Fennállásának legnagyobb sikerét érte el a 2009–2010-es idényben a veszprémi férfi röplabdacsapat, amely a negyedik helyen végzett az Extraligában. Évértékelő, jövőbe tekintő beszélgetés Jánosik Gergellyel, a Company Nyelviskola-Veszprémi RC csapatának elnökével.

A nyáron az alakulat sikerkovács játékos-edzője, Szabó Gábor családi okok miatt távozott Veszprémből. Helyére a honi sportág egyik legismertebb, és legelismertebb szaktekintélye, Nyári Sándor került. Emellett megvalósult a hívek egy régi vágya: a röplabdások birtokba vehette a Lovassy László Gimnázium minden igényt kielégítő sportcsarnokát. Az új idényben hullámzó formát mutatott a több poszton is megerősített társaság: tíz mérkőzésen három győzelem mellett hét vereség, így a negyedik helyen zárták az alapszakaszt a bakonyiak.

– Fél év távlatából milyen érzésekkel tekint vissza a sportágtörténeti sikerre?
– Óriási sikert értünk el tavasszal – kezdte Jánosik Gergely, klubelnök. – Akkor is azt gondoltam és most is úgy vélem, hogy azt a színvonalat nagyon nehéz lesz tartani. Túlszárnyalni pedig jelen pillanatban nem is célunk, a négy közé jutást ugyanakkor szeretnénk ismét kiharcolni.

– Melyek voltak azok a területek, ahol a leginkább profitálni tudtak az eredményből?
– Nagyobb sajtómegjelenést kaptunk, amelyért köszönettel tartozunk a különböző médiumoknak. Így most már a városi, iskolai rendezvények alkalmával egyre több olyan emberrel találkozunk, akik tudják, hogy Veszprémben van első osztályú röplabdacsapat, amely 2010-ben óriási eredményt ért el. Az utcán is egyre többször hallunk dicsérő szavakat, s ez nagyon jó érzés. Szponzoráció szempontjából szintén pozitívabb hozzáállás érzékelhető. A második félévben sikerült is olyan támogatókat szereznünk, akik az eredmények hatására mellénk álltak. Nem kell persze nagy összegekre gondolni, de nekünk a sok kicsi is nagyon jól jön.

– A bravúros tavaszt hullámzó ősz követte...
– Szabó Gábor kiválásával csapatszerkezeti változások történtek. A helyére szerződtettük Magyarország egyik legismertebb edzőjét, s új játékosokat is igazoltunk. Egyelőre azonban idő kell ahhoz, hogy a csapat összeálljon, s az új játékosok beilleszkedjenek. Az év második felében így az volt a feladatunk, hogy megpróbáljunk olyan alapot adni a következő félévre, amellyel megtarthatjuk a helyezésünket és építkezhetünk tovább. Az idény egyébként sem kezdődött ideálisan számunkra, hiszen a sérülések mellett több olyan probléma is adódott, ami nem kimondottan a játékosoknak, vagy az edzőnek róható fel. Éppen ezért számoltunk ezzel a hullámzással.

– Mi az alapvető különbség a két szakember munkájában?
–Szabó Gábor profi játékos volt, aki nagyon jó edző lett Veszprémben. Nyári Sándor azonban másképp közelíti meg az edzői munkát. A rutinos edző profi szemléletet hozott magával, aki felfogás tekintetében szeretne profi gárdát létrehozni. Véleményem szerint Nyári ehhez kiváló mentor.

– Megőrizhető a bravúros negyedik helyezés?
– Úgy gondolom, hogy igen. Nyílt elvárásunk az alakulattal szemben, hogy a középszakaszban az első helyen végezzen, ahol majd négy csapattal fogunk körmérkőzéses rendszerben oda-vissza játszani. Papíron valamennyi ellenfelünknél jobbak vagyunk, s úgy gondolom, hogy ezt a pályán is meg tudjuk mutatni. Ebben az estben a négy közé jutásért a felsőház negyedik helyezettjével játszanánk, aki a jelenlegi erőviszonyok alapján a Kazincbarcika vagy a Dunaferr lehet. A Barcika nagyon megerősödött és nagyon jól teljesített az alapszakaszban. Meglátjuk, hogy a középszakaszban mennyire fog elfáradni.

– Beváltotta az elképzeléseiteket az új otthon?
– Abszolút. A srácok nagyon szeretnek itt készülni, játszani. Minden szempontból jobbak a körülmények: magasabb a terem, a hangosítás megoldott, kiváló a lelátó. Emellett az iskola vezetése is nagyon korrekt. Nagyon örülünk, hogy sikerült megvalósítani a költözést.

– Korábban anyagi gondokról panaszkodott. Mennyire stabil jelenleg a költségvetés?
– Az anyagi helyzetünk évről-évre pengeélen táncol. Problémáink vannak az utazásokkal, a felszerelésekkel. Emellett horribilisek a bírók költségei, amely egy örök harc a játékvezetői testülettel, illetve az MRSZ elnökségével. Az összeget azonban – akárcsak más sportágaknál – ki kell fizetnünk. Bízunk abban, s folyamatosan tárgyalunk annak érdekében, hogy további forrásokat vonjunk be. Azt azonban nem állíthatom, hogy rendben lennének a pénzügyeink, s nyugodt szívvel várhatjuk az újévet. Jó érzés volt a sportévzárón Porga Gyula polgármester úr szavait hallani, aki utalt rá, hogy a sporttámogatások nőni fognak. Nagyon bízunk benne, hogy az új sportbizottság olyan szempontrendszer alapján fogja elosztani a pénzeket, amely talán valamivel igazságosabb lesz az eddiginél.

– Mit kívánna a képzeletbeli aranyhaltól a 2011-es esztendőre a csapatnak?
– Azt kérném, hogy az összes játékosunk, illetve minden csapat körüli ember, szimpatizáns, szurkoló egészségben élje túl az évet. Kívánom, hogy a csapat tudjon olyan eredményt elérni, amely benne van.

(forrás: vehir.hu)

Címkék: veszprém röplabda jánosik vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr512553420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása