Veres Péter csapata, a Dinamo Moszkva némi meglepetésre 3:1-re kikapott az argentin Drean Bolivar ellen a katari Dohában zajló férfi klubvilágbajnokság B-csoportjának harmadik, utolsó fordulójában. Az orosz együttes ezzel nem jutott be az elődöntőbe.

A nap legizgalmasabb mérkőzésén a B-csoport második helye, tehát az elődöntőbe jutás volt a tét. Az argentinok hatékony támadásokkal és könyörtelen blokkokkal kezdték a meccset (8:3). Fantasztikusan küzdöttek, minden mozdulatukon látszott a motiváció. A második technikai szünetben is vezettek (16:13), és a folytatásban újra nőtt a különbség (19:15). Az edző, Javier Weber, aki egyébként az argentin válogatott szövetségi kapitánya is, hamarosan kénytelen volt időt kérni, mert két ászt is nyitott, az egyiket Alekszej Kazakov révén. Pereyra hátsósoros bombájával megint meglódult a Drean Bolivar, és hamarosan újra négy volt közte (21:17). Mindkét csapat nyitásokat rontott, végül a Bolivar a csapatkapitány, Gabriel Arroyo jó megmozdulásával behúzta az első szettet (25:22, 1:0).

Jól rajtolt az orosz csapat a második szettben (8:5). A Bolivar azonban továbbra is nagyszerűen játszott, és Kazakov hibája után egyenlített (12:12). A Dinamo a folytatásban is elkövetett néhány rontást, leginkább a szervafogadásban. Bár a brazil Dante és Veres Péter pontjaival tartotta magát a moszkvai együttes (16:15), a Bolivar a hajrában is vezetett (22:20). A dél-amerikai szurkolók egyre hangosabbak voltak, és amikor Pavel Kruglov hibázott, Filardi pontjával az argentin csapat a második szettet is megnyerte (25:22, 2:0).

A Bolivar szárnyalt a harmadik periódusban is (8:6). Az oroszok küzdöttek, de a csapatkapitány, Szergej Grankin gyakran nem ért oda a labdákra, annyit kellett szaladgálnia a remek feladónak. Ilyenkor a center, Kazakov sietett megoldani a problémát. Jól tartotta magát a Dinamo (17:17), és a Bolivar hibáiból profitálva a hajrában ellépett (22:17). A dél-amerikaiak egyre közelebb kerültek riválisukhoz (23:21), de aztán Ocampo rossz nyitása és Filardi hibája játszmagyőzelemhez juttatta az orosz csapatot (1:2).

Az argentinokat nem viselte meg a harmadik szett elvesztése, hiszen a negyedikben nagyszerű támadásokkal kezdtek (13:9). Veres Péter vezérletével és pontjaival zárkózott a moszkvai együttes (14:12), ő volt az egyetlen játékos a Dinamónál, aki folyamatosan képes volt pontos támadásokat vezetni. Cserednyik egy ideig pihentette Dantét és Scserbinyint is, de ezúttal nem létezett nyerő taktika az európaiak számára, magabiztos hajrával ugyanis a dél-amerikaiak nyerték a szettet, s így a meccset is (3:1).

Jurij Cserednyik, a Dinamo Moszkva edzője: – Gratulálok argentin edzőkollégámnak, mert a rendkívül felkészült csapata nagyon jól játszott ezen a fantasztikus mérkőzésen. Szerintem nem mi vesztettünk, hanem a Bolivar nyert, mert nem játszottunk rosszul. Azért kezdett Jakovlev helyett Kruglov, mert ő jobb formában volt az utóbbi időben. Sajnálom, hogy a második szettben nem jöttek be a kulcsfontosságú támadásai. Ha akkor azokat beüti, talán a meccs is más végeredményt hoz.

Szergej Grankin, a Dinamo Moszkva csapatkapitánya: – Nem nagyon tudok mit mondani, ellenfelünk kiválóan játszott, és megérdemelte a győzelmet. Sok sikert kívánok nekik a folytatásban a Belchatow ellen.

Javier Weber, a Drean Bolivar edzője: – Tudtuk, ha jól játszunk, a Dinamo pedig nem produkálja a tudása száz százalékát, akkor van esélyünk a győzelemre. Két nagyszerű játszmával kezdtünk, a játékosaim ól érezték magukat a pályán, és egyre nagyobb lett az önbizalmuk. A blokkunk nem volt az igazi, bár így is 12 pontot szereztünk belőle, többet, mint a moszkvaiak. Boldog vagyok az eredmény miatt, minden dicséret megilleti a játékosaimat. Elődöntőbeli riválisunkat, a lengyel Belchatow együttesét is nagyon tiszteljük, ellenük is csak akkor lesz sanszunk, ha a legjobbunkat nyújtjuk. A saját játékunkra kell összpontosítanunk. Olyan röplabdát játszunk, ami sokban különbözik a lengyelekétől.

Gabriel Arroyo, a Drean Bolivar csapatkapitánya: – Nagyon örülök az eredménynek, és a remek játékunknak. Erre ártunk a verseny kezdete óta, remélem, a Belchatow ellen is így játszunk majd.

Klubvilágbajnokság, férfiak, B-csoport

Dinamo Moszkva (orosz) – Drean Bolivar (argentin)
Doha, 600 néző. Játékvezetők: Shaaban (egyiptomi), Alenezi (kuvaiti)
Dinamo: Grankin, Kazakov 7, Veres 13, Dante 10, Kruglov 8, Scserbinyin 11. Csere: Sztyepanjan, Bragin (liberók), Sesztak, Jakovlev 6, Zajcev, Kornyejev. Edző: Jurij Cserednyik
Drean Bolivar: Arroyo 9, Filardi 11, Pereyra 16, Sole 10, Ocampo 10, De Cecco 6. Csere: Meana (liberó), Badalotti, Castellani, Giachetta. Edző: Javier Weber

Statisztika itt!
Képgaléria itt!
A torna hivatalos honlapja
A torna oldala az FIVB honlapján

Trentino BetClic (olasz) – Paul Mitchell (amerikai) 3:0 (22, 19, 20)

A végeredmény: 1. Trentino 6 pont, 2. Drean Bolivar 5 pont, 3. Dinamo Moszkva 4 pont, 4. Paul Mitchell 3 pont

A-csoport
PGE Skra Belchatow (lengyel) – Al-Ahli (egyiptomi) 3:0 (13, 10, 22)
Paykan (iráni) – Al-Arabi Doha (katari) 3:1 (15, 22, –25, 16)
A végeredmény: 1. Belchatow 6 pont, 2. Paykan 5 pont, 3. Al-Arabi Doha 4 pont, 4. Al-Ahli

Az elődöntő párosítása
Belchatow – Drean Bolivar
Trentino – Paykan

Nők

A-csoport
Fenerbahce (török) – Federbrau (thaiföldi) 3:0 (20, 18, 23)
A végeredmény: 1. Fenerbahce 4 pont, 2. Sollys Osasco (brazil) 3 pont, 3. Federbrau 2 pont

B-csoport
A végeredmény:
1. Foppapedretti Bergamo (olasz) 4 pont, 2. Mirador (dominikai) 3 pont, 3. Kenya Prisons 2 pont

Az elődöntő párosítása
Fenerbahce – Mirador
Bergamo – Sollys Osasco

Címkék: moszkva röplabda veres dinamo klubvilágbajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232527139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása