556209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása