Halász Márta edző nem lehet elégedetlen, de még jobban örülne, ha lányai nem a második, hanem az első helyen fejezték volna be az alapszakaszt. A BITT-Kaposvári NRC női csapata összességében az elvártak szerint teljesített az NB I-ben, és a játékosok továbbra sem mondtak le arról, hogy feljussanak az Extraligába.

Videoklip a kaposvári lányokról!

Új edzővel és megújult csapattal vágott neki az ősznek a BITT-Kaposvár együttese. A lányok az alapszakaszban végig harcban voltak az első helyért, és végül mindössze egy ponttal maradtak le a nagy rivális Miskolc mögött. A csapat 11 győzelemmel és három vereséggel fejezte be a pontvadászat első szakaszát.

„Alapjában véve nem lehetek elégedetlen – kezdte értékelését Halász Márta edző. – Jobban tetszett volna, ha eggyel feljebb végzünk, de a Miskolc még ennyivel jobb nálunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy verhetetlenek. Amit elterveztem, hetven-nyolcvan százalékban megvalósítottuk, de még fiatal a társaság, hullámzó a teljesítmény. Alapvetően elégedett vagyok, ebben a csapatban sok minden benne van, amit még nem láttunk, ezt próbálom kihozni belőlük jövőre.”

A nyári szünetben négy új játékos csatlakozott a kerethez. Pintér Zsanett, Balajcza Barbara és Szombathelyi Szandra az Extraligából érkezett, Császár Alexandra pedig a pécsi egyetemi csapatból. „A beilleszkedésem jól sikerült, barátságos volt mindenki, jól fogadtak a lányok – mondta Császár. – Technikai téren vannak lemaradások, ezt tudom, de az elmúlt hónapokban azért történtek változások, ezt érzem magamon.”

A Kaposvár három győzelemmel és három vereséggel kezdi a középszakaszt január közepén. A favorit Miskolc öt győzelemmel és mindössze egy vereséggel várja a folytatást. A másik két ellenfél az Újbuda és az újonc Szolnok lesz. „Azt hiszem, a Miskolc a nagy falat nekünk – folytatta Halász Márta. – Az Újbuda otthonában kikaptunk, de mi nem teljesen álltunk össze, csak a harmadik szettre találtam meg a csapatot. A Miskolc a nagy ellenfél, a másik két csapat ellen, ha a saját játékunkat tudjuk játszani, nem szabad, hogy gond legyen.”

A lányok a karácsony előtti napokban pihentek, a két ünnep között azonban már ismét tréningeztek. Halász Márta tehetséges tanítványai jól tudják: most kezdődik csak a java, és nagy bravúr lenne az Extraliga-tagság kiharcolása.

(forrás: bittkaposvar.hu)

Címkék: kaposvár röplabda bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr182547834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása