Kiesése a Magyar Kupából, negyedik hely az Extraliga alapszakaszában. Puspán Balázs legújabb gondolatai a veszprémi férficsapat közelmúltbeli eredményeiről és a jövő évi folytatásról.

Kedves Olvasóm!

Legutóbbi blogbejegyzésem óta majdnem egy hónap telt el, de újra itt vagyok, és beszámolok Önnek csapatunk életéről. Négy tanulságos mérkőzésen vagyunk túl, a jó- és rosszérzések vegyesen kavarognak a fejekben. Mint írtam, december elején már a legjobb négy közé jutás matematikai esélye nélkül fogadtuk a Dunaferrt, és mára teljesen letisztázódott a helyzet, az alsóház küzdelmeit az első helyről kezdhetjük az újesztendőben. De menjünk szépen sorba, kezdjük az elején.

November utolsó szombatján került sor Kazincbarcikán a Magyar Kupa második fordulójának első mérkőzésére. Abban a reményben indultunk el a hosszú útra, hogy szettet, szetteket, meccset nyerünk idegenben, hiszen a párharcok oda-visszavágós rendszerben vannak lebonyolítva. Sajnos ez annak ellenére sem sikerült, hogy a második szettben már 23:20-ra is vezettünk. A borsodi gárda megmutatta összetartó, ambiciózus, lendületes oldalát, fölénk kerekedett, ezzel együtt pedig továbbjutásunk lehetősége hajszálnyira vékonyodott.

December negyedikén, hazai pályán újabb szoros, ám mégis kiábrándító vereség következett a Dunaferr csapata ellen. A számunkra tétnélküli mérkőzésre sikerült felpörögnünk, mégis tovább kísértett a szokásos végjátékbeli bizonytalanság, az első szettben 25:22-re, a másodikban 25:23-ra sikerült veszítenünk, úgy, hogy a játékot gyakorlatilag mi irányítottuk. Egyszerűen ezeken a dolgokon nem sikerült még mindig továbblendülnünk, képtelenek vagyunk nyerni a velünk egy súlycsoportban lévő csapatok ellen. Ez a csapatnak, és egyenként a játékosok önbizalmának sem tesz jót, érződik, hogy várjuk már az alapszakasz végét, a téli szünetet, hogy januártól tiszta lappal indulhassunk.

Egy héttel később azzal a nem titkolt szándékkal léptünk pályára Szegeden, hogy edzőnk, Nyári Sándor korábbi sikerei színhelyén megmutassuk ellenfelünknek, mennyivel jobb csapat vagyunk, és megalapozzuk a januárban kezdődő középszakaszra a csapatunk iránti érzéseiket. Az erőpróbát sikerrel vettük, magabiztos nyitásokkal és támadójátékkal állva hagytuk ellenfelünket. A magabiztos 3:0-s győzelem után izgalmas, igazi télies út vezetett hazáig. Ezzel az eredménnyel végleg eldőlt, hogy a csapatunk a negyedik, a MAFC az ötödik, a Szeged pedig a hatodik helyen végzett az alapszakaszban. Ez mindenképpen pozitív, hiszen a középszakaszban az alsóházi rájátszást a legelőkelőbb helyről kezdjük, a sorsolás nekünk fog kedvezni.

A 2010-es esztendőben még várt ránk egy mérkőzés, hazai pályán azt a Kazincbarcikát fogadtuk a Magyar Kupa második fordulójának visszavágóján, amelytől egy hónappal korábban 3:0-s vereséget szenvedtünk. A kiírás szabályai alapján ellenfelünket egy szett választotta el a továbbjutástól. A mérkőzés első játszmáját mindkét csapat nagy elánnal kezdte, kemény szervák és ütésváltások jellemezték a küzdelmet. A kazincbarcikaiak két-hárompontos vezetésüket végig megtartották és meg is nyerték a periódust, ezzel megpecsételve a továbbjutás sorsát. Talán amit érdemes kiemelni, hogy a szezonbeli teljesítményünkkel párhuzamosan itt sem jöttek össze a megbeszélt dolgaink, elég, ha a nyolc nyitásrontást említem, ami nyolc ajándékpont az ellenfélnek, illetve esélyt sem ad arra, hogy blokkal vagy mezőnymunkával esetleg kontrapontokat szerezhessünk. A mérkőzés előtt a mesterrel és a csapattal megbeszéltük, hogy elsődleges célunk a továbbjutás, másodsorban pedig a győzelem. Miután az első nem sikerült, maradt a második, és ennek eleget téve meggyőző fölénnyel nyertük motiválatlanná vált ellenfelünkkel szemben a mérkőzést.

Ezzel le is zárult a 2010–2011-es szezon első fele, csapatunk a negyedik helyen végzett, és a középszakaszt az alsóházban folytatja. Ellenfeleink a Szeged, a MAFC, a Csepel és a Dág lesznek, akikkel oda-vissza játszunk egy kört, majd következik a rájátszás, ahol a Kaposvárral kiegészült felsőház valamely csapatával szemben vívhatjuk ki a legjobb négy közé kerülést. A pontos menetrend a későbbiekben honlapunkon, a companyvrc.hu oldalon megtalálható lesz, csakúgy, mint számos más információ a csapatról és a játékosokról egyaránt.

Kedves Olvasóm! Ezúton szeretnék Önnek, családjának, ismerőseinek és szeretteinek, csapatunk minden szurkolójának, játékosának, edzőjének és vezetőjének békés, boldog, szeretetteli karácsonyt és sikerekben gazdag újesztendőt kívánni! Találkozunk jövőre a pályán és ugyanitt!

Puspán Balázs

(forrás: vehir.hu)

Címkék: veszprém röplabda extraliga vrc puspán

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr442530023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása